klasskassan-insamling

4 försäljningstips till dig som ska sälja kaffe! ☕

Vad kul att du och ditt lag eller klass är intresserade av att sälja kaffe!

Kaffe är en av Sveriges mest sålda förbrukningsvaror så det finns garantera många som är intresserade av att köpa ert kaffe därute.

Men även om de flesta svenskar dricker kaffe på en daglig basis (alla älskar ju att fika) så är det inte alltid helt enkelt att sälja produkterna.

Så innan ni ger ut och börjar sälja ert kaffe tänker vi ge er några värdefulla tips som kan vara bra att ha i bakhuvudet för att ni ska få ännu mer pengar till er reskassa!

 

Lär känna er produkt
Det är svårt att sälja något som man inte vet vad det är, det blir krångligt att svara på frågor kring produkten och att komma på säljande argument. Ta er därför tiden att lära er allt om er produkt: Var kommer kaffet ifrån? Vad är det för typ av kaffebönor? Behövs det någon speciell kaffebryggare för att koka en god kopp kaffe? Det är precis sådan information som kan vara intressant för kunden att veta. Inte nog med att det blir lättare att svara på alla frågor som kunden kan tänkas ha om produkten så framstår ni också som seriösa försäljare vilket garantera kommer imponera på kunden!


Övertyga kunden
Även om ni kommer sälja en produkt som många kunder njuter av varje dag kan det ändå vara svårt att övertyga kunden. Innan ni börjar en försäljning kan det därför vara en god idé att öva på vilka argument som kunden skulle kunna säga, exempelvis “vad gör ert kaffe bättre än det jag köper i affären?”. Ett perfekt svar på detta är till exempel att kaffet är ekologiskt och att du får flera olika kaffesmaker i ett paket – hur bra som helst! Här är också ett perfekt tillfälle att berätta varför ni säljer kaffet och vad pengarna ska gå till. Att kunden får reda på målet med er försäljning kan hjälpa dem att övertygas, de har ju själva varit unga och velat också på klass- eller lagresa. 😉


Var alltid snäll och inlyssnande
Var alltid snäll och inlyssnande gentemot din kund – det kommer alltid att uppskattas. Även om kunden inte är intresserad av era produkter (de finns ju faktiskt dem som inte dricker kaffe) kommer ett trevligt bemötande alltid vara viktigt. Det kan generera andra kunder eftersom de kan de rekommenderar vidare till andra. Pressa aldrig kunden till att köpa, håll alltid en trevlig ton och tacka för att de tog sig tid att lyssna till er, oavsett om de köper eller inte.


Gräv där du står
Ett hett tips är alltid att gräva där du står, det vill säga, fråga dina vänner, bekanta, familj och släkt om de vill köpa ert kaffe. Ska det vara någon fotbollsturnering, grillkväll eller kalas? Fråga runt om det är någon som är intresserad av att köpa kaffe. Du behöver inte ta med dig produkterna (efter som du kan allt om dem utan och innan 😉 ) men ta personens kontaktuppgifter så du kan ringa upp personen efteråt.

Tips på extrajobb

Har du fått mersmak för försäljning? Hos StudentJob finns extrajobb för dig som är student och vill arbeta vid sidan om skolan.

Vi erbjuder jobb inom alla möjliga yrkeskategorier, bland annat inom försäljning. Du är varmt välkommen att titta på vilka jobbmöjligheter som finns för dig just nu hos oss.

Lycka till med försäljningen!

StudentJob.se

Antal omdömen: 13

Betyg: 4,9

⭐⭐⭐⭐⭐

 

Vill du ha mer information om Kaffekassan?

Skriv din e-postadress nedan så skickar vi mer information till dig.