Hur samlar vi in pengar till klasskassan på bästa sätt?

Den här artikeln tar upp flera smarta sätt att tjäna pengar till klasskassan, så att ni kan komma iväg på den efterlängtade klassresan.

Vi tar upp flera sätt än att enbart sälja till klassresa, där varje liten inkomst leder till en större klasskassa.

Vill du hitta inspiration och ha möjlighet att maximera inkomsten på bästa sätt rekommenderar vi att du fortsätter att läsa den här artikeln!

Sälja till klasskassan – 5 tips på produkter

Det finns mängder med företag ute på marknaden som erbjuder klasser att sälja smarta produkter till privatpersoner. En viss del av försäljningen blir en inkomst som ökar på klasskassan. Vår favoritprodukt är svenskarnas favorit – kaffe.

Alla svenska hem behöver en kopp kaffe att avnjuta! Annars finns kakor, salami, presentkort och kläder att sälja, om inte personen själv äter fungerar det alltid att ge bort som en trevlig present.

Sälja fika vid lokala mataffären

Väljer ni att sälja till klasskassan går det alltid att baka eget fika och undersöka möjligheten om ni får stå vid den lokala mataffären.

Många lokala företag hjälper mer än gärna till att underlätta för klasserna på orten. Här kan det finnas möjlighet att samverka med andra klasser för att kunna erbjuda ett så stort och spännande utbud av fika som det bara är möjligt.

Ni kan sedan dela på förtjänsten till er respektive klasskassa.

 

Öka klasskassan med aktiviteter vid högtider

Påsk, jul, Halloween och liknande är perfekt för att tjäna in lite extra pengar.

På påsken går det att ordna äggjakt för barnfamiljer och vid Halloween kan ni skapa en läskig slinga där spöken och andra väsen finns. Antingen säljer ni biljetter eller så låter ni alla skänka en valfri summa och säljer lite korv och fika på plats.

Berätta att pengarna oavkortat kommer gå till klasskassan inför kommande klassresa så garanterar vi att fler kommer att köpa från er.

Ta vara på lokala traditioner också

Se till att ta vara på era lokala traditioner i området och ordna aktiviteter utifrån dessa.

Kanske en utställning med bilder på bilar inför en crusing eller något roligt inför den lokala marknaden. Här finns det mängder med saker att hitta på bara man tänker till lite! Ni kan sälja till klasskassan i form av inträde, fika eller bara be om en liten peng. Tro mig, det funkar!

Jag heter Linnéa och jobbar på Kaffekassan
Linnéa från Kaffekassan

Hur er skolklass kan tjäna 7923 kr på 2,5 veckor

De flesta grupper som säljer våra produkter tjänar mellan 8000 kr och 22000 kr

  • ☕ Omtyckta produkter
  • ? Snabba leveranser
  • ? Personlig säljsupport

Erbjud era tjänster för att tjäna pengar till klasskassan

Ett enkelt sätt att sälja till klasskassan – efterfrågade tjänster!

Finns det något som klassen skulle kunna hjälpa till med? Bära hem matkassar åt äldre personer, rensa ogräs eller rasta hundar?

För en mindre kostnad kan många barn hjälpa till med enklare sysslor. Det brukar uppskattas av de som tar hjälp och klasskassan kommer snabbt att fyllas på.

Panta burkar – en dag av pantande tillsammans kan ge mer än ni tror

Många svenska hem är bra på att samla ihop sina pantflaskor, men sedan tar det stopp.

Att få med säcken med pant till affären är som att bestiga ett stort berg. Erbjud då att gratis hämta panten i utbyte mot att ni får behålla pengarna för panten till er klasskassa.

Panta flaskor tycker dessutom många barn är rätt roligt!

Rensa förråden – ordna loppis!

Handen på hjärtat, hur ser ditt eget förråd ut? Finns det saker där som du inte skulle sakna?

Perfekt, då kan du avvara dessa för att sälja till klasskassan.

Det bästa är att du knappast är ensam om detta, många känner samma sak. Samla in saker andra inte vill ha och ordna med en loppis. Får ni in lite finare föremål är ett tips att sälja digitalt då ni når ut till fler och verkligen kan maximera inkomsten.

Sälj till klasskassan på marknader eller matcher

Förutom att ordna en ren loppis brukar det finnas möjlighet att sälja till förmån av klasskassan på marknader eller lokala matcher. Prata med arrangörer och föreningar, tillsammans kanske ni kan få ett bra samarbete och det behöver inte kosta pengar från er klasskassa för att få ställa upp ett bord på anvisad plats.

Använd er talang – ordna en show!

I en klass finns det många typer av barn. Samla ihop vad det finns för talanger och ordna en spännande föreställning.

Sång, talang, teater eller vad ni kan tänka er.

Börja med och sälja platser till era nära och kära, blir det en stor succé kan ni alltid sälja biljetter också till andra som kan tänkas vara intresserade.

Det kräver en del arbete, planering och tid men brukar uppskattas enormt av släkt och vänner. Ett väldigt roligt sätt att samla in pengar till klasskassan på.

För att få iväg alla biljetter till showen kan ni berätta att ni säljer till klasskassan i er annons. Annonsera via lokaltidning, internet eller sätt upp informationsblad på lokala anslagstavlor.

Ordna ett härligt disco

En annan typ av show som ni kan ordna är ett riktigt stort disco som skolan sent kommer att glömma. Vad kan ni hitta på för spännande och annorlunda saker som barn kommer att älska?

Belysning, kanske en rökmaskin eller andra roliga saker? Kolla runt bland er vuxna vad ni kan låna och få ihop, vem vet hur bra och lyckat det skulle kunna bli tillslut! Kom ihåg att också involvera barnen och ställa frågan vad de själv skulle vilja uppleva på ett disco.

Tjäna i snitt 8973 kr på en enda försäljning (under 3 veckor eller mindre)

Skriv in e-postadress nedan så lovar vi att skicka ut mer information direkt. Missa inte chansen!

Sammanfattning

I den här artikeln har vi tagit upp hur er skolklass kan samla in pengar till klasskassan med en del kreativa medel. Metoden ni väljer kommer givetvis vara utifrån er grupps engagemangsnivå och ork – samt hur mycket ni vill samla in.

Om ni vill testa på att sälja kaffe och fler relaterade produkter kan ni göra detta med säljbroschyrer och en smidig webbshop, som vi på Kaffekassan erbjuder skolklasser.

Kommentera gärna nedan om du har något kreativt sätt du vet för att samla in pengar till klasskassan!