Klassresa: 37 klassresor [Lista skolresor 2024] - Kaffekassan

37 roliga tips på klassresa och skolresa

Behöver du och din klass tips på klassresa?

Vi har hjälpt skolklasser att tjäna pengar till deras skolresor sedan 2015 och känner till de populäraste resmålen att åka till. I denna artikel har vi därför listat 37 tips för de som vill åka på en minnesvärd klassresa tillsammans med klassen.

Så vad väntar ni på? Fortsätt läs och ta reda på den rätta klassresan för er klass!

Top 10 klassresor

För att du ska få en enkel överblick över vilka aktiviteter som är mest populärt att åka till har vi gjort en lista med top 10 klassresor och tips.

 

1. Klassresa till Liseberg

I Göteborg ligger Liseberg som är Sveriges största nöjespark som 1000-tals klasser åker till på klassresa varje år. På Liseberg finns det mängder av roliga karuseller och aktiviteter att göra.

 

2. Klassresa till Kokpunkten i Västerås

I Västerås finns Sveriges första action- och äventyrsbad – Kokpunkten! Actionbadet finns i ett historiskt ångkraftverk med spännande vattenattraktioner, inklusive VR-rides och adrenalinfyllda rutschbanor. En sak är säker – om du och din klass vill få en minnesvärd upplevelse så är Kokpunkten för er.

 

3. Upzone: en klassresa fylld med spänning och äventyr

Upzone är det perfekta valet för en spännande klassresa! Klättra högt över marken, svischa fram i zipline, spela femkamp, utmana varandra i Bumperball eller samarbeta med dina vänner i outdoor Escape Games. Aktiviteterna passar både erfarna och nya äventyrare, vilket gör Upzone till ett självklart val för en minnesvärd klassresa.

 

4. Äventyrscampen: en äventyrsfylld klassresa till södra Sverige

Äventyrscampen är ett av de främsta eventföretagen i södra Sverige – och med all rätt! Hit kan du åka på klassresa för att uppleva varierande 5–7-10–kamper, en adrenalinfylld linbana, en imponerande höghöjdsbanan på 12 meter med 3 olika nivåer och mycket, mycket mer.

 

5. Bodyflight: en klassresa där alla kan flyga

På Bodyflight Stockholm och Göteborg kan du uppleva känslan av fritt fall i en vindtunnel med luftströmmar på upp till 300 km/h. Vindstyrkan anpassas individuellt så att alla – oavsett erfarenhet eller fysiska förutsättningar – kan njuta av flygningen. Även certifierade instruktörer finns på plats så att du känner dig trygg och säker genom hela din flygupplevelse.

 

6. KLOTEN Lägret – en äventyrliga skolresa för alla klasser

KLOTEN lägret i Kopparberg lyckas verkligen baka in äventyr, glädje och gemenskap i en riktigt rolig skolresa. Här kan du och din klass uppleva en resa med färdiga paket som inkluderar boende, mat och roliga aktiviteter som att klättra i deras klätterpark, skjuta pilbåge, spela archertag eller utmana varandra i en rolig match Bubbleball. 

 

7. Multi Challenge – klassresan med något för alla

Multi Challenge erbjuder verkligen glädje för alla. Med en imponerande storlek på 7000 kvm kan klassen bland annat uppleva Boda Borg, spela laserspel och köra Go-kart. Vägg i vägg ligger även Tiki Grill där ni kan äta läcker mat och spela shuffleboard, bowling, biljard, dart, minigolf eller sjunga karaoke.

 

8. TreeWalker: en klassresa till Skånes högst rankade ziplinepark

Besök TreeWalker och uppleva en klassresa ni sent kommer glömma! Här kan ni klättra upp till 12 meter över marken, svinga er fram i ziplines och utmana varandra i 74 unika hinder. Om du verkligen vill sätta modet på prov kan du klättra upp för det ikoniska ”Mr Walkers Träd”.

 

9. Skypark: en klassresa för de äventyrslystna

Skypark är den största äventyrsparken i Stockholm och uppskattas av många besökare för sin spännande och mysiga atmosfär. Med 14 banor spridda i olika höjder och svårighetsgrader finns det något som passar alla äventyrslystna. Upplev spänningen av att klättra mellan träden, utmana dig själv på hinderbanorna och känn adrenalinet rusa genom kroppen när du susar iväg på ziplines!

 

10. Laserdome Täby: upplev en actionfylld klassresa

Ta med dina klasskamrater på ett äventyr utöver det vanliga på Laserdome Täby! Känn spänningen när du smyger genom mörka gångar och skjuter laserstrålar mot dina vänner och motståndare för att ta hem segern för ditt lag. Med sin unika och spännande atmosfär är Laserdome Täby garanterat en klassresa ni sent kommer glömma.

 

Bonusförslag:

11. Klassresa till Gröna Lund

Att åka karuseller uppskattas av många och därför toppar även Gröna Lund denna listan. Gröna Lund ligger i Stockholm och är ett av Sveriges roligaste nöjesfält. En heldag här med klassen är något som kommer göra er skolresa till ett minne som ni kommer komma ihåg  i många år.

 

12. Klassresa till Universeum

I Göteborg finns även Universeum som är Sveriges mest intressanta vetenskapscentrum. Där kan ni lära er allt om vår planets natur, djur och vetenskap. Universeum ligger dessutom granne med Liseberg vilket gör att många skolresor brukar kombinera dessa två aktiviteter.

 

13. Åka till Skansen på klassresa

Mitt i centrala Stockholm ligger Skansen. Skansen är ett friluftsmuseém med en trevlig djurpark där allt från exotiska djur till rovfiskar finns.

 

14. Lev cowboylivet för en dag

Mitt i Småland har man byggt upp en nöjespark som är inspirerad av Amerikanska vilda västern. På High Chaparall kan ni fängslas av spännande shower, klä ut er och vandra runt i staden som man byggt upp. Ni kan också testa på att rida hästar om ni känner er manade för det.

 

15. Få en bättre förståelse hur andra världskriget gick till

Många klasser åker till Tyskland för att besöka koncentrationsläger och platser som hade stor roll i andra världskriget. Dessa resor är väldigt lärorikt och något som alla i klassen kommer kunna ta med sig resten av sitt liv.

 

16. Se utsikten från Eiffeltornet

Paris är ett populärt resmål för klasser som vill åka på klassresa utomlands. Här kan man strosa runt och njuta av arkitekturen, besöka världsberömda museer och äta en å annan god croissant.

 

17. Övernatta på Gotland

En klassresa till Gotland är något som är väldigt populärt att göra. Klasser brukar samla ihop pengar för att kunna stanna där 2-3 dygn och fylla dagarna med roliga aktiviteter.

 

18. Nordeuropas största akvarium

En utmärkt resmål för er klassresa är att besöka ”Den blå planet” som ligger strax utanför Köpenhamn. Här finns varianter av havets alla olika varelser och djur. Ni kommer bli helt fascinerade över hur mycket intressant liv det finns under havsytan.

 

Om inget av dessa resmålen lockade kan du fortsätta läsa fler än 15 andra resmål längre ner i artikeln. Vi har skrivit om i princip allt du kan göra i Sverige och även ett par resmål utanför landets gränser.

5 tips på klassresa i Göteborg

Hamn i Göteborg

De flesta klassresorna som bokas till Göteborg brukar oftast vara till Liseberg eller Universeum, men det finns massa andra aktiviteter att göra där också. Nedan har vi punktat upp alla aktiviteter som er klass kan göra på er skolresa samt vad det kostar.

 

Liseberg klassresa: För de som vill känna sig levande!

Göteborgs mest populära klassresemål. Behöver vi säga mer?

Estimerat pris per deltagare: Mellan 450-530 kronor. Motsvarar ca 10 sålda kaffepaket

Se mer om Liseberg i vår artikel för klassresa i Göteborg.

klassresa till Liseberg

Universeum: Klassresan för de nyfikna

Ett av Sveriges mest intressanta vetenskapscentrum att åka till är Universeum i Göteborg. Universeum ligger endast 20 minuter från Göteborgs centralstation och är en byggnad fullt av lärande.

Estimerat pris per deltagare: Mellan 175-225 kronor. Motsvarar ca 4 sålda kaffepaket

 

Hopp och studs på er klassresa på JumpYard

Med endast 15 minuter från centralstationen ligger en galet rolig aktivitet för er skolresa i Göteborg: Jump Yard!

JumpYard är ett trampolinparadis med skumgummihav. De olika aktiviteterna som man kan göra där är bl.a. att utmana varandra i hinderbana, spela Spökboll mot varandra, hoppa från hopptornet och alla deras olika trampoliner. De har även ett kafé som man kan utnyttja om man behöver ladda om batterierna.

Estimerat pris per deltagare: Mellan 100-125 kronor. Motsvarar ca 2 sålda kaffepaket

 

Prison Island: Klarar ni pressen?

Vill ni utmana varandra på er skolresa i Göteborg finns det inte något bättre ställe att göra det på än på Prison Island. 

Priserna för 2 timmars lek på Prison Island kostar ca 150 kronor för åldrarna 7-15 år.

Estimerat pris per deltagare: Cirka 150 kronor. Motsvarar 3 sålda kaffepaket

 

Skolresa på High Adventure med svindlande höjder

Vill ni åka på klassresa i Göteborg och utmana er själva och bli modiga på köpet? Åk då till High Adventure!

Äventyret börjar på marken men ni arbetar er sakta uppåt i trädtopparna genom läskiga prövningar över nät, rep och linbanor.

Innan ni ger er ut får ni noggranna säkerhetsinstruktioner av personalen, men ni tar er fram genom banorna på egen hand.

High Adventure är en perfekt klassresa i Göteborg för en utmanande skolresa med banor anpassade efter även den lite höjdrädda eleven.

Priserna för klasser mellan åldrarna 12-14 år ligger på ca 5900 kronor för hela klassen. För åldrarna 15+ är priset ca 6900 kronor. I dessa priserna ingår utrustning, genomgång och klättring på de olika banorna.

Estimerat pris per klass: Mellan 5900-6900 kronor. Motsvarar ca 130 sålda kaffepaket.

 

Hur tar man sig lättast runt i Göteborg?

Spårvagn i Göteborg

För att er skolresa i Göteborg ska bli så smidig som möjligt rekommenderar vi att ni köper ett kollektivtrafikkort på Västtrafiks försäljningsställen. Det går också att ladda ner deras app To Go och köpa biljetten där. Det som är väldigt skönt är att alla transportmedel som bussar, spårvagnar och båtar ingår oavsett vilken typ av biljett ni köper. Priset för 1-dygn kort kostar 85 kr och 3-dagars kort kostar 170 kr för elever som är mellan 7-19 år.

Det finns även möjligheter att låna cyklar om man önskar det.

Hur mycket pengar vill ni tjäna?

Hur många är ni i gruppen?

Skriv i rutan ovan.

Bra jobbat!

Skriv din e-post för att se resultatet.
Antal produkter ni behöver sälja för att tjäna

Vilket betyder att varje person behöver sälja runt

produkter för att nå ert insamlingsmål.
Starta försäljning

Stockholm: en skolresa med fokus på gemenskap

Planerar er klass att göra en skolresa till Sveriges huvudstad Stockholm?

Skolresa till Stockholm

I Stockholm kan man göra allt från att gå på olika muséum till att leka av sig på nöjesfält! Nedan hittar du en lista på aktiviteter din klass kan göra på er skolresa i Stockholm och hur ni smidigast ta er runt för att få den bästa tänkbara skolresan.

 

Pirrande magar och glada miner på klassresa till Gröna Lund  

Något av de roligaste ni kan göra på er skolresa i Stockholm är att åka till Gröna Lund och spendera en heldag där med klassen.

Gröna Lund är Sveriges andra största nöjespark och den finns galet många karuseller och berg & dalbanor som ni kommer älska!

Gröna Lund ligger på Djurgården och det tar cirka 20 minuter att ta sig dit från Stockholms Centralstation med kollektivtrafik.

Priserna för entré och en åkbiljett för dagen ligger på ca 450 kronor per person.

Estimerat pris per deltagare: Cirka 450 kronor. Motsvarar 9 sålda kaffepaket

 

Täby Aktivitetscenter

På Täby Aktivitetscenter kan ni utmana varandra i en intensiv omgång Laserdome i en spännande framtidsmiljö – men det är inte allt. Ni kan också utforska ett brett utbud av andra roliga aktiviteter som bowling, biljard, shuffleboard och Flyby Darts.

@kaffekassan En riktigt cool men framförallt sjukt billig klassresa🤯 #klassresa #skolresa #laserdome #kaffekassan ♬ originalljud – Kaffekassan

Svårt att bestämma er för en aktivitet? Med Multipass kan ni prova på allt som Täby Aktivitetscenter har att bjuda på under 3 timmar. Efter all action kan ni varva ner och njuta av läckra smaker på Åran Restaurang & Café, godsaker från Kandy’z, smarrig glass från Glasscafébaren eller utsökta fikabitar från Delicato Outlet. Mums!

Om ni är ute efter en klassresa fylld med roliga aktiviteter så är Täby Aktivitetscenter ett utmärkt val för hela klassen.

 

Besöka Skansen på er skolresa?

Är ni i klassen sugna att åka till en djurpark på deras klassresa? Bara 20 minuter bort från Stockholms Centralstation ligger då Skansen. Skansen är ett friluftsmuseém med en trevlig djurpark med allt från exotiska djur till rovfiskar som ni kan åka till på er skolresa. Det spelar ingen roll vilka åldrar som är i klassen då det finns aktiviteter från förskoleelever till gymnasieelever. Skansen har också guidade turer och laboratorium som man kan sysselsätta sig med under dagen.

Priser för att besöka Skansen på er klassresa ligger på ca 60 kronor för barn mellan 4-15 år och för vuxna ca 140 kronor.

Estimerat pris per deltagare: Mellan 60-140 kronor. Motsvarar ca 2 sålda kaffepaket

 

Skypark – Åk på klassresa till Stockholms största äventyrspark!

Skypark är Stockholms största äventyrspark och är den mest spännande och mysiga enligt många besökare. Med sina 14 banor i olika höjder och svårighetsgrader har Skypark något för alla äventyrslystna själar. Klättra bland träden, utmana dig själv med hinderbanor och känn adrenalinet pumpa när du far iväg på ziplines.

Om du och din klass vill uppleva en dag med garanterad spänning, skratt och minnen för livet så är Skypark för er!

 

Estimerat pris per deltagare:

Skypark erbjuder 3 olika paket.

 

SMALL

Klättring i Skypark 2,5 timmar

Pris för SMALL:

Åk 3-6 – 319 kr (min betalande 22 st)

Åk 7 – gymnasium  395 kr (min betalande 20 st)

 

MEDIUM  ( 2 st aktiviteter)

Klättring i Skypark 2,5 timmar + fotouppdraget 1, 5 tim

I “fotouppdraget” delar ni in klassen i lag för att utföra uppdrag som dokumenteras med en digitalkamera. Eleverna samarbetar och behöver vara kreativa och påhittiga under uppdragets gång. Uppdraget är uppskattat och mycket skratt och skoj utlovas.

Pris för MEDIUM:

Åk 3-6 – 519 kr (min betalande 22 st)
Åk 7 – gymnasium – 595 kr (min betalande 20 st)

LARGE (3 st aktiviteter)

Fredag & lördag – Kanot- eller kajakpaddling 1,5 timme + Skypark 2,5 tim samt fotouppdraget 1,5 tim.

Fredag: 2 tim klättring, lunch och fotouppdraget i 1,5 tim

Lördag: Kanot- eller kajakpaddling i 1,5 timme med Waxholms kanotförening. 

Pris för LARGE: 

Åk 3-6 – 719 kr  (min betalande 22 st)
Åk 7 – gymnasium – 795 kr  (min betalande 20 st)


Tips: besök även Eriksö friluftsområde för en heldag med utomhusaktiviteter och rekreation i naturen!

 

Birka Vikingastaden, för de som vill färdas tillbaka till en oförglömlig tidsepok

Vill ni på er skolresa färdas tillbaka i tiden och uppleva hur vikingarna hade det kan ni göra en dagsutflykt till Birka Vikingastaden. Det är Skandinaviens viktigaste fornlämningsområde från vikingatiden.

Skolresan är en endagsutflykt där dagen börjar med en båttur ut till Vikingastaden från Stadshusbron som ligger ca 5 minuter promenadavstånd från Stockholms centralstation.

Dagsprogrammet skräddarsys utefter gruppens behov, ålder och förkunskaper om vikingatiden och priset per person ligger på ca 235 kronor. I priset ingår då båtresan fram och tillbaka, en guide ombord, skolvisning på Birka och även entré till museet.

Estimerat pris per deltagare: Ca 240 kronor. Motsvarar ca 5 sålda kaffepaket

 

Fångarna på Kastellet, en klassresa med gemenskap

Det spelar ingen roll vilken tid på året det är. Om ni är ute efter en skolresa där ni får utmana er själva och samtidigt ha otroligt roligt ska ni åka till Vaxholmen och göra “Fångarna på Kastellet “.

Det tar ca en timme att ta sig dit från Stockholm centralstation, och det spelar ingen roll vilken årskull som ska åka dit. De skräddarsyr upplevelsen för åldrar mellan 9-18 år.

Fångarna på kastellet går ut på att man är olika lag och så ska man försöka lösa uppgifter som utmanar eleverna. De kan både vara svettiga och kluriga uppgifter. Ni kommer samla på er poäng och sedan avslutar klassresan med en spännande skattjakt.

Tiden för denna aktivitet är ca 2 timmar och priset per person är ca 390 kronor.

Estimerat pris per deltagare: Ca 390 kronor. Motsvarar ca 8 sålda kaffepaket

 

Hur tar man sig smidigast runt på sin klassresa i Stockholm?

Det är enkelt att ta sig runt med hjälp av SL- kortet när ni åker på er klassresa till Stockholm. Det finns antingen 24 timmarskort eller så finns det 72 timmarskort som man kan välja mellan. Under tiden kortet är aktivt kan man åka hur många gånger man vill. Kortet gäller på all kollektivtrafik såsom spårvagn, buss, tunnelbana och pendeltåg.

Ett tips! När ni tänker köpa SL-kortet till er klassresa så meddela att ni köper till barn som är under 20 år, då får man ett reducerat pris. SL-kortets priser gällande 24 timmar ligger på cirka 100 kronor och för 72 timmar på cirka 200 kronor när man köper till barn under 20 år.

Ska ni åka långt med klassen? Spana in vår samarbetspartner Bergkvara buss för en trivsam och miljövänlig resa.

 

Relaterat: Vill ni tjäna pengar till er klassresa? Se hur ni kan tjäna pengar till klassen snabbt!

Åk på klassresa till Kokpunkten – Sveriges roligaste actionbad!

Åk på klassresa till Kokpunkten – Sveriges roligaste actionbad!

Kokpunkten i Västerås är inte bara ett actionbad – det är den perfekta platsen för en klassresa. Här kan du och din klass simma genom 8 våningar, äta smarrig mat, och uppleva dessa roliga och spännande vattenattraktioner:

 

 1. VR-Ride: Virtual Reality som ni aldrig upplevt tidigare

Kokpunkten har tagit VR till en helt ny nivå med VR-Ride. Sätt på dig ett VR-headset och besök en virtuell värld medan du åker vattenrutschbana.

 

 1. VR-Dive: Djupdyk i Virtual Reality

I VR-Dive förvandlas den vanliga poolen till en magisk miljö. Simma ut i ett djupt hav med marint liv, eller ge dig ut i rymden och upplev nollgravitationskänsla. VR-Dive blir en upplevelse du aldrig kommer att glömma!

 

 1. Black River: 1000 liter vatten i sekunden – i mörkret

Black River är en vattenrutschkana som ger en riktig adrenalinkick. Här åker du nämligen genom en slingrande vattenrutschkana i mörker med häftiga ljus. 

 

 1. Boomerang – Badrenalin med stort B

Starten må vara lugn, men du kan vara säker på en sak – Boomerang är Badrenalinåket med stort B! I denna vattenattraktion åker du ensam i en badring där vattnet tar dig på en snabb och hisnande rush.

 

 1. Double Racer – Tävla mot dina vänner

Tävla mot dina vänner i den berömda SM-vattenrutschbanan Double Racer! De gröna och röda lamporna talar om vem som leder, men i slutändan är det bara en sak som spelar roll – är det du eller din kompis som vinner?

 

 1. InsideOut – Åk genom Kokpunkten 

I InsideOut åker du in och ut genom hela Kokpunkten på en imponerande längd av 140 meter och med en höjd på 12 meter. Lyckas du slå rekordet på 16,72 sekunder?

 

 1. The Wall – Testa dina gränser

Om du älskar en utmaning är The Wall för dig. Väggen är 3.2 meter hög och finns i två svårighetsgrader. För att lyckas med The Wall krävs styrka, smidighet och en rejäl dos äventyrslust. Om du skulle falla så finns det vatten och gejsrar som kommer att mjuka upp ditt fall.

 

 1. Turbine – För de som vill gå mot strömmen

I Turbine snurrar du vare sig du vill eller inte. Med 4-grafter och 3000 liter vatten i sekunden sveps du tillsammans med dina klasskamrater runt och runt. 

 

Så vad väntar du på? Åk på en klassresa till Kokpunkten och upplev en prisvärd, rolig, och minnesvärd dag med hela din klass!

Upzone: den perfekta klassresan för äventyr 

Upzone är en av Sveriges främsta klassresor och erbjuder en perfekt blandning av spänning och äventyr. Här kan ni utforska en mängd spännande aktiviteter, inklusive klättring i höghöjdsbanor upp till 3-15 meter över marken, svischa fram i zipline över trädtoppar, utmana varandra i Lagkampen – en femkamp utöver det vanliga, spela bumperball för massor av skratt och utforska outdoor Escape Games där teamwork är nyckeln till framgång.

@kaffekassan.se Hur cool klassresa?🤩🌳 Räkna ut hur mycket det hade kostat för din klass med hjälp av vår resekalkylator✨ #klassresa #upzone #kaffekassan ♬ Talk to me boy – .

För de som vill uppleva Upzone går det att göra i Borås, Göteborg, Kalmar, Oxelösund, Skövde, Sollentuna, Västervik, Åhus eller Ängelholm. Varje park är dessutom unikt utformad efter sin omgivning och erbjuder olika zoner och linbanor lämpade för äventyrssugna besökare.

Äventyr, spänning och nöje – vad mer behövs för en lyckad klassresa? Samla klassen och upplev en minnesvärd dag fylld med adrenalinkickar och teamwork hos Upzone!

Klassresa till Lakeside Adventure: Där skratt och äventyr väntar

Söker du och din klass en oförglömlig klassresa som kombinerar äventyr och skratt? Då är Lakeside Adventure det perfekta valet för er! Beläget vid det pittoreska Skantzö bad och camping erbjuder Lakeside Adventure flera aktiviteter som garanterar en spännande dag för alla:

Paddla Canadensare: Glid fram på glittrande vatten och upplev naturen från första parkett.

Stand-Up Paddleboarding (SUP): Sätt din balans på prov och paddla stående på lugna vatten – en perfekt kombination av sport och nöje.

Äventyrsgolf: Ta dig an spännande och utmanande golfbanor som bjuder på skratt och strategiska spel.

Bumperball: Klä på dig en uppblåsbar boll och spela en fotbollsmatch som ingen annan. Perfekt för en energifylld eftermiddag.

Skyttekamp: Utmana dina klasskamrater i precision i en spännande skyttekamp med pilbåge.

 

3 paket för alla klasser

Lakeside Adventure erbjuder 3 olika paket som passar de flesta budgetar:

Budget: Från 750:- per elev. Inkluderar mat, boende, och tillgång till gemensamma utrymmen samt pool under högsäsong (24 maj – 18 augusti).

Standard: Från 1215:- per elev. Inkluderar allt från Budget-paketet plus en retur med buss efter paddling och en spännande bumperball-match.

Deluxe: Från 1500:- per elev. Inkluderar allt från Budget & Standard fast med guidad paddling, äventyrsgolf, SUP, en skyttekamp och bumperball-match.

 

Från paddling och äventyrsgolf till bumperball och skyttekamper – Lakeside Adventure bjuder verkligen på en spännande klassresa för alla klasser. Så vänta inte! Sätt kurs mot Lakeside Adventure med klassen och ni kommer förstå precis vad vi pratar om!

Daftö Resort: en sann pärla till klassresa

Är ni redo för en klassresa där varje ögonblick är ett äventyr? Packa då väskorna och sätt kurs mot Daftö Resort – en klassresa där spänning och äventyr väntar i varje hörn och vik!

På Daftö Resort i Strömstad kan klassen uppleva en modern klassresa som ligger vägg i vägg med hav och natur på västkusten. Här finns goda möjligheter att upptäcka västkustens vackra hav, fina natur, härliga stränder och charmiga klippor. Dessutom kan du besöka Daftöland som är en nöjespark med pirattema.

För att få ut det mesta av klassresan rekommenderar vi att ni väljer ett av Daftös spännande paket för skolresor:

 

Kosterpaketet (3 dagar, från 2195 kr per person. Minst 20 personer.)

Upptäck Daftös mest populära paket! I detta paket får ni spendera två nätter i en stuga med helpension och tillgång till egen båt så att ni kan besöka Kosterhavets Natinoalpark. Väl där kan ni fiska krabbor, simma i kristallklart vatten och spela brännboll bland charmiga västkusthus. Ni kan även göra cykelutflykter för att utforska Kosters skönhet och fördjupa er i marinbiologi på Naturum. En perfekt kombination av äventyr och lärande!

 

Döskallepaketet (2 dagar, 1050 kr per person. Minst 15 personer.)

I Döskallepaketet får ni boende med helpension och möjligheten att spela äventyrsgolf där varje hål bjuder på unika utmaningar. Efter golfen väntar Daftökampen, en rad spännande prövningar som är inspirerade av Mästarnas mästare och Robinson – må bäste person vinna!

 

Skräddarsy ett paket

Om klassen är ute efter en särskild upplevelse hos Daftö går det även bra att kontakta Daftö för att skräddarsy en egen klassresa.

Oavsett hur ni väljer att uppleva Daftö Resort så kan ni förvänta er en minnesvärd klassresa med mycket glädje och fina minnen. Så vad väntar ni på? Samla klassen och upptäck en sann pärla till klassresa!

Upplev en skolresa till KLOTEN Lägret

Om ni söker en skolresa med äventyr och gemenskap är KLOTEN lägret en plats ni inte vill missa! KLOTEN erbjuder färdiga paket för både 2 och 3 dagar där mat (frukost, lunch, fika och middag), boende med sängar, dusch, bastu, pentry och tv och en mängd roliga aktiviteter är inkluderat. Här kan klassen bland annat:

 

– Klättra i KLOTENs klätterpark med 14 olika stationer som sträcker sig mellan 6 och 8 meter över marken. För de som verkligen vill sätta modet på prov kan man hoppa i ett fritt fall från 8 meter (självklart säkrad, så klart).

– Utmana varandra i bågskytte – vem är mest träffsäker i er klass?

– Spela mot varandra i Archertag, ett spel som påminner om paintball fast med pilbåge istället.

– Spela Bubbleball, en lek där ni tar på era stora uppblåsbara bollar och spelar fotboll mot varandra.

 

Om din klass är ute efter en särskild upplevelse erbjuder även KLOTEN att ni sätter ihop ett eget program.

KLOTEN Lägret kan verkligen erbjuda en skolresa fylld med skratt, spänning och minnen för livet, så samla klassen och upplev en minnesvärd klassresa till KLOTEN Lägret idag!

Åk på en oförglömlig skolresa till Skåne 

Malmö Turning Torso

Planerar er klass att göra en klassresa till Skåne? Då ska ni ta en titt på aktiviteter nedan för er klassresa.

 

Klassresa till Äventyrscampen – Sveriges ultimata äventyrsdestination!

Om ni åker på klassresa till Skåne får ni inte missa att besöka Äventyrscampen. Beläget i Sövde på en historisk militärbas från andra världskriget bjuder Äventyrscampen på mängder av äventyrsfyllda aktiviteter för klasser. Här är 5 av de många populära aktiviteterna ni kan välja mellan: 

 • Höjdhögsbana: klättra i Sveriges enda 12-meters höga höjdhögsbana med 3 olika nivåer och 54 olika stationer.
 • 5-7-10-kamper: välj bland 38 olika kamper som kräver samarbete, fysisk, klurighet och precision för att klara.
 • Äventyrsgolf, frisbeegolf, eller fotbollsgolf: utmana varandra i olika golfvariationer. Dessa aktiviteter erbjuder drop-in.
 • Linbana: Känn adrenalinet rusa genom kroppen medan du susar 7-10 meter över marken.
 • Bumberball: En fartfylld och rolig aktivitet där ni spänner fast er i bollar och tacklar varandra på konstgräs. Mycket skratt utlovas! 

Äventyrscampen erbjuder även 6 olika paket för skolklasser med eller utan övernattning:

 

1. Heldagspaket med logi i vandrarhem (max 40 pers): 

 • Heldag med övernattning
 • Tiokamp, linbana, bumberball 
 • Pris: 1420:- per person

 

2. Heldagspaket med logi i tälthyddor (max 50 pers): 

 • Heldag med övernattning
 • Tiokamp, linbana, bumberball 
 • Pris: 1225:- per person

 

 

3. 2-dagarspaket med logi i vandrarhem (max 40 pers): 

 • 2 dagar med övernattning i mysigt vandrarhem 
 • Tiokamp
 • Frisbee-, fotbolls- eller äventyrsgolf
 • Grillmeny
 • Linbana och actionfylld beachvolleyboll
 • Pris: 1555:- per person

 

4. 2-dagarspaket med logi i tälthyddor (max 50 pers):

 • 2 dagar med övernattning i mysiga tälthyddor
 • Tiokamp med olika aktiviteter
 • Frisbee-, fotbolls- eller äventyrsgolf
 • Grillmeny
 • Linbana och actionfylld beachvolleyboll
 • Dagens lunch innan avfärd
 • Pris: 1360:- per person

 

5. Lilla skolpaketet (10-40 pers)

 • Heldag utan övernattning
 • Tiokamp
 • Pris: 415:- per person

 

6. Stora skolpaketet

 • Heldag utan övernattning
 • Tiokamp
 • Pris: 625:- per person

 

Skolresa till Utmaningarnas Hus, vilken utmaning är roligast? 

I Utmaningarnas hus hittar ni 40 stycken olika typer av rum som utmanar er mentalt och fysiskt.

Klassen delas upp i lag om 3-4 personer per lag. I varje rum finns det olika typer av utmaningar som kräver att man jobbar som ett lag för att lösa. För varje utmaning laget klarar samlar ni på er poäng. Poängen räknas ihop och visas på en live-TV så ni enkelt kan se hur de andra lagen presterar. När tiden har gått ut utnämns ett vinnande lag. Alla deltagare får sedan ett diplom som de kan ta med sig hem.

Priset per person för denna aktiviteten ligger på ca 200 kr och varar mellan 1,5-3 timmar. Den rekommenderade åldern är 15 år.

Estimerat pris per deltagare: Ca 200 kronor. Motsvarar 4 sålda kaffepaket.

 

Färdas tillbaka i tiden med en Skolresa till Malmöhus Slott

Har klassen precis gått igenom renässansen? Då kan en skolresa till Malmöhus slott vara högst intressant.

Slottet byggdes och blev klart för över 580 år sedan och har fungerat som både fängelse och fästning. Att stiga in i slottet är som att stiga rakt in i renässanstiden då alla rum är inredda och bevarade. Det finns även audioguider som ni kan lyssna på för att lära er mer om Malmöhus Slott.

När ni köper inträdesbiljetter till Malmöhus slott får ni även gratis inträde till Slottsholmen och Teknikens och Sjöfartens hus som klassen kan besöka. I dessa byggnaderna finns allt från ubåtar till flygplan och möjligheter att göra olika tekniska experiment.

Priset för denna skolresa är väldigt låg då det endast kostar ca 60 kronor per elev.

Estimerat pris per deltagare: Ca 60 kronor. Motsvarar ca 1 sålt kaffepaket

Relaterat: Ha en klassförsäljning och tjäna över 8973 kr

 

En uppfriskande skolresa till Folkets Park

Planerar ni att göra en skolresa innan eller efter sommarlovet är Folkets park en riktig pärla att besöka.

Inträdet är gratis och ni kan hitta på massa olika aktiviteter där. Några av aktiviteterna ni kan välja mellan är att spela äventyrsgolf, köpa en glass i Ben & Jerry-glassbaren, leka på lekplatsen eller om ni har tur spelas det en teaterföreställning på scenen. Det finns även restaurangen/caféet Far i Hatten och folkparksgrillen som erbjuder god mat som ni kan äta.

Det totala priset för denna aktiviteten kan variera beroende på vad ni vill göra i parken men räkna med ca 100 kronor per person för aktiviteterna.

Estimerat pris per deltagare: Ca 100 kronor. Motsvarar 2 sålda kaffepaket

 

Hur tar man sig smidigast runt på sin klassresa i Malmö?

Det enklaste sättet att ta sig runt på er klassresa i Malmö är att köpa biljetterna till alla i klassen via Skånetrafiken. Detta går att göra antingen via en app eller i en av deras biljettautomater. Biljetterna för eleverna i klassen kostar cirka 20 kronor om de är i åldrarna mellan 7-19 år och för  vuxna cirka 31 kronor.

Upptäck TreeWalker – en minnesvärd klassresa i Skåne

TreeWalker erbjuder klassresor där äventyr möter gemenskap. Här kan ni utforska 8 spännande banor som sträcker sig från 1,5 till 12 meter över marken, svinga er fram i Skånes högst rankade ziplines och ta er an 74 roliga utmaningar. Om ni känner er extra våghalsiga kan ni klättra uppför ”Mr Walkers Träd” – ett 12-meter högt träd där ni måste hoppa för att komma ner!

När det är dags att fylla på med mer energi eller varva ned kan ni äta en god picknick nära vacker natur i TreeWalkers picknickområde. Det går självklart bra att ta med din egen mat som att köpa där. 

TreeWalker lyckas verkligen att kombinera äventyr och spänning i sina klassresor, så tveka inte att åka dit när det är dags att åka på klassresa!

Hur mycket pengar vill ni tjäna?

Hur många är ni i gruppen?

Skriv i rutan ovan.

Bra jobbat!

Skriv din e-post för att se resultatet.
Antal produkter ni behöver sälja för att tjäna

Vilket betyder att varje person behöver sälja runt

produkter för att nå ert insamlingsmål.
Starta försäljning

Multi Challenge: en klassresa till Östersund

Om klassen vill åka på en oförglömlig klassresa ska ni besöka Multi Challenge i Östersund. Med sina 7000 kvm är det ett av Sveriges största och roligaste nöjescenter – och med all rätt! Här kan ni ta er an 20 spännande questar på Boda Borg, spela actionfyllda laserspel och känna adrenalinet flöda när ni susar i upp till 70 km/h i Go-karts.

När magarna kurrar efter timmar av skoj kan ni besöka Tiki Grill som ligger precis bredvid Multi Challenge. Här finns utsökt mat för alla smaker och möjligheten att utmana varandra i shuffleboard, bowling, biljard, dart, minigolf eller sjunga karaoke.

Multi Challenge är ett självklart val för en minnesvärd klassresa och en upplevelse ni sent kommer glömma.

Köpenhamn: en skolresa eleverna kommer älska

Öresundsbro till Köpenhamn

Ett annat tips på klassresa om ni har planer på att ta er över sundet är att åka till Köpenhamn. En klassresa till Köpenhamn bjuder på många roliga aktiviteter, och vi föreslår dessa 3 aktiviteter som ni borde spana in lite extra:

 

Skolresa under ytan på ”Den Blå Planet”

Fiskar på Den Blå Planet

Djupdyk in i det blå på er skolresa och ta er till Nordeuropas största akvarium som ligger ca 30 minuter från Köpenhamns centralstation. Massvis med skolklasser har sina klassresor på Den Blå Planet varje år.

En resa till “Den Blå Planet” är ett äventyr med fullt av underhållning och kunskap. Med över 20 000 fiskar och drygt 50 akvarium kommer eleverna kunna förtrollas bort i ett undervattensliv. Har kan de också se massvis med fiskar som finns i filmen “Hitta Nemo”.

Vi på Kaffekassan rekommenderar att kolla upp Den Blå Planetens dagliga program. Där kan ni lyssna när deras kunniga personal står och berättar om de olika akvariere med djuren för att få ut så mycket som möjligt av er skolresa.

En av besökarna på Den Blå Planet beskrev sin upplevelse så här:

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Kaffekassan (@kaffekassan)

 

“Minstingen utbrast “titta” hela tiden och det stora hajakvariet hänförde oss alla. Det var också spännande att få klappa rockor, sjöstjärnor och hajägg som djurskötarna generöst visade och berättade om.”

Anna-Carin Bergström
Besökare, Den Blå Planet

Priset per person för denna skolresan är 170 dkk för vuxna och 90 dkk för barn mellan 3-11 år. Tips! det är 10% rabatt om man bokar en grupp som är över 15 personer.

Estimerat pris per deltagare: Ca 240 kronor. Motsvarar 5 sålda kaffepaket

Varför inte besöka världens näst äldsta nöjespark på er skolresa?

Klassresa till Tivoli

På Tivoli spelar det ingen roll vilken ålder du är i eller hur våghalsig du är, här finns åkattraktioner för alla.

Tivoli ligger ca 300 meter från Köpenhamns centralstation vilket gör det väldigt lätt att ta sig till. Trots att det är nöjesfält har de gjort ett sagolikt jobb med att bevara naturen runt omkring alla karuseller som finns att åka.

Här kan man spendera hela dagen utan att bli klar att ta sig runt hela parken. Vi på Kaffekassan rekommenderar därför att göra denna skolresa till en heldag och börja tidigt på morgonen. När ni känner att magen börjar kurra finns det massvis med trevliga fik och restauranger som ni kan ta en paus på.

Om ni ska välja att åka hit på er skolresa rekommenderar vi att ni köper ett skolgruppspaket. Minsta antal personer är 15 stycken och då får ni inträde och åkpass till alla för cirka 240 DKK per person.

Estimerat pris per deltagare: Ca 340 kronor. Motsvarar 7 sålda kaffepaket

Relaterat: Hur tjänar man pengar till klassen på bästa sätt? Ta reda på hur! 

 

Låt era sinne utmanas på en klassresa till Experimentarium! 

Norr om Köpenhamn, cirka 25 minuter från Köpenhamns centralstation, ligger Experimentarium som är ett av Danmarks största vetenskapscentrum.

Experimentarium är en plats för lärande där ni kan utforska världen genom teknologi och naturvetenskap. Det är ett perfekt ställe att åka till för att ha kul men samtidigt lära er en massa.

Ni kommer kunna utmana er själva och det kan kännas som att ni sätter er hjärnceller i ett träningsläger.

Det finns totalt 16 stycken olika utställningar som ni kan besöka och fascineras av. Denna skolresan väcker alla olika intressen ni kan ha och det finns aktiviteter för alla åldrar.

En av alla besökare på Experimentarium valde att uttrycka sig följande om deras upplevelse:

“Vi var två vuxna och två barn som tyckte att tiden flög iväg när vi lekte och experimenterade. Vi var där i nästan 5 timmar och hann med alla plan plus den fantastiska och lekfulla takterassen. Man kan lätt spendera en heldag här!”

Linnéa Svensson
Besökare, Experimentarium

Priset per person för att besöka Experimentarium ligger på ca 195 DKK för vuxna och 115 DKK för barn upp till 18 år.

Estimerat pris per deltagare: Ca 200 kronor. Motsvarar 4 sålda kaffepaket

Hur tar man sig lättast runt på sin klassresa i Köpenhamn? 

Köpenhamn har väldigt bra infrastruktur för kollektivtrafiken och du kan enkelt köpa biljetter för 24 timmar eller 72 timmar. Priset för en 24 timmarsbiljett ligger på ca 40 DKK för barn under 16 år, och för vuxna ca 80 DKK. För 72 timmarsbiljetten kostar det ca 100 DKK för barn och ca 200 DKK för vuxna.

Tips på klassresa till Gotland, Sveriges största ö

Raukar på Gotland

Ett bra tips på klassresa är att åka till Gotland. Denna ö är ett av Sveriges mest rekommenderade ställen att åka på klassresa till, och hit kan ni åka iväg några dagar för ett spännande äventyr. Nedan hittar du en lista på vad för aktiviteter ni kan göra på en klassresa på Gotland.

 

In i det mörka och mystiska, en klassresa till Lummelundagrottan 

Om ni åker på till Gotland föreslår vi att ni tar er ner i underjorden på guidad tur i Lummelundagrottan. Den guidade turen tar cirka en timme och när ni är klara med den kan ni också passa på att besöka Nordeuropas största Kvarnhjul.

Vi rekommenderar att ni tar med en extra tröja till grotturen och att ni packar med er egen matsäck. Priset för denna aktivitet är ca 85 kronor per person.

Estimerat pris per deltagare: Ca 85 kronor. Motsvarar 2 sålda kaffepaket

 

Utflykt till Stora Karlsö på er klassresa

Karlsön är en fridfull och lugn ö som bjuder på mycket fin natur. Denna mysiga utflykt brukar vanligtvis ta en heldag, och ni kan då kombinera allt från att bada, gå en guidetur som tar ca 2,5 timmar, samt besöka museet på ön.

När ni gör denna klassresa kan ni boka ett paket med buss och båttransfer plus en kunnig guide för cirka 365 kronor. 

Estimerat pris per deltagare: Ca 365 kronor. Motsvarar ca 8 sålda kaffepaket

Relaterat: Tjäna över 7000 kr på en kaffeförsäljning. Läs mer här!

 

Tors Gård Äventyr: utmana varandra på klassresa

På Tors Gårds Äventyr kan ni kombinera en rad olika typer av aktiviteter som alla i klassen kan tycka om. En populär aktivitet som finns att välja är Bumperball som går ut på att ni trär på er en stor uppblåsbar boll och sedan spelar fotboll mot varandra. Många krockar och skratt utlovas!

Det finns också möjlighet att prova på prickskytte på skyttebanan, köra 5-kamp tillsammans, utmana varandra i Gladiatorkamp eller samarbeta i teambuildingövningar.

Priset per aktivitet ligger på ca 1500 kr för max 20 elever och alla deltagare utöver det 75 kronor extra.

Estimerat pris per deltagare: Ca 75 kronor. Motsvarar 1,5 sålda kaffepaket

 

En klassresa till Visby

Ett givet tips på klassresa är att besöka Visby. Denna stad har en mystisk och intressant historia som ekar mellan de medeltida husen och kyrkoruinerna. Här kan ni få guidade stadsvandringar som varar ca två timmar, och bokar ni vandringarna med Gotlands museum kan ni även få möjligheten att se alla de fantastiska byggnaderna inifrån. Priset per klass för en guidad rundtur ligger på ca 1700 kronor.

Estimerat pris per deltagare: Ca 85 kronor. Motsvarar ca 2 sålda kaffepaket

 

Skolresa till Kneippbyns Sommarland & Vattenland

På Kneippbyns Sommarland & Vattenland finns det mesta man kan tänka sig för att få en helt fantastisk dag med massvis med upplevelser. De har trampbåtar, gokarts, kanoter, hoppslott, berg & dalbanor, vattenrutschbanor och mycket mer! Om du vill ta en paus kan du också besöka den riktiga Villa Villekulla från Pippi-berättelserna.

Paketpris för denna klassresan för klasser som minst är 15 stycken pers ligger på cirka 180 kronor. Skulle klassen vilja spela minigolf också kan man lägga till detta för cirka 60 kronor per person.

Estimerat pris per deltagare: Ca 240 kronor. Motsvarar 5 sålda kaffepaket

 

Fler fantastiskt roliga aktiviteter man kan göra på Gotland 

 • Åka på cykeläventyr
 • Spela lasertag
 • Spela fotbollsgolf
 • Ha trampbåtsrace
 • Åka på fyrhjulssafari
 • Besöka och bada på Sudersand på Fårö eller ta ett dopp i den “Blå Lagunen”
 • Besöka museum
 • Besöka några av Gotlands 122 olika naturreservat
 • Åka Gokart

… och mycket mycket mer!

Priserna per person för boende och aktiviteter på Gotland landar ungefär på allt mellan 1300-2500 kronor per elev beroende på vilka aktiviteter som ni väljer för er skolresa.

Lättsålda produkter och väldigt smidigt koncept. Vi åkte till Liseberg efter vår insamling med Kaffekassan!

porträtt på kille
Erik Pettersson
Klass 6B, Liljeforsskolan

Fler tips på klassresor man kan åka på i Sverige

Skolresa till Furuviksparken utanför Gävle 

Furuviksparken är en djur- och nöjespark där ni har möjlighet att se djur som lemurer, schimpanser, orangutanger, kängurur, kameler, sköldpaddor, fiskar och fåglar av olika slag. En klassresa till Furuviksparken kan också ge er chansen att se deras stora aplandskap som är en av parkens bättre sevärdheter.

 

Skolresa till Parken Zoo i Eskilstuna 

Bor ni i närheten av Eskilstuna? Då kan en klassresa till Parken zoo vara av intresse. Här finner ni djur från världsdelar som Australien, Asien, Sydamerika och Afrika. Parken Zoo är den enda djurparken i Sverige att ha jätteuttrar, fossa och trädleopard. De har även ett tivoli med flera åkattraktioner inne i nöjesparken och ett utomhusbad i anslutning till parken.

 

Skolresa till High Chaparall i Småland

Cowgirl på High Chaparral

Mellan träden i Småland hittar ni en värld som tar er tillbaka till Vilda Västern. Där har man byggt upp en hel stad som är inspirerad av Amerikanska Vilda Västern. En klassresa till High Chaparall är något vi på Kaffekassan rekommenderar att göra. Låt eleverna gå in för det och köp outfits som matchar miljön. Låt dem fängslas av spännande shower och staden de har byggt upp.

 

Skolresa till Kolmården vid Södermanland

Är eleverna intresserade av att se olika djur, åka karuseller eller besöka Bamses värld?

Då är en klassresa till Kolmården ett perfekt val för er klass. De har allt ifrån tigrar och apor till delfiner. De har även flera berg & dalbanor och andra magpirrande karuseller som eleverna kan njuta av att få uppleva.

Under dagarna på djurparken pågår det flera olika djurvisningar som ingår i entrébiljetten till parken men ni kan även boka exklusiva visningar och komma ännu närmare djuren! Skulle det vara att er klass måste göra en tvådagarsutflykt av att besöka Kolmården kan ni bo över på deras hotell.

 

Skolresa till Skara sommarland i Skara

Med över 4 miljoner liter vatten samlat i olika attraktioner och över 45 stycken åkattraktioner kommer er klassresa till Skara Sommarland bli klassens höjdpunkt för året. Där kan eleverna försöka hinna med allt som finns på leklanden men ändå inte hinna med det.

 

Skolresa till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby

För att hylla våran älskade Astrid Lindgren har det byggts en temapark om hennes barnböcker. En klassresa till Astrid Lindgrens värld hade gjort att eleverna fått möta många av de kända figurerna som Astrid Lindgren berättade om i miljöer som återspeglar böckerna.
Allt från, Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Madicken, Bröderna Lejonhjärta och Karlsson på taket.

 

Skolresa till Bakken nöjespark i Danmark

Ta klassen över sundet och besök världens äldsta nöjespark! På området finns åkattraktioner för alla åldrar som hade gjort en klassresa till Bakken oförglömlig för eleverna. Där finns allt från fritt fall till flumeride och skulle eleverna i klassen bli hungriga finns det flera olika restauranger man kan ta en paus på och äta något gott på.

 

Åk på en härlig klassresa till Åre med klassen

Klassresa till Åre ski resort

Har ni ett gäng skidälskande ungdomar i klassen? Upplev skidåkning i världsklass och njut av friluftslivet genom att boka in en resa till Åre tillsammans.

Det finns många orter i Sverige som erbjuder skidåkning i toppklass, men det mest klassiska alternativet är en skolresa till Åre. För att betala för en resa dit behöver ni sälja 2-3 paket kaffe, vilket gör resan en enkel match för den listiga försäljaren!

Det fina med Åre är att det är en tätort som erbjuder på så mycket mer än bara skidåkning. Här kan du tillsammans med din klass uppleva alltifrån en klassisk femkamp till att åka trehjuling utför berget Åreskutan.

Utöver det finns det även en fantastisk natur för er att uppleva tillsammans genom att testa er på en fjällvandring. Den perfekta perioden för att åka dit och upptäcka det här är i maj/juni eller augusti/september då allt står i blom och solskenet lyser över de grönlagda bergen.

Planerar ni på att åka på klassresa utomlands?

Varje år åker 1000-tals klasser på klassresa utomlands. Det finns många ställen att välja mellan när man planerar att åka på klassresa utomlands, och vi har listat 3 exempel på ställen att åka på klassresa utomlands till: Berlin, Paris och London. 

Men ibland kan det vara svårt att veta hur långt pengarna räcker och hur man egentligen ska bära sig åt för att boka en klassresa utomlands.

Priser kan variera mycket beroende på när, hur och vart man reser. Då kan det vara bra att ta hjälp av en resebyrå som specialiserar sig på just klassresor.

 

Åk på skolresa till Berlin och fascineras av stadens historia 

Klassresa till Berlin

Att åka på skolresa till Berlin är något många många klasser väljer att göra varje år. Berlin är en av de få städerna i Europa som verkligen har lyckats balansera bevaring av  gamla byggnader och ny arkitektur.

Berlin och närliggande områden har väldigt mycket förflutet som ni kan besöka på en skolresa till Berlin. Strax utanför staden ligger ett av de många olika koncentrationsläger som byggdes under 1900-talet; Sachsenhausen. Ett besök dit är ögonöppnande för eleverna och något som många har tagit med sig resten av livet.

Ett annat besöksmål som ni kan besöka på er klassresa till Berlin är Terrorns Topografi. Det är ett museum som har dokumenterat de hemskheter som skedde under andra världskriget. De visar vad för brott nazisterna gjorde innan, före och efter andra världskriget.

Om ni vill kan ni också avsluta dagen med att besöka Förintelsemonumentet. Det är ett minnesmärke som är placerat i centrala Berlin och tillägnat alla judar som blev mördade under den perioden.

På er skolresa till Berlin kan klassen också besöka den världsberömda gatan Kurfürstendamm där 100-tals affärer står öppna för shopping. Mitt i Berlin kan ni även promenera och hänga i den gigantiska trädgårdsanläggningen- och parken Tiergarten.

Under er klassresa till Berlin kan ni också besöka och njuta av utsikten från glaskupolen i riksdagshuset vid Brandenburger Tor. Om ni gillar att vandra runder i museum är muséet vid Checkpoint Charlie något som också varmt rekommenderas.

Detta är bara några av de många aktiviteter som ni skulle kunna göra på en klassresa till Berlin.

De olika transportalternativen för er skolresa till Berlin är antingen flyg, tåg eller buss. Bussresan är den som tar längst tid men är oftast den som eleverna får flest roliga minnen från att göra.

Estimerat pris per deltagare för boende och flyg:  Ca 2200 kronor. Motsvarar 44 sålda kaffepaket

 

Upplev den franska kulturen på bästa sätt med en klassresa till Paris

Skolresa till Paris

Ännu ett tips på klassresa är att åk atill Paris. Frankrikes mycket vackra huvudstad erbjuder det mesta man kan tänka sig göra på en klassresa.

Något som är ett måste för de flesta klassresorna till Paris är att besöka ett av världens kändaste byggnadsverk; Eiffeltornet. Med dess fantastiska utsikt från toppen kan man blicka ut över hela Paris och se hur staden ser ut ovanför.

Det ni också hade kunnat göra på er klassresa till Paris är att strosa längs den kända gatan Champs Elysée och spana in alla exklusiva butiker som finns där och ta en god fika på något av alla deras caféer.

En annan rekommendation att göra på en klassresa till Paris är att besöka alla fantastiska museum som t.ex. Louvren, Centre Pompidou, Musée National Rodin, Musée d’Orsay och många fler.

Det muséum som sticker ut lite extra är Louvren. Louvren har över 35 000 konstverk och 380 000 museiföremål och är världens mest kända konstmuseum. Det är även i detta museum som den världskända Mona Lisa hänger.

Ett tips för att göra klassresan till Louvren så bra som möjligt: planera innan ni åker dit vad det är för något ni vill se då det är så stort. Det går nämligen att spendera flera dagar på Louvren utan att ha sett allt som de har att erbjuda.

Några andra resmål ni hade kunnat skriva upp på listan att göra på en klassresa till Paris är att besöka den världsberömda katedralen Notre Dame samt det pampiga slottet i Versailles. 

Vill ni planera en klassresa till Paris som alla lär älska bör ni även besöka Disneyland och Asterixparken strax utanför Paris.

Det är väldigt enkelt att ta sig runt i Paris då deras metro sträcker sig över hela staden. Det ni behöver köpa för att kunna använda metron som trafikmedel är ett “Paris Visite metrokort”. Detta kortet låter er åka obegränsat under er skolresa i Paris. Kortet finns för  1,2,3 eller 5 dagar.

Estimerat pris per deltagare för boende och flyg:  Ca 2500 kronor. Motsvarar 50 sålda kaffepaket

 

Upptäck vackra London i England 

Tips på klassresa

Åk på en skolresa till London och öva på att prata världens största andraspråk — engelska!

London som är Storbritanniens huvudstad är perfekt destination för skolresor och är fylld med möjligheter för skolklasser. Gör studiebesök, åk på sightseeing, gör utflykter — en klassresa till London bjuder på mängder av upplevelser.

I London finns det oerhört många museum som ni borde besöka under en klassresa. 2 museum som kan rekommenderas är Madame Tussaud’s och Victoria & Albert Museum. Madame Tussaud’s är museum med vaxdockor av de mest berömda människorna som funnits på vår planet. Victoria & Albert Museum är ett världsledande museum för konst och design som också är väldigt trevligt att besöka.

Om ni på er skolresa till London hade velat eleverna shoppa loss sista dagen är Oxford street the place to go to. Där hittar ni allt ni kan tänka er och priserna varier vilket gör det möjligt för alla att komma hem med något trevligt från resan.

Hade ni hellre besökt en marknad någon av dagarna ni är på skolresa till London bör nibesöka Covent Garden. Det är även Londons största teater- och nöjesområde.

Buckingham Palace är ett vaktombyte som lockar till sig miljoner besökare varje år och hade varit ett intressant aktivitet om er klass vill åka på klassresa till London.

En annan aktivitet som klassen kanske kan uppskatta är att se en musikal eller uppleva Leicester Square på kvällen.

Estimerat pris per deltagare för boende och flyg:  Ca 2700 kronor. Motsvarar 54 sålda kaffepaket 

 

Tips på klassresa till Polen

Har ni i klassen planer på att åka på klassresa till Polen kan ni antingen göra det med flyg eller buss. Företaget skolresor erbjuder klasser i alla storlekar att välja mellan att ta sig dit med buss eller flyg. Skolresor är väldigt flexibla och erbjuder klassresor som varar allt mellan 4 till 7 dagar till väldigt bra priser.

Ett upplägg på er klassresa kan vara att ni flyger till Krakow och sedan spenderar 4 dagar i Polen. Resan är fullspäckad med roliga aktiviteter som ingår i gruppriset. I paketet ingår även aktiviteter som är väldigt lärorika och som ni kommer komma ihåg resten av era liv.

Om ni vill spendera mer tid med varandra kan ni välja att åka buss ner till Krakow. Skolresor erbjuder klasser att välja mellan att åka iväg i 4 till 7 dagar. Bussresan tar som sagt lite längre tid men detta paketet erbjuder liknande aktiviteter som flygpaketet erbjuder.

Här är vad grundaren av skolresor.org har att säga om bussresan till Polen:

Med våra bussresor till Polen får ni ut det mesta för era pengar. Vi erbjuder 3-stjärniga hotell och bra mat med vissa tvårättersmiddagar. Alla utflykter ni vill ha är inräknade i priset. Vi har svensktalande guider och fina bussar med erfarna chaufförer.”

En sån här klassresa till Polen och Krakow kan vara väldigt lärorik, och att lära sig saker är något vi på Kaffekassan också gillar starkt! Ni får även möjlighet att åka till förintelselägret Auschwitz, en utflykt som kommer att ge er insikt och lärdomar om Europas mörka historia under andra världskriget.

Gör en klassresa med övernattning

En klassresa med övernattning är möjligt att göra med alla aktiviteterna som nämnts i denna artikel. Om ni ska åka på en klassresa med övernattning rekommenderas det att se om det finns något typ av vandrarhem att sova över på. Vandrarhem brukar nästan alltid vara billigare än hotel. Vandrarhem brukar precis som hotell erbjuda grupper som övernattar hos dem frukost på morgonen.

Ett till tips om ni ska åka på klassresa med övernattning är att ni åker över vardagar. Om ni åker på vardagar är det mer sannolikhet att det finns mindre folk på de aktiviteterna ni vill göra då alla barn som bor i området ni besöker själva går i skolan.

Ett sista tips på klassresa med övernattning är att ni åker tidigt på morgonen. Då kan ni checka in på morgonen och sedan göra de aktiviteterna som ni har planerat att göra under hela dagen, för att sedan sova över och fortsätta nästa dag igen. När ni sedan ska åka hem kan ni åka så sent som möjligt för att kunna få ut så mycket av er klassresa som möjligt.

Dags att fylla på klasskassan? Så här mycket tjänar ni med Kaffekassan:

Sälj kaffe med klassen och produkter som inspirerar till en mer klimatsmart värld! Kaffekassan erbjuder lyxkaffe & återanvändbara produkter med upp till 67 kr per såld produkt i provision.

  produkter

Flera hundra skolklasser har sålt med oss, och våra produkter har sålts över 20 000+ gånger. 

klass som tjänat pengar

 

Beställ ett kostnadsfritt info- eller säljpaket redan idag, den som axlar ansvaret för försäljningen får även 1 gratis produkt från oss.

Läs mer

 

Sammanfattning om tips på klassresa

I denna artikel har tips på de populäraste klassresorna tagits upp. Artikeln har tagit upp allt från populära tivolis, zoo, sommarland, vinterland, kulturresor, och lärorika skolresor utomlands. Även tips om klassresor med övernattning och hur ni bäst utnyttjar en sådan klassresa har tagits upp. 

 

PS. Det finns givetvis fler saker att göra med klassen, men vi låter det tas upp i andra artiklar istället. Om ni t.ex. vill åka på en studentkryssning 2024 så samlar vi matnyttig information i den artikeln.