Klassresa: 27 klassresor ni måste se 2022 - Kaffekassan

Vart kan man åka på klassresa?

Mer än 27 tips till er skolresa

Denna artikel tar upp mer än 27 st förslag på populära klassresor att göra med klassen, och hur mycket det kostar.
Efter mer än 7 år av att hjälpa skolklasser att tjäna pengar till deras klassresor så har vi hört massor av historier om vilka resor som blivit lyckade med barnen.

Så om du undrar vart man kan åka på en klassresa som blir populär hos klassen, fortsätt läsa!

OBS. Corona har påverkat klassresor mycket under 2020, så det är en god idé att dubbelkolla med arrangören så att resan är komplett eller om det är några särskilda aspekter ni behöver ta hänsyn till.

Hur mycket pengar vill ni tjäna?

Hur många är ni i gruppen?

Skriv i rutan ovan.

Bra jobbat!

Skriv din e-post för att se resultatet.
Antal produkter ni behöver sälja för att tjäna

Vilket betyder att varje person behöver sälja runt

produkter för att nå ert insamlingsmål.
Starta försäljning

Vi börjar med…

Top 10 klassresor

För att mjukstarta denna artikeln och för att du ska få en enkel överblick över vilka aktiviteter som är mest populärt att åka till med klassen har jag punktat ner en top 10 klassresor lista till dig som du kan börja läsa igenom.

Allt som som tas upp i denna “top 10 klassresor” lista har det skrivits om längre ner i artikeln. Så om något verkar intressant kan du enkelt läsa vidare och lära dig mer om det. Där får du all information du behöva veta om resmålet som lockar just dig och din klass.

1. Klassresa till Liseberg

I Göteborg ligger Liseberg som är Sveriges största nöjespark som 1000-tals klasser åker till på klassresa varje år. Det finns mängder av roliga karuseller och aktiviteter att göra.

2. Klassresa till Universeum

Universeum är Sveriges mest intressanta vetenskapscentrum. Där kan barnen lära sig allt om vår planets natur, djur och vetenskap. Det ligger granne med Liseberg vilket gör att många klassresor brukar kombinera dessa två aktiviteter.

3. Klassresa till Gröna Lund

Alla barn älskar att åka karuseller och därför toppar även Gröna Lund denna listan. Gröna Lund ligger i Stockholm och är ett av Sveriges roligaste nöjesfält. En heldag här med klassen är något som barnen kommer prata om i många år framöver.

4. Åka till Skansen på klassresa

Mitt i centrala Stockholm ligger Skansen. Skansen är ett friluftsmuseém med en trevlig djurpark där allt från exotiska djur till rovfiskar finns.

5. Nordeuropas största akvarium

En utmärkt resmål för er klassresa är att besöka ”Den blå planet” som ligger strax utanför Köpenhamn. Här finns varianter av havets alla olika varelser och djur. Barnen kommer bli helt fascinerade över hur mycket intressant liv det finns under havsytan.

 

Dags att fylla på klasskassan? Så här mycket tjänar man med Kaffekassan:

hur mycket pengar kan man tjäna till laget eller klassen?

Sälj produkter som inspirerar till en mer klimatsmart värld! Kaffekassan erbjuder lyxkaffe & återanvändbara produkter med upp till 67 kr per såld produkt i provision.

  produkter

Flera hundra skolklasser har sålt med oss, och våra produkter har sålts över 20 000+ gånger. 

klass som tjänat pengar

Beställ ett kostnadsfritt info- eller säljpaket redan idag, den som axlar ansvaret för försäljningen får även 2 gratis produkter från oss just nu 🙂

tjäna pengar med kaffe

Läs mer

 

6. Övernatta på Gotland

En klassresa till Gotland är något som är väldigt populärt att göra. Klasser brukar samla ihop pengar för att kunna stanna där 2-3 dygn och fylla dagarna med roliga aktiviteter. Läs mer i artikeln för att se allt man kan göra där!

7. Låt barnen leva cowboylivet för en dag

Mitt i Småland har man byggt upp en nöjespark som är inspirerad av Amerikanska vilda västern. På High Chaparall kan barnen fängslas av spännande shower, klä ut sig och vandra runt i staden som man byggt upp samt testa på att rida hästar om man känner sig manad för det.

8. Se utsikten från Eiffeltornet

Paris är ett populärt resmål för klasser som vill åka på klassresa utomlands. Här kan man strosa runt och njuta av arkitekturen, besöka världsberömda museer och äta en å annan god croissant.

9. Få en bättre förståelse hur andra världskriget gick till

Många klasser blandar nöjet av att åka på klassresa med att lära sig något. Att åka till Tyskland och besöka koncentrationsläger och platser som hade stor roll i andra världskriget är väldigt lärorikt och som barnen i klassen kommer kunna ta med sig resten av sitt liv.

10. En klassresa till Kolmården

Kolmården kombinerar det bästa av två världar för ett barn. Det finns en djurpark och en massa roliga karuseller som man kan åka. En klassresa hit hade både varit lärorik men också otroligt rolig.

Hoppas att denna lista på top 10 klassresor hjälpte. Om inget av dessa resmålen lockade kan du läsa om över 15 andra resmål längre ner i artikeln. Vi har skrivit om i princip allt du kan göra i Sverige och även ett par resmål utanför landets gränser.

 

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Kaffekassan (@kaffekassan)

Tips på klassresa Göteborg: En oförglömlig resa för klassen

Planerar er klass att göra en klassresa till Göteborg?

De flesta klassresorna som bokas till Göteborg brukar oftast vara till Liseberg eller Universeum men det finns massa andra aktiviteter att göra där också.

Nedan har vi gjort det enkelt för dig och punktat upp alla aktiviteter som er klass hade kunnat göra på er skolresa samt vad det kostar.

Liseberg klassresa: För de som vill känna sig levande!

Göteborgs mest populära klassresemål. Behöver vi säga mer?

Estimerat pris per deltagare: Mellan 450-530 kronor. Motsvarar ca 10 sålda kaffepaket

Se mer om Liseberg i vår artikel för klassresa i Göteborg.

Universeum: Klassresan för de nyfikna

Ett av Sveriges mest intressanta vetenskapscentrum att åka till när man är barn är till Universeum i Göteborg. Endast 10 minuter från Göteborgs centralstation ligger en byggnad fullt av lärande, Universeum.

Estimerat pris per deltagare: Mellan 175-225 kronor. Motsvarar ca 4 sålda kaffepaket

Hopp och studs på er klassresa på Jump Yard

Med endast 15 minuter från centralstationen ligger en galet rolig aktivitet för er skolresa i Göteborg. Jump Yard är ett trampolinparadis med skumgummihav.

De olika aktiviteterna som man kan göra där är bl.a. utmana varandra i deras hinderbana, spela Dodge ball mot varandra, hoppa från hopptornet eller helt enkelt hoppa på alla deras olika trampoliner. De har även ett kafé som man kan utnyttja om man behöver ladda om batterierna.

Estimerat pris per deltagare: Mellan 100-125 kronor. Motsvarar ca 2 sålda kaffepaket

Prison Island: Klarar ni pressen?

Vill barnen utmana varandra på er skolresa i Göteborg finns det inte något bättre ställe att göra det på än på Prison Island.

Det närmsta ni kommer till “Fångarna på fortet”, direkt i Göteborg.

Priserna för 2 timmars lek på Prison Island kostar ca 150 kronor för barn mellan 7-15 år.

Estimerat pris per deltagare: Cirka 150 kronor. Motsvarar 3 sålda kaffepaket

Skolresa på High Adventure med svindlande höjder

Vill barnen på er klassresa i Göteborg utmana sig själva och bli modiga på köpet?

Äventyret börjar på marken men ni arbetar er sakta uppåt i trädtopparna genom läskiga prövningar över nät, rep och linbanor.

Innan ni ger er ut får ni noggranna säkerhetsinstruktioner av personalen, men ni tar er fram genom banorna på egen hand.

High Adventure är en perfekt klassresa i Göteborg för en utmanande skolresa med banor anpassade efter även den lite höjdrädda eleven.

Priserna för klasser mellan åldrarna 12-14 år ligger på ca 5900 kronor för hela klassen. För åldrarna 15+ är priset ca 6900 kronor. I dessa priserna ingår utrustning, genomgång och klättring på de olika banorna.

Estimerat pris per klass: Mellan 5900-6900 kronor. Motsvarar ca 130 sålda kaffepaket.

Hur tar man sig lättast runt i Göteborg?

För att er skolresa i Göteborg ska bli så smidig som möjligt rekommenderar vi att ni köper ett kollektivtrafikkort på Västtrafiks försäljningsställen. Det går också att ladda ner deras app To Go och köpa biljetten där. Det som är väldigt skönt är att alla transportmedel som bussar, spårvagnar och båtar ingår oavsett vilken typ av biljett ni köper. Priset för 1-dygn kort kostar ca 100 kr och 3-dagars kort kostar ca 200 kr för elever som är mellan 7-19 år.
Det finns även möjligheter att låna cyklar om man önskar det.

Jag heter Linnéa och jobbar på Kaffekassan
Linnéa från Kaffekassan

Klassföräldrar & elever: Lär er mer om en försäljning av kaffe & återanvändbara produkter

Ladda ner en 1-sidig PDF med allt en skolklass behöver veta inför en lyckad insamling utan ekonomisk risk. Skriv upp dig här:

Bygg gruppens gemenskap med dessa förslag på klassresor i Stockholm

Planerar er klass att göra en skolresa till Sveriges huvudstad Stockholm?

I Stockholm kan man göra allt från att gå på olika muséum till att leka av sig på nöjesfält!
Nedan har vi punktat ner en lista på aktiviteter er klass hade kunnat göra på er skolresa i Stockholm och hur man smidigast tar sig runt för att få den bästa tänkbara skolresan.

Pirrande magar och glada miner på klassresa till Gröna Lund  

Något av de roligaste ni kan göra på er skolresa i Stockholm är att åka till Gröna Lund och spendera en heldag där med klassen.

Gröna Lund är Sveriges andra största nöjespark och den finns galet många karuseller och berg & dalbanor som barnen kommer älska!

Gröna Lund ligger i på Djurgården och det tar cirka 20 minuter att ta sig dit från Stockholms Centralstation med kollektivtrafik.

Priserna för entré och en heldags åkbiljett ligger på ca 450 kronor per person.

Estimerat pris per deltagare: Cirka 450 kronor. Motsvarar 9 sålda kaffepaket

Besöka Skansen på er skolresa?  

Är barnen i klassen sugna att åka till en djurpark på deras klassresa?

Bara 20 minuter bort från Stockholms Centralstation ligger Skansen. Skansen är ett friluftsmuseém med en trevlig djurpark med allt från exotiska djur till rovfiskar som ni kan åka till på er skolresa. Det spelar ingen roll vilka åldrar barnen i klassen är då det finns aktiviteter från förskoleelever till gymnasieelever. De har bland annat guidade turer och laboratorium som man kan sysselsätta sig med under dagen.

Priser för att besöka Skansen på er klassresa ligger på ca 60 kronor för barn mellan 4-15 år och för vuxna ca 140 kronor.

Estimerat pris per deltagare: Mellan 60-140 kronor. Motsvarar ca 2 sålda kaffepaket

Birka Vikingastaden, för de som vill färdas tillbaka till en oförglömlig tidsepok

Vill ni på er skolresa färdas tillbaka i tiden och uppleva hur vikingarna hade det kan ni göra en dagsutflykt till Birka Vikingastaden. Det är Skandinaviens viktigaste fornlämningsområde från vikingatiden.

Skolresan är en endagsutflykt där dagen börjar med en båttur ut till Vikingastaden från Stadshusbron som ligger ca 5 minuter promenadavstånd från Stockholms centralstation.
Dagsprogrammet skräddarsys utefter gruppens behov, ålder och
förkunskaper om vikingatiden och priset per person ligger på ca 235 kronor. I priset ingår då, båtresan fram och tillbaka, en guide ombord, skolvisning på Birka och även entré till museet.

Estimerat pris per deltagare: Ca 240 kronor. Motsvarar ca 5 sålda kaffepaket

 

 

Fångarna på Kastellet, en klassresa med gemenskap

Det spelar ingen roll vilken tid på året det är. Om ni är ute efter en skolresa där barnen får utmana sig själva och samtidigt ha otroligt roligt kan man ta sig till Vaxholmen och göra “Fångarna på Kastellet “.

Det tar ca en timme att ta sig dit från Stockholm centralstation. Det spelar ingen roll vilken årskull som ska åka dit då de skräddarsyr upplevelsen för åldrar mellan 9-18 år.
Fångarna på kastellet går ut på att man är olika lag och så ska man försöka lösa uppgifter som utmanar eleverna. De kan både vara svettiga och kluriga. Man samlar så många poäng man kan och sedan avslutar klassresan med en spännande skattjakt.

Tiden för denna klassresans aktivitet är ca 2 timmar och priset per person ligger runt ca 390 kronor.

Estimerat pris per deltagare: Ca 390 kronor. Motsvarar ca 8 sålda kaffepaket

Hur tar man sig smidigast runt på sin klassresa i
Stockholm?

Det är enkelt att ta sig runt med hjälp av SL- kortet när ni åker på er klassresa till Stockholm. Det finns antingen 24 timmarskort eller så finns det 72 timmarskort som man kan välja mellan. Under tiden kortet är aktivt kan man åka hur många gånger man vill.
Kortet gäller på all kollektivtrafik såsom spårvagn, buss, tunnelbana och pendeltåg.

Ett tips! När ni tänker köpa SL-kortet till er klassresa så meddela att ni köper till barn som är under 20 år, då får man ett reducerat pris. SL-kortets priser gällande 24 timmar ligger på cirka 100 kronor och för 72 timmar på cirka 200 kronor när man köper till barn under 20 år.

Ska ni åka långt med klassen? Spana in vår samarbetspartner Bergkvara buss för en trivsam och miljövänlig resa.

 

Relaterat: Vill ni tjäna pengar till er klassresa? Se hur ni kan tjäna pengar till klassen snabbt!

Hur mycket pengar vill ni tjäna?

Hur många är ni i gruppen?

Skriv i rutan ovan.

Bra jobbat!

Skriv din e-post för att se resultatet.
Antal produkter ni behöver sälja för att tjäna

Vilket betyder att varje person behöver sälja runt

produkter för att nå ert insamlingsmål.
Starta försäljning

Tips på klassresa i Malmö

Planerar er klass att göra en klassresa till Malmö? Vi har gjort det enkelt för dig att se vilka aktiviteter som hade kunnat vara av intresse för er klassresa.

Skolresa till Utmaningarnas Hus, vilken utmaning är roligast? 

I Utmaningarnas hus hittar ni 40 stycken olika typer av rum som utmanar barnen mentalt och fysiskt. Klassen delas upp i lag om 3-4 personer per lag. I varje rum finns det olika typer av utmaningar som kräver att man jobbar som ett lag för att klara av dem. För varje utmaning laget klarar samlar man på sig poäng. poängen räknas ihop och visas på en live TV så man enkelt kan se hur de andra lagen presterar. När tiden har gått ut utnämns ett vinnande lag. Alla barnen får även diplom som man de kan ta med sig hem och stolt visa för föräldrarna. Priset per person för denna aktiviteten ligger på ca 200 kr och varar mellan 1,5-3 timmar. Den rekommenderade åldern är 15 år. Estimerat pris per deltagare: Ca 200 kronor. Motsvarar 4 sålda kaffepaket.

Färdas tillbaka i tiden med en Skolresa till Malmöhus Slott

Har barnen i klassen precis gått igenom renässansen i klassrummet? Då kan en skolresa till Malmöhus slott vara högst intressant. Slottet byggdes och blev klart för över 580 år sedan och har fungerat som både fängelse och fästning. Att stiga in i slottet är som att stiga rakt in i renässanstiden då alla rum är inredda och bevarade. Med era egna audioguider kommer barnen bli riktiga experter. När ni köper inträdesbiljetter till Malmöhus slott får ni även gratis inträde till Slottsholmen och Teknikens och Sjöfartens hus som klassen kan besöka efter att ha fascinerats av slottet. I dessa byggnaderna finns allt från ubåtar till flygplan och möjligheter att göra olika tekniska experiment. Priset för denna är väldigt låg då priset ligger på runt ca 60 kronor per elev. Estimerat pris per deltagare: Ca 60 kronor. Motsvarar ca 1 sålt kaffepaket Relaterat: Ha en klassförsäljning och tjäna över 8973 kr  

En uppfriskande skolresa till Folkets Park

Planerar ni att göra en skolresa innan eller efter sommarlovet är Folkets park en riktig pärla för eleverna. Inträdet är gratis och barnen kan hitta på massa olika aktiviteter där. Några av aktiviteterna de kan välja mellan är att spela äventyrsgolf, köpa en glass i Ben & Jerry glassbaren, leka på lekplatsen  eller om ni har tur spelas det en teaterföreställning på scenen. Restaurangen/ caféet Far i Hatten och folkparksgrillen som finns i parken erbjuder mat som barnen kommer bli älska. Det totala priset för denna aktiviteten kan variera beroende på vad ni vill göra i parken men räkna med ca 100 kronor per person för aktiviteterna. Estimerat pris per deltagare: Ca 100 kronor. Motsvarar 2 sålda kaffepaket  

Hur tar man sig smidigast runt på sin klassresa i Malmö?

Det enklaste sättet att ta sig runt på er klassresa i Malmö är att köpa biljetterna till alla i klassen via antingen deras app, Skånetrafiken eller på någon av deras biljettautomater. Biljetterna för eleverna i klassen kostar cirka 35 kronor om de är i åldrarna mellan 7-19 år och för er lärare cirka 55 kronor.

Få vår 1-sidig PDF som sammanfattar hur man genomför en lyckad försäljning

Missa inte chansen! Skriv in e-postadress nedan:

Klassresa i Köpenhamn: Tipsen eleverna kommer älska

Har ni planer på att ta er över sundet på er klassresa finns det många roliga aktiviteter som ni kan göra runt Köpenhamn området.
Dessa tre aktiviteterna rekommenderar vi på Kaffekassan att ni borde spana in lite extra.

Skolresa under ytan på ”Den Blå Planet”

Djupdyk in i det blå på er skolresa och ta er till nordeuropas största akvarium som är beläget enbart 30 minuter från Köpenhamns centralstation. Massvis med skolklasser har sina klassresor på Den Blå Planet varje år. 

Med över 20 000 fiskar och strax över 50 akvarium kommer eleverna kunna förtrollas bort i ett undervattensliv där man kan se massvis med fiskar som finns i filmen “Hitta Nemo”.
En resa till “Den Blå Planet” är ett äventyr med fullt av underhållning och kunskap.

Vi på kaffekassan rekommenderar att kolla upp deras dagliga program. Där kan ni lyssna när deras kunniga personal står och berättar om de olika avkarierumena med djuren för att få ut så mycket som möjligt av er skolresa.

En av besökarna på Den Blå Planet beskrev sin upplevelse så här:

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Kaffekassan (@kaffekassan)

“Minstingen utbrast “titta” hela tiden och det stora hajakvariet hänförde oss alla. Det var också spännande att få klappa rockor, sjöstjärnor och hajägg som djurskötarna generöst visade och berättade om.”

Anna-Carin Bergström
Besökare, Den Blå Planet
Priset per person för denna skolresan är 170 dkk för vuxna och 90 dkk för barn mellan 3-11 år. Tips! det är 10% rabatt om man bokar en grupp som är över 15 personer. Estimerat pris per deltagare: Ca 240 kronor. Motsvarar 5 sålda kaffepaket

Varför inte besöka världens näst äldsta nöjespark på er skolresa?

Låt eleverna på er skolresa stiga in i en värld full med fart och glädje! På Tivoli spelar det ingen roll vilken ålder du är i eller hur våghalsig du är, här finns åkattraktioner för alla. Det ligger enbart 300 meter från Köpenhamns centralstation vilket gör det väldigt lätt att ta sig dit. Fast det är nöjesfält har det gjort ett sagolikt jobb med att bevara naturen runt omkring alla karuseller som finns att åka. Här kan man spendera hela dagen utan att bli klar att ta sig runt hela parken så vi på Kaffekassan rekommenderar att göra en heldag av denna skolresan och börja tidigt på morgonen. Det finns massvis med olika trevliga fik och restauranger som man kan ta en paus på när man känner att magen börjar kurra. Om ni ska välja att åka hit på er skolresa skulle vi rekommendera att ni köper ett skolgruppspaket. Minsta antal personer är 15 stycken och då får ni inträde och åkpass till alla för cirka 240 DKK per person. Estimerat pris per deltagare: Ca 340 kronor. Motsvarar 7 sålda kaffepaket Relaterat: Hur tjänar man pengar till klassen på bästa sätt? Ta reda på hur!   

Låt elevernas sinne utmanas på er klassresa till Experimentarium! 

Norr om Köpenhamn cirka 25 minuter från Köpenhamns centralstation ligger Experimentarium. Det är ett av Danmarks största vetenskapscentrum och är en plats för lärande där man kan utforska världen genom teknologi och naturvetenskap. Det är ett perfekt ställe att åka till för att ha kul men samtidigt lära sig en massa. Eleverna kommer utmana sig själva och det kommer kännas som att de skickar deras hjärnceller på träningsläger. Det finns totalt 16 stycken olika utställningar som eleverna kan besöka och fascineras av. Denna skolresan väcker alla olika intressen eleverna har och det finns aktiviteter att hitta på för alla åldrar. En av alla besökare på Experimentarium valde att uttrycka sig följande om deras upplevelse:

“Vi var två vuxna och två barn som tyckte att tiden flög iväg när vi lekte och experimenterade. Vi var där i nästan 5 timmar och hann med alla plan plus den fantastiska och lekfulla takterassen. Man kan lätt spendera en heldag här!”

Linnéa Svensson
Besökare, Experimentarium
Priserna per person för att besöka Experimentarium ligger på för vuxna ca 195 DKK och för barn upp till 18 år 115 DKK. Estimerat pris per deltagare: Ca 200 kronor. Motsvarar 4 sålda kaffepaket

Hur tar man sig lättast runt på sin klassresa i Köpenhamn? 

Köpenhamn har väldigt bra infrastruktur för kollektivtrafiken och du kan enkelt köpa 24 timmar eller 72 timmars biljetter så att alla på er skolresa kan ta sig runt smidigt. Priserna för en 24 timmarsbiljett ligger på ca 40 DKK för barn under 16 år och för vuxna 80 DKK. För 72 timmar biljetten kostar det ca 100 DKK för barn och 200 DKK för vuxna.

Klassresa Gotland, Sveriges största ö

Om er klass vill göra ett riktigt härligt äventyr och vara iväg några dagar är en klassresa till Gotland ett av Sveriges mest rekommenderade ställen att åka till! För att enkelt få en helhet om vad man hade kunnat göra för aktiviteter på er klassresa på Gotland har vi punktat upp en rad olika aktiviteter till dig.

In i det mörka och mystiska, en klassresa till Lummelundagrottan 

En av de alla aktiviteterna ni kan göra på er klassresa på Gotland är att ta sig ner i underjorden på guidad tur i Lummelundagrottan. Den guidade turen tar cirka en timme och när ni är klara med den kan ni lika gärna passa på att besöka Nordeuropas största Kvarnhjul. Vi rekommenderar att ni tar med en extra tröja till grotturen och att ni packar med er egen matsäck. Priset för denna aktivitet landar på cirka 85 kronor per person. Estimerat pris per deltagare: Ca 85 kronor. Motsvarar 2 sålda kaffepaket

Utflykt till Stora Karlsö på er klassresa

Denna mysiga utflykt brukar vanligtvis ta en heldag. När ni gör denna klassresa kan man boka paket med buss och båt transfer plus en kunnig guide för cirka 365 kronor. Karlsön är en fridfull och lugn ö som bjuder på mycket fin natur. Där kan man kombinera allt från att bada, njuta, gå en guidetur som tar runt 2,5 timme eller om man vill kan man besöka museet på ön. Estimerat pris per deltagare: Ca 365 kronor. Motsvarar ca 8 sålda kaffepaket Relaterat: Tjäna över 7000 kr på en kaffeförsäljning. Läs mer här!  

Tors Gård Äventyr, där eleverna kan utmana varandra på deras klassresa

På Tors Gårds Äventyr kan eleverna som är med på klassresan leka av sig ordentligt. Här kan man kombinera olika typer av aktiviteter som man kan tänka sig att klassen skulle tycka om att delta i. Aktiviteterna som finns att välja mellan är t.ex. Bumperball som går ut på att man trär på sig en stor uppblåsbar boll och sedan spelar man fotboll mot varandra, många krockar och skratt utlovas! Eller vill de i klassen testa sin pricksäkerhet på skyttebanan? Några andra aktiviteter som man kan välja mellan är 5-kamp, Gladiatorkampen eller teambuilding. På teambuilding aktiviteterna sätter man kommunikation och samarbete mellan eleverna på prov. Priset per aktivitet ligger på ca 1500 kr för max 20 elever och alla deltagare utöver det 75 kronor extra. Estimerat pris per deltagare: Ca 75 kronor. Motsvarar 1,5 sålda kaffepaket

En klassresa till Visby 

Visby har en mystisk och intressant historia som ekar mellan de medeltida husen och kyrkoruinerna. Här rekommenderar vi på Kaffekassan att ni tar er på er klassresa! Man kan få guidade stadsvandringar som varar cirka två timmar. Om man bokar vandringarna med Gotlands museum kan man även få möjligheten att se alla de fantastiska byggnaderna inifrån. Priset per klass för en guidad rundtur ligger på runt 1700 kronor. Estimerat pris per deltagare: Ca 85 kronor. Motsvarar ca 2 sålda kaffepaket

Kneippbyns Sommarland & Vattenland för de livliga 

Här kommer eleverna på er skolresa kunna leka och simma en hel dag utan att känna sig klara. På Kneippbyns Sommarland & Vattenland finns det mesta man kan tänka sig för att få en helt fantastisk dag med massvis med upplevelser. De har trampbåtar, gokarts, kanoter, hoppslott, berg & dalbanor, vattenrutschbanor och mycket mer! Man kan om man vill ta en paus i allt lekande och besöka den riktiga Villa Villekulla från Pippi berättelserna. Paketpris för denna klassresan för klasser som minst är 15 stycken ligger på cirka 180 kronor och skulle klassen vilja spela minigolf också kan man lägga till detta för cirka 60 kronor per person. Estimerat pris per deltagare: Ca 240 kronor. Motsvarar 5 sålda kaffepaket

Fler fantastiskt roliga aktiviteter man kan göra på Gotland 

Åka på cykeläventyr Spela lasertag Spela fotbollsgolf Ha trampbåtsrace Åka på fyrhjulssafari Besöka och bada på Sudersand på Fårö eller ta ett dopp i den “ Blå Lagunen” Besöka museum Besöka några av Gotlands 122 olika naturreservat Åka Gokart …och mycket mycket mer! Priserna per person för boende och aktiviteter på Gotland landar ungefär på allt mellan 1300-2500 kronor per elev beroende på vilka aktiviteter som ni väljer på er skolresa.

Lättsålda produkter och väldigt smidigt koncept. Vi åkte till Liseberg efter vår insamling med Kaffekassan!

porträtt på kille
Erik Pettersson
Klass 6B, Liljeforsskolan

Fler tips på platser man kan åka till på skolresor i Sverige 

Skolresa till Furuviksparken utanför Gävle 

Furuviksparken är en djur- och nöjespark, parken ger er klass möjlighet att se djur som lemurer, schimpanser, orangutanger, kängurur, kameler, sköldpaddor, fiskar och även fåglar av olika slag. En klassresa till furuviksparken kan också ge er chansen att se deras stora aplandskap som är en av parkens bättre sevärdheter.

Skolresa till Parken Zoo i Eskilstuna 

Bor ni i närheten av Eskilstuna? Då kan en klassresa till Parken zoo vara av intresse. Där finner ni djur från världsdelar som Australien, Asien, Sydamerika och Afrika. Parken Zoo är den enda djurparken i Sverige att ha jätteuttrar, fossa och trädleopard. De har även ett tivoli med flera åkattraktioner inne i nöjesparken och ett utomhusbad i anslutning till parken.

Skolresa till High Chaparall i Småland

Mellan träden i Småland hittar ni en värld som tar er tillbaka till Vilda Västern. Där har man byggt upp en hel stad som är inspirerad av Amerikanska Vilda Västern. En klassresa till High Chaparall är något vi på Kaffekassan rekommenderar att göra. Låt eleverna gå in för det och köp outfits som matchar miljön. Låt dem fängslas av spännande shower och staden de har byggt upp.

Skolresa till Kolmården vid Södermanland

Är eleverna intresserade av att se olika djur, åka karuseller eller besöka Bamses värld? Då är en klassresa till Kolmården ett perfekt val för er klass. De har allt ifrån tigrar och apor till delfiner. De har även flera berg & dalbanor och andra magpirrande karuseller som eleverna kan njuta av att få uppleva. Under dagarna på djurparken pågår det flera olika djurvisningar som ingår i entrébiljetten till parken men ni kan även boka exklusiva visningar och komma ännu närmare djuren! Skulle det vara att er klass måste göra en tvådagarsutflykt av att besöka Kolmården kan ni bo över på deras hotell.

Skolresa till Skara sommarland i Skara

Med över 4 miljoner liter vatten samlat i olika attraktioner och över 45 stycken åkattraktioner kommer er klassresa till Skara Sommarland bli klassens höjdpunkt för året. Där kan eleverna försöka hinna med allt som finns på leklanden men ändå inte hinna med det.

Skolresa till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby

För att hylla våran älskade Astrid Lindgren har det byggts en temapark om hennes barnböcker. En klassresa till Astrid Lindgrens värld hade gjort att eleverna fått möta många av de kända figurerna som Astrid Lindgren berättade om i miljöer som återspeglar böckerna. Allt från, Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Madicken, Bröderna Lejonhjärta och Karlsson på taket.

Skolresa till Bakken nöjespark i Danmark

Ta klassen över sundet och besök världens äldsta nöjespark! På området finns åkattraktioner för alla åldrar som hade gjort en klassresa till Bakken oförglömlig för eleverna. Där finns allt från fritt fall till flumeride och skulle eleverna i klassen bli hungriga finns det flera olika restauranger man kan ta en paus på och äta något gott på.

Åk på en härlig klassresa till Åre med klassen

Har ni ett gäng skidälskande ungdomar i klassen? Upplev skidåkning i världsklass och njut av friluftslivet genom att boka in en resa till Åre tillsammans. Det finns många orter i Sverige som erbjuder skidåkning i toppklass, men det mest klassiska alternativet är en skolresa till Åre. För att betala för en resa dit behöver du sälja 2-3 paket kaffe, vilket gör resan en enkel match för den listiga försäljaren! Det fina med Åre är att det är en tätort som erbjuder så mycket mer än bara skidåkning. Här kan du tillsammans med din klass uppleva alltifrån en klassisk femkamp till att åka trehjuling utför berget Åreskutan. Utöver det finns det även en fantastisk natur för er att uppleva tillsammans genom att testa er på en fjällvandring. Den perfekta perioden för att åka dit och upptäcka det här är i maj/juni eller augusti/september då allt står i blom och solskenet lyser över de grönlagda bergen.
Jag heter Linnéa och jobbar på Kaffekassan
Linnéa från Kaffekassan

Hur skolklasser kan ha lyckade insamlingar med hållbara produkter

Ladda ner en 1-sidig PDF med allt en skolklass behöver veta inför en lyckad insamling utan ekonomisk risk. Skriv upp dig här:

Planerar ni på att åka på klassresa utomlands?

Varje år är det 1000-tals klasser som åker på klassresa utomlands.

Det finns många ställen att välja mellan när man planerar att åka på klassresa utomlands och i denna artikeln finns tre exempel på städer (Berlin, Paris och London) som hade kunnat varit perfekta ställen att åka på klassresa utomlands till!

Men ibland kan det vara svårt att veta hur långt pengarna räcker och hur man egentligen ska bära sig åt för att boka en klassresa utomlands.

Priser kan variera mycket beroende på när, hur och vart man reser. Då kan det vara bra att ta hjälp av en resebyrå som specialiserar sig på just klassresor.

Åk på skolresa till Berlin och fascineras av stadens historia 

Att åka på skolresa till Berlin är något många många klasser väljer att göra varje år.

Berlin är en av de få städerna i Europa som verkligen har lyckats balansera bevaringen av  gamla byggnader och ny arkitektur.

Berlin och närliggande områden har väldigt mycket förflutet som ni på er skolresa till Berlin hade kunnat besöka. Strax utanför Staden ligger ett av de många olika koncentrationsläger som byggdes under 1900-talet, Sachsenhausen. Ett besök dit hade varit ögonöppnande för eleverna och något som de hade tagit med sig resten av livet.

Något annat relaterat som ni hade kunnat besöka på er klassresa till Berlin hade varit Terrorns Topografi. Det är ett museum som har dokumenterat de hemskheter som skedde under andra världskriget. De visar även vad för brott nazisterna gjorde innan, före och efter andra världskriget.

Om ni hade velat hade ni kunnat avsluta dagen med att besöka Förintelsemonumentet. Det är ett minnesmärke som är placerat i centrala Berlin och tillägnades alla judar som blev mördade under den perioden.

På er skolresa till Berlin kan klassen besöka den världsberömda gatan Kurfürstendamm där 100-tals affärer står öppna för shopping. Mitt i Berlin kan ni även promenera och hänga i den gigantiska trädgårdsanläggningen- och parken Tiergarten.

Eller varför inte på er klassresa till Berlin besöka och njuta av utsikten från glaskupolen i riksdagshuset vid Brandenburger Tor. Gillar eleverna att vandra runder i museum är muséet vid Checkpoint Charlie något som vi på Kaffekassan kan rekommendera. Detta är bara några av alla olika aktiviteter ni på er klassresa till Berlin hade kunnat göra.

De olika transportalternativen för er skolresa till Berlin är antingen flyg, tåg eller buss. Bussresan är den som tar längst tid men är oftast den som eleverna får flest roliga minnen från att göra.

Estimerat pris per deltagare för boende och flyg:  Ca 2200 kronor. Motsvarar 44 sålda kaffepaket

Upplev den franska kulturen på bästa sätt med en klassresa till Paris

Att åka på klassresa till Paris är något som klassen starkast kommer minnas från sin skoltid. Frankrikes mycket vackra huvudstad erbjuder det mesta man kan tänka sig göra på en klassresa.

Något som är ett måste för de flesta klassresorna till Paris är att besöka ett av världens kändaste byggnadsverk, Eiffeltornet med deras fantastiska utsikt från toppen. Här kan man blicka ut över hela Paris och se hur staden ser ut ovanför.

Det ni också hade kunnat göra på er klassresa till Paris är att strosa längs den kända gatan Champs Elysée och spana in alla exklusiva butiker som finns där och kanske ta en god fika på något av alla deras caféer.

Något vi på Kaffekassan verkligen rekommenderar att ni gör på er klassresa till Paris är att besöka alla Paris fantastiska museum som t.ex. Louvren, Centre Pompidou, Musée National Rodin, Musée d’Orsay och många fler.

Något av de muséer som sticker ut lite extra är Louvren. Louvren har över 35 000 konstverk och 380 000 museiföremål och är världens mest kända konstmuseum. Det är även i detta museum som den världskända Mona Lisa hänger.

Ett tips för att göra klassresan till Louvren så bra som möjligt är det smart att planera innan ni åker dit vad det är för något ni vill välja att se då det är så ofantligt stort. Det går nämligen att spendera flera dagar på Louvren utan att ha sett allt som de har att erbjuda.

Några andra resmål ni hade kunnat skriva upp på listan att göra på er klassresa till Paris är att besöka den världsberömda katedralen Notre Dame samt det pampiga slottet i Versailles. 

Vill eleverna i klassen planera en aktivitet som alla hade älskat på er klassresa till Paris hade det varit att besöka Disneyland och Asterixparken som finns strax utanför Paris.

Det är väldigt enkelt att ta sig runt i Paris då deras metro sträckers sig över hela staden. Det ni behöver köpa för att kunna använda metron som trafikmedel är ett “Paris Visite metrokort”. Detta kortet låter er åka gratis så mycket ni vill under den tiden ni befinner er i Paris. De har 1,2,3 eller fem dagars kort.

 

Estimerat pris per deltagare för boende och flyg:  Ca 2500 kronor. Motsvarar 50 sålda kaffepaket

Tips på skolresa till London 

Hade ni velat att klassen skulle utmana sig själva och öva på att prata världens största andraspråk hade en skolresa till London varit det perfekta resmålet.

London som är Storbritanniens huvudstad är perfekt destination för skolresor. London är fylld med olika möjligheter till att göra studiebesök, sightseeing och utflykter som eleverna hade älskat att göra på er klassresa till London.

I London finns det oerhört många museum som man borde besöka på sin klassresa till London. Två museum som vi på Kaffekassan kan rekommendera är Madame Tussaud’s och Victoria & Albert Museum. Madame Tussaud’s är museum med vaxdockor av de mest berömda människorna som funnits på vår planet. Victoria & Albert Museum är ett världsledande museum för konst och design som är väldigt trevligt att besöka.

Om ni på er skolresa till London hade velat eleverna shoppa loss sista dagen är Oxford street the place to go to. Där hittar allt man kan tänka sig och priserna varier vilket gör det möjligt för alla komma hem med något trevligt från resan. Hade ni hellre besökt en marknad någon av dagarna ni är där hade vi rekommenderat att besöka Covent Garden. Det är även Londons största teater- och nöjesområde.

Buckingham Palace är ett vaktombyte som lockar till sig miljoner besökare varje år och hade varit ett intressant aktivitet om er klass hade velat åka på klassresa till London.
En annan aktivitet som klassen hade uppskattat att göra är att se en musikal eller varför inte uppleva Leicester Square på kvällen?

Estimerat pris per deltagare för boende och flyg:  Ca 2700 kronor. Motsvarar 54 sålda kaffepaket 

Tips på klassresa till Polen

Har ni i klassen planer på att åka på klassresa till Polen kan ni antingen göra det med flyg eller buss. Företaget skolresor erbjuder klasser i alla storlekar att välja mellan att ta sig dit med buss eller flyg. Skolresor är väldigt flexibla och erbjuder klassresor som varar allt mellan fyra till sju dagar till väldigt bra priser.

Ett upplägg på er klassresa kan vara att ni flyger till Krakow och sedan spenderar fyra dagar i Polen. Resan är fullspäckad med roliga aktiviteter som ingår i gruppriset. I paketet ingår även aktiviteter som är väldigt lärorika och som eleverna kommer komma ihåg resten av deras liv.

Om ni vill spendera mer tid med varandra kan ni välja att åka buss ner till Krakow. Skolresor erbjuder klasser att välja mellan att åka iväg i fyra till sju dagar. Bussresan tar som sagt lite längre tid men detta paketet erbjuder liknande aktiviteter som flygpaketet erbjuder.

Här är vad grundaren av skolresor.org har att säga om bussresan till Polen:

Med våra bussresor till Polen får ni ut det mesta för era pengar. Vi erbjuder 3-stjärniga hotell och bra mat med vissa tvårättersmiddagar. Alla utflykter ni vill ha är inräknade i priset. Vi har svensktalande guider och fina bussar med erfarna chaufförer.”

En sån här klassresa kan vara väldigt lärorik, och att lära sig saker är något vi på Kaffekassan också gillar starkt! Ni får besöka Polen och Krakow. Klassen får även möjlighet att åka till förintelselägret Auschwitz, en utflykt som kommer få dem att inse hur bra dem alla har det och att problemen som känns stora i deras liv aldrig kan jämföras med hur illa vissa människor har haft det.

 

Ha en lyckad insamling med klassen inför nästa klassresa

Vi har åratal av erfarenhet och erbjuder ett lättsålt koncept. Skriv in e-postadress nedan så får du tillgång till vårt erbjudande:

Gör en klassresa med övernattning

En klassresa med övernattning är möjligt att göra med alla aktiviteterna som jag har skrivit om i denna artikeln. Det jag skulle rekommendera er att göra om ni ska åka på klassresa med övernattning är att se om det finns något typ av vandrarhem att sova över på. Jämför man vandrarhem och vanliga hotell brukar det nästan alltid vara vandrarhemmen som är billigast. Vandrarhem brukar precis som hotell erbjuda grupper som övernattar hos dem frukost på morgonen.

Ett till tips om ni ska åka på klassresa med övernattning är att ni åker över vardagar. Om ni åker på vardagar är det betydligt större sannolikhet att det finns mindre folk på de aktiviteterna ni vill göra. Det är mindre folk på grund av att alla barn som bor i området ni åker till själva går i skolan och har då inte möjlighet att vara på klassaktiviteterna som ni vill göra.

Sista tipset jag skulle rekommendera er är att om ni ska åka på klassresa med övernattning att ni åker tidigt på morgonen. Då kan ni checka in på morgonen och sedan göra de aktiviteterna som ni har planerat att göra under hela dagen för att sedan kunna sova över och fortsätta dagen efter. När ni sedan ska åka hem kan ni åka så sent som möjligt för att kunna få ut så mycket av er klassresa som möjligt.

 

Missade vi något?

Vi har här tagit upp många av de populäraste klassresorna och hoppas att er klass nu har massor att välja mellan!

Allt från populära tivolis, zoo, sommarland, vinterland, kultur- och lärorika resor utomlands och mycket mer. Vi hade kunnat tagit upp ännu fler saker att göra med klassen, men vi låter det tas upp i andra artiklar istället. Om ni t.ex. vill åka på en studentkryssning 2022 så samlar vi matnyttig information i den artikeln.

Nu vill vi höra från dig:

Vart hade du velat åka på klassresa?

Eller, vi kanske inte tog upp din favoritdestination i artikeln.

Oavsett vad, låt oss veta vilken klassresa genom att lämna en kommentar nedan!