Vill ni åka på skolresa till Göteborg? Se de bästa aktiviteterna för er klassresa i Göteborg!

I den här artikeln går vi över de aktiviteter i för en skolresa i Göteborg som vi har sett är mest populära, hur du enklast tar dig runt och vart ni kan bo beroende på er budget.

Jag själv åkte på skolresa i Göteborg på min klassresa i mellanstadiet, och det var utan tvekan bland det roligaste jag gjorde under hela grundskolan. Några av höjdpunkterna var Naturhistoriska Museet och så klart Liseberg.

Se fler av de absolut bästa aktiviteterna för er skolresa i Göteborg genom att fortsätta läsa nedan!

Upplev en fartfylld klassresa på Liseberg (mest populärt)

Det som brukar vara ett måste för barnen om man åker på klassresa till Göteborg är att man besöker Liseberg. Liseberg är Sveriges största nöjespark och har ofantligt många magpirrande karuseller och berg & dalbanor.

Liseberg är Nordens största Nöjespark och kan med 38 attraktioner erbjuda något för alla på klassresan, och är ni tävlingssugna kan ni utmana varandra på Lisebergs klassiska 5-kamp.

Dessutom erbjuds klasser på minst 15 personer ett gruppkort som ger 90 kronor att lägga på mat. Liseberg har år efter år visat sig vara ett av Göteborgs bästa resmål för skolresor, och det mest populära.

Har ni tur finns det även något framträdande på någon av deras scener.

Heldagsbiljetterna som inkluderar entré och åkband kostar ca 450 kronor per person.

Femkamp-biljetterna kostar ca 85 kronor per person och då ingår även 5 stycken lyckohjulsbiljetter. Köp en åkbiljett till alla i klassen och boka en natt på hotell, så har ni en fantastisk klassresa framför er.

Jag heter Linnéa och jobbar på Kaffekassan
Linnéa från Kaffekassan

Hur er skolklass kan tjäna 7923 kr på 2,5 veckor

De flesta grupper som säljer våra produkter tjänar mellan 8000 kr och 22000 kr

  • ☕ Omtyckta produkter
  • ? Snabba leveranser
  • ? Personlig säljsupport

Utforska fantastiska Universeum på er skolresa i Göteborg

På Universeum finns massvis med upplevelser, vetenskap och äventyr. Du kan uppleva allt från regnskogens fuktiga värme till oceanens djup och bli expert om rymden. där utmanar du eleverna och väcker deras intresse inom de olika naturämnena, matematik och teknik.

Klassresans häftigaste ögonblick kommer garanterat upplevas inne på vetenskapscentret Universeum som ligger precis bredvid Liseberg (ni kan kombinera dessa aktiviteter i en och samma skolresa).

Vandra omkring i en regnskog bland fåglar och apor, hoppa runt på månen eller utför spännande vetenskapsexperiment mitt i Göteborg. Med ett besök här kommer du tveklöst minnas skolresan i många år framöver.

De har även en “verkstad” där barnen kan få leva ut sin kreativitet och leka uppfinnare. Man kan även få guidade turer av deras kunniga personal.

Priserna för barn mellan 3-16 år ligger på ca 175 kronor och för er vuxna som hänger med ca 225 kronor.

 

På Prison Island får du chansen att skryta resten av skolresan i Göteborg

Prison Island på skolresa i göteborg

Prison Island liknar “Fångarna på fortet”. Är du övertygad om att ditt kompisgäng är smartast i klassen? Bevisa det under klassresan på Prison Islands kluriga upplevelsecenter.

Bilda lag, välj era fängelseceller, lös utmaningarna där i och samla poäng för att vinna så att ni kan gå med huvudet högt på Göteborgs gator efteråt.

Utmaningarna ger olika mycket poäng och tar olika lång tid, så ni måste välja era celler med omsorg! En solklar aktivitet för att bygga gemenskap under skolresan.

Åldersgräns där är minimum 9 år. Det går ut på att man bildar lag på 3-4 personer, sedan släpps laget in i olika rum där de måste samarbeta för att klara av utmaningen som finns i rummet. Detta är en väldigt rolig aktivitet som stärker gemenskapen i de olika lagen. Efter varje utmaning man klarar får man poäng, de olika rummens utmaningar ger olika mycket poäng. I slutet av aktiviteten ser man vilket lag som har samlat på sig mest poäng och vunnit.

Hoppa och studsa på JumpYard under er klassresa i Göteborg

Vill ni att skolresan i Göteborg ska bli som ingen annan kan ni ta er till JumpYard. Testa att volta ner i skumgummigropar, gör grymma basketdunkar, spela spökboll eller utmana varandra i en studsig hinderbana.

Priset för en skolresa hit baseras på hur många ni är, ju fler desto billigare per person, så se till att hela klassen kan hänga med.

Priserna för att få skutta av sig på Jump Yard med klassen beror på hur stor klassen är. Om ni är mellan 1-35 personer kostar det ca 125 kronor för 1,5 timmes hoppande. Om er klass skulle vara mellan 35 och 100- stycken kostar det ca 100 kronor för 1,5 timmes hoppande.

Ta gärna med extra kläder för detta kommer utan tvekan vara klassresans svettigaste aktivitet!

Gå ombord på en riktig ubåt på det flytande museet Maritiman

Maritiman i göteborg

Styr skolresan mot Maritiman där ni kan gå ombord på gamla krigsfartyg och båtar som på ett spännande sätt påminner om Göteborgs långa sjöfartshistoria.

Kryp ner under ytan i en ubåt och hör kaptenen ropa ut varningar för torpedanfall som om ni vore under attack på riktigt. En historisk upplevelse som passar in i alla skolresor i Göteborg. Om ubåtar är lite ”too much” för er, så finns det alltid studentkryssningar som lämnar Göteborgs lite då och då.

Utmana höjdskräcken 18 meter över marken på High Adventure

Skolresa High Adventure Göteborg

Under sommarhalvåret är High Adventure i Göteborg ett ställe där man har satt upp nät, vajrar, rep och stockar som är uppspända mellan höga träd. De bildar tre olika banor som innehåller sammanlagt 45 stycken olika utmaningar. Banorna är utformade att man börjar nere vid marken men banorna kan sträcka sig upp till trädtopparna!

De olika banornas höjder varierar, bana 1 startar på 3,5 meter, bana 2 upp till 10 meter och bana 3 som är den tuffaste banan sträcker sig hela 18 meter ovanför marken. Allt detta låter helt galet att låta barnen göra men oroa er inte, innan barnen ger sig ut på banorna får de säkerhetsinstruktion av High Adventures kunniga personal. Klättringen på banorna varar upp till 3 timmar för klassen.

Kostar oftast mellan 5900-6900 kronor

Utforska livets historia på Naturhistoriska Museet i Göteborg

Se hela Jordens naturhistoria på ett och samma ställe under er skolresa på västkusten. På Göteborgs Naturhistoriska Museum finns utställningar med djur från hela världen, både nutida och utdöda.

Ni kan se världens enda uppstoppade blåval (valen kan ses från 1 april 2021 och framåt) och ett stort dinosaurieskelett. De har även världens längsta djur (en slemmask som kallas långsnöre), en stor afrikansk elefant och 8000 andra föremål.

Vi pratade med Ola, pedagog på Naturhistoriska Museumet i Göteborg, och han berättar att en vanlig fråga de får om elefanten och massor av andra djur de har i utställningarna är ”Va, är den riktig?”, eftersom djuren ser så pass verklighetstrogna ut.

Om ni behöver ladda batterierna inför resten av klassresan finns det också ett café som serverar hembakat fika.

Upplev Göteborg från vattnet med Paddanbåtarna

Få ett lugnt avbrott i klassresan med lite solsken och saltstänk i håret och upplev vad västkustens största stad har att erbjuda.

Att åka med Paddanbåtarna är en klassisk aktivitet som tar er genom kanaler och under låga broar ut i Skandinaviens största hamn.

Under båtturen får man lära flera saker om Göteborg, och de erfarna guiderna skojar till åkturen som bara Göteborgare kan.

Avsluta er skolresa på ett av Göteborgs fina boenden

Lyxigt hotell

Under hektiska skolresor är det skönt att vila benen i riktiga hotellsängar. Gothia Towers erbjuder hotellpaket med rabatterade biljetter till Universeum och Liseberg så ni får ut så mycket som möjligt av era intjänade klasspengar.

Ta glashissen upp till högsta våningen för de bästa vyerna över Göteborg och beställ den berömda räkmackan från hotellrestaurangen. På morgonen kan ni ta del av hotellets frukostbuffé som början på nästa del av er skolresa.

Standardhotell

Med utsikt över Göta Älv och gångavstånd till Feskekôrka och Haga ligger Comfort Hotel Göteborg perfekt placerat för att upptäcka staden. På hotellet finns restaurang, gym och bastu för bästa möjliga avslappning under skolresan.

Nära Liseberg och Nordstan i ett av Göteborgs mest spännande kvartet ligger Scandic Opalen. Om inte hotellets egen restaurang duger kan ni enkelt ta er till paradgatan Avenyn där allting finns.

Vandrarhem

För ett mer budgetvänligt boende finns det flertalet vandrarhem i Göteborg i toppklass. Ett av de bäst belägna är det nybyggda Spoton Hostel som likt Gothia Towers ligger ett stenkast från Liseberg och Universeum. I anslutning till boendet finns det även en restaurang och sportbar.

Vid Linnéplatsen med gångavstånd till Göteborgs bästa restaurang- och shoppinggator ligger Slottskogens vandrarhem. Dessutom ligger Slottskogen här där ni kan se allt från älgar till pingviner.

Hur tar man sig lättast runt som skolklass?

Göteborg är en väldigt promenadvänlig stad om man håller sig till stadskärnan, men för att komma till de olika aktiviteterna är det smidigare att betala för något sorts transportmedel.

Kollektivtrafik

På Västtrafiks hemsida går det beställa ett elevresekort som gäller för skolklasser upp till 50 elever.

Kortet går att använda på alla former av kollektivtrafik i Göteborgsområdet, så det är fritt fram att hoppa på tåg, bussar, och spårvagnar så länge en lärare är med er.

Bussar och spårvagnar går i stort sett hela tiden, och på många ställen trafikerar flera linjer samma hållplatser så att ni lätt kan komma dit ni vill i tid.

Tidtabellerna hittar ni i Västtrafiks app, och vill ni ge er ut på egen hand köper ni enkelt biljetter via appen ”Västtrafik To Go”.

Taxi

Att åka taxi i Göteborg är ett smidigt men inte så kostnadseffektivt val. En kvarts taxiresa i en vanlig bil kostar 350 kronor och en storbil för upp till åtta personer kostar ungefär 500 kronor för samma resa.

Om ni föredrar det, så har Taxi Göteborg en app där ni kan se priset direkt i telefon och boka er resa utan att behöva ringa.

Cykel

I Göteborg finns det ett system av lånecyklar som kallar Styr & Ställ.

Runt om i staden finns det stationer med cyklar som du kan hyra för en liten peng via deras app, och du kan lämna cykeln igen vid vilken annan station som helst.

Tips: Ladda ner appen ”Cykelstaden” för att hitta cykelvänliga rutter i staden.

Tjäna i snitt 8973 kr på en enda försäljning (under 3 veckor eller mindre)

Skriv in e-postadress nedan så lovar vi att skicka ut mer information direkt. Missa inte chansen!

Sammanfattning

Göteborg har ett överflöd av aktiviteter för er klassresa.

Varva lärorika upplevelser på Naturhistoriska Museet med spännande höghöjdsutmaningar på High Adventure och avsluta med fart och fläkt på Liseberg för en komplett klassresa.

Satsa på ett vattentema med Paddanbåtarna, det stora fartygsmuseet Maritiman och Universeums kända akvarium. Egentligen finns det inga gränser för vad er skolresa i Göteborg kan bli, så låt fantasin jobba och skapa minnen för livet! För fler klassresor i Sverige, se vår stora artikel om klassresa.

Kommentera gärna nedan om du har några tankar skolresor i Göteborg.