Inspiration och en helhetsupplevelse ni sent kommer glömma, här kan man minst sagt få det genom att besöka det storslagna Camp Nou som är belägen i Barcelona. Arenan är enorm, ungefär 100 000 sittplatser ryms i den 250×220 meter stora skapelsen.

För en match på den spektakulära arenan får man betala ca 600 kronor och uppåt, detta varierar förstås beroende på vad det är för match er klass eller förening väljer. Man kan även gå på en guidad tur i arenan där man får se bland annat spelarnas omklädningsrum, vip-läktaren, sidan av planen vid avbytarbänkarna, trofésamlingar och mer. Det kostar runt en hundring att få gå på.

423

Original-namnet på arenan var Estadi del FC Barcelona, men ändrades eftersom det i folkmun ändå kallades Camp Nou.

 

 

 

 

 

 

 

Camp Nou är även hemmaplan för bland annat Messi, Neymar och Suarez, så om någon av dem står på idol-listan är detta helt klart värt ett besök förutom för klimatet Barcelona bjuder på.

Det finns ett speciellt ”Messi-rum”, här förvaras hans personliga favorit-priser och man kan titta på alla hans mål som han gjort under sin fotbollskarriär!

Arenan höll finalen för de Olympiska Spelen under 1992 och under denna match spelade Spaniens lag La Roja, mot Polen och vann med 3-2. Det vinnande målet sparkades in av Kiko, och publiken jublade förstås över att hemmalaget vann.

Se mer information om Camp Nou och bokning av guidade turer här.