Vill ni sälja salami? Allt om att sälja delikatesser med Delikatesskungen

I den här artikeln kan du läsa mer om att sälja salami och om Delikatesskungen.

Artikeln kommer bland annat gå igenom vilka Delikatesskungen är, hur mycket er grupp får i vinst om ni säljer Delikatesskungens produkter  och mycket mer.

Jag har jobbat inom branschen i över 5 år och har granskat alla olika företag att göra försäljning med. Om ni vill känna er säkra och göra rätt val när ni ska välja vilket företag ni ska sälja med, fortsätt läs!

OBS. Detta är inte ett samarbete med Delikatesskungen och artikeln skrivs av Kaffekassan. Priser och vinst är taget från Delikatesskungens hemsida 14 Juli 2020 och vi reserverar oss för eventuella fel i artikeln.

Sälj salami, cheddarost och andra delikatesser

Delikatesskungen är ett företag som ger din klass eller lag möjligheten att tjäna ihop pengar till klassresor eller t.ex. om ert lag ska på träningsläger eller cuper. Ni tjänar pengar med Delikatesskungen genom att ni säljer vidare deras produkter och får ta del av vinsten per såld produkt.

Delikatesskungen förknippas främst med att sälja salami men de har i skrivande stund totalt sex olika delikatesser att erbjuda, däribland olivolja och chokladpraliner.

Delikatesskungen har sedan starten 1992 hjälpt skolklasser och föreningar att samla in pengar till resor och aktiviteter, och har under denna tid kunnat arbeta fram ett produktsortiment som passar alla hushåll.

Att Delikatesskungens produkter säljs exklusivt på detta sätt gör att man lätt kan sälja till tidigare kunder som redan tycker om produkterna och inte kan hitta dem på andra platser.

Vad har Delikatesskungen för produkter?

Delikatesskungen erbjuder, som hörs på namnet, delikatesser i olika former. De har under lång tid arbetat fram ett sortiment med en blandning av färskvaror och skafferivaror där det finns något att erbjuda till de flesta. Här presenterar vi deras nuvarande sortiment som gäller när denna artikel skrevs under 2020.

Delikatesskungens cheddar

Den engelska cheddar som Delikatesskungen säljer har tillverkats av samma familj enligt samma recept sedan 1861. Flera av familjens ostar har vunnit stora internationella priser, men utöver ostarna satsar de stort på miljön. Gården är helt driven av förnybar energi och omvandlar sina egna biprodukter till biogas.

Delikatesskungens chokladpraliner

Delikatesskungens chokladpraliner är handgjorda och produceras utanför Bryssel på högkvalitativ belgisk choklad. Pralinasken man köper är fylld med 22 praliner av 11 olika smaker. Köper man choklad från Delikatesskungen så stödjer man också organisationen Läkare utan gränser eftersom chokladfabriken i Belgien samarbetar med dem.

Delikatesskungens dragerade lakrits

Lakrits från Sverige täcks av belgisk choklad för en fantastisk smakupplevelse. Fabriken i Skåne gör lakritsen själv för att kunna skapa den bästa smaken. De tre smakerna hallon/chili, passionsfrukt och salmiak kommer i ett lyxigt paket där man får hem en burk av varje smak.

Delikatesskungens olivolja

De tre olivsorterna som används för Delikatesskungens extra jungfruolivolja kommer från ett ursprungsskyddat område på Sicilien som är känt för oliver med låg syrahalt. Oljan är perfekt att ringla över sallad, grönsaker eller att doppa en bit bröd i.

Delikatesskungens balsamvinäger

Balsamvinäger är det senaste tillskottet i Delikatesskungens sortiment som kommer i två smaker: röd balsamvinäger och balsamvinäger på äpple. Båda vinägerna fermenteras på ekfat under lång tid för att få den rätta sötsyrliga smaken som passar till allt från sallader till kött eller efterrätt.

Delikatesskungens salami

Delikatesskungens olika salamis är handgjorda och lufttorkade hos ett företag med anor från 1800-talet. Kötthalten i korvarna är hela 96%, vilket är ovanligt för massproducerade salamis och visar på den höga kvaliteten i Delikatesskungens produkter. Det finns i skrivande stund fem olika smaker: pepparsalami, kryddsalami, Napolisalami, fänkålssalami och kalkonsalami. Dessa salamis är speciellt framtagna för Delikatesskungens försäljningar och går inte köpa i butik.

Salami som produkt brukar förknippas med fläsk- eller nötkött, men Delikatesskungens salamis är nästan 50% kalkon. Trots detta är det bara en salami som faktiskt kallas kalkonsalami, men då för att den görs på endast kalkonkött och inget fläsk.

Hur mycket tjänar man på Delikatesskungens produkter?

Innan er grupp börjar med en försäljning är det viktigt att gå igenom vilka alternativ som finns, och vilka vinster olika företag kan erbjuda.

Delikatesskungen skriver på sin hemsida att de erbjuder klassen eller laget möjlighet att tjäna upp till 67 kronor per produkt såld för 190 kronor, vilket blir en förtjänst på ca 35%.

Förtjänsten ligger mellan 47-67 kr per såld produkt.

Kan man på Delikatesskungen logga in på en egen sida och hålla koll på försäljningen?

Ja, du kan se hur mycket gruppen har sålt på antingen ”mina sidor” på Delikatesskungens hemsida eller i deras app. Det finns också beställningsformulär online som ni kan skicka till släkt och vänner.

Kan man köpa och sälja Delikatesskungens produkter som privatperson?

Nej, tyvärr kan du inte köpa delikatesserna privat och sedan sälja produkterna själv.

Du måste vara en grupp som säljer dem. Det är dessvärre så att det inte finns något företag inom denna branschen som erbjuder privatpersoner att sälja deras produkter då du som privatperson hade behövt sälja väldigt många produkter för att det skulle bli lönsamt.

Köp delikatesserna online – För dig som bara måste ha Delikatesskungens produkter nu

Något som är väldigt eftertraktat är att kunna handla online. Delikatesskungen låter dig som privatperson köpa deras produkter via föreningar direkt på hemsidan.

Är du intresserad av det så kan man klicka in och se en karta över hela Sverige med föreningar som säljer salami. Därefter väljer du en förening du vill köpa delikatesser av och lägger en beställning.

Missade vi något?

Vi har här i denna artikeln tagit upp och informerat om företaget Delikatesskungen. Vi hoppas nu att du har fått en bättre uppfattning om vad de är för företag!

Det som har tagits upp är Delikatesskungen som företag, vilka produkter de erbjuder, vinst per såld produkt och hur man kan köpa deras produkter.

Nu är vi otroligt nyfikna:

Hade du valt att sälja salami med mera med Delikatesskungen?

Kommentera gärna nedan! Vi svarar på alla kommentarer.