Ullmax – Sälj coolmax strumpor & andra funktionskläder med föreningen

I den här artikeln kan du läsa mer om att sälja funktionskläder och om Ullmax.

Artikeln kommer bland annat och gå igenom mer om företaget Ullmax, vilken vinst föreningen eller klassen får om ni säljer produkter från Ullmax och mycket mer.

Vi har flerårig erfarenhet från branschen och har granskat alla företag som erbjuder klasser och föreningar att sälja produkter och tjäna pengar. Vill ni vara säker på att ni gör rätt val vid val av företag, fortsätt läs!

OBS. Detta är inte ett samarbete med Ullmax och artikeln skrivs av Kaffekassan. Priser och vinst är taget från Ullmaxs hemsida 30 augusti 2020 och vi reserverar oss för eventuella fel i artikeln.

Hur mycket pengar vill ni tjäna?

Hur många är ni i gruppen?

Skriv i rutan ovan.

Bra jobbat!

Skriv din e-post för att se resultatet.
Antal produkter ni behöver sälja för att tjäna

Vilket betyder att varje person behöver sälja runt

produkter för att nå ert insamlingsmål.
Starta försäljning

Produktutbud hos Ullmax

Ullmax produkter är funktionskläder som är skapade för det skandinaviska klimatet. Kläderna har en enkel design men kommer i flera olika glada färger. Kläderna tillverkas allt mer i hållbart material och har certifieringar att det inte finns ohälsosamma kemikalier i tyget.

 

En del av kläderna är till och med tillverkade i 100 % återvunnen polyester för att värna om både miljö och kunder på lång sikt. Målet är att skapa hållbara kläder som kan användas av flera generationer. Tanken på hållbara kläder finns i hela kedjan. Material, tillverkning, transport och allt runt omkring – hela tiden med tanke på att minska trycket på miljön.

Underställ för aktiva dagar

De underställ som Ullmax säljer kommer i tre olika typer. Merino Dual Layer, Active Wool Layer ovh Super Active. Alla underställ har sitt fokus. Merino understället är det varmaste, Active Wool transporterar fukt effektivt och Super Active passar för den som är väldigt aktiv och utför olika aktiviteter.

Ullmax strumpor – både mysiga och varma

Coolmax strumpor passar lika bra framför brasan som i skidspåren. De består av en ullmix som håller fötterna både varma och torra. Ullmax har också en mängd andra strumpor, allt från ankelsockor till kompressionssockor.

Mössor, vantar och mycket annat

Vantar och mössa i ett set, sköna ullsulor att ha i skorna eller nackvärmare. Här går det att hitta tillbehör som garanterat håller dig varm under en dag utomhus. Materialet är utformat för att värma och transportera bort svett också under aktiva timmar.

Produkter till hela familjen

 

Hos Ullmax finns det produkter till hela familjen, stora som små. Varma fleece jackor till barnen, underställ, strumpor och mycket mer. Ullmax strumpor håller fötterna varma och torra samtidigt som övriga produkter är skapade för att vara både funktionella och varma under dagar utomhus.

Vad tjänar ni på att sälja coolmax strumpor och övriga produkter?

Ullmax håller det enkelt – ni tjänar rakt av 30 % av det som ni säljer. Enligt Ullmax handlar den genomsnittliga kunden för 800 kronor. Det är coolmax strumpor, underställ och annat smått och gott. Utifrån snittet om 800 kronor går det att göra en uppskattning om hur mycket ni behöver sälja.

Önskar ni att tjäna 25 000 kronor och är 25 personer som säljer behöver ni sälja till 5 kunder var. Dock kan ju detta variera något beroende på hur mycket varje kund faktiskt handlar för.

På Ullmaxs hemsida finns en räknesnurra där det går och få en ungefärlig uppfattning om hur mycket försäljning som krävs av varje person för att ni ska nå upp till ert mål. Att tjäna pengar till lageteller klassen är en en gruppinsats och det är bra om ni har en tydlig förväntning innan själva försäljningen startar.

Går det att hantera försäljning av ullmax strumpor och annat online?

Nej. Ni beställer istället antalet kataloger som ni önskar och får själva registrera ordrarna på hemsidan. Det går självklart att be kunden själv titta på hemsidan och skicka en lista till er på vad de önskar beställa. De ska inte själv lägga en beställning utan allt behöver gå genom er.

Om ni som säljer tipsar kunder att gå in och titta själv på hemsidan är det viktigt att be dom och inte lägga en beställning själv. Privatpersoner kan nämligen handla direkt på hemsidan och lägga en beställning utan att gå genom en klass eller förening. I så fall riskerar ni som säljer att gå miste om den vinsten.

Det finns en visningsväska som Ullmax tagit fram med de mest populära produkterna som ni kan köpa till. På så sätt kan kunder ändå känna och klämma lite på produkterna innan de väljer att lägga en beställning. Kan vara bra för de vuxna som tar med katalogen till jobbet eller vid dörrknackning.

Leverera produkter

 

När produkterna kommer behöver ni aktivt dela ut dessa till kunderna. Ullmax erbjuder inte ett alternativ att produkterna går direkt till kunderna eller att de kan betala direkt via systemet. Ni delar ut produkterna och tar betalt. Den vinst som blir av er totala försäljning behåller ni direkt, Ullmax behöver inte vara en mellanhand för den.

Kan jag sälja Ullmax produkter som privatperson?

Nej. Ullmax riktar sig enbart till föreningar, klasser och lag. Försäljning av coolmax strumpor är något man gör tillsammans, liksom att vinsten ska användas till förmån till de som säljer. Samla in pengar till nya matchkläder, lokaler till föreningen eller en klassresa som blir minnen för livet.

Det finns inget företag i den här branschen som vänder sig till privatpersoner. Skulle en privatperson sälja produkter skulle det krävas att personen sålde väldigt mycket för att det skulle bli lönsamt helt enkelt.

Om företaget Ullmax

Företaget grundades redan år 2002 i Norge. Visionen som fanns då Ullmax grundades är idag, 18 år senare, precis samma. De vill att så många som det bara är möjligt ska få en meningsfull fritid. Hela familjen ska kunna gå ut och vara aktiv tillsammans i sköna kläder som håller dom både varm och torr under en lång dag.

Här är en video när de kickstartar en ny säsong:

Idag finns företaget stationerat i Örebro. Här finns avdelningar för design och inköp, försäljning och marknad, centrallager och kundsupport. Ullmax är verksamt i norden och hjälper klasser och föreningar att nå sina ekonomiska mål i både Sverige, Norge och Finland.

Ullmax arbetar aktivt för miljön och för att alla barn och unga ska ha möjlighet och vara med i föreningslivet, även om de av någon anledning står utanför. Därför har de bildat Ullmaxfonden där det finns möjlighet att söka bidrag för att öka gemenskapen och ge alla en meningsfull fritid.

Ett annat alternativ – kaffeförsäljning

Kaffekassan är ett annat koncept som snabbt vuxit sig populärt. Med Kaffekassan säljer ni klimatsmart och gott kaffe, termosflaskor och andra hållbara produkter med fokus på miljön. Man kan tjäna upp till 67 kr per såld produkt och de flesta produkter kostar 150 kr.

Räkna ut hur mycket ni behöver sälja för att nå ert mål här:

Hur mycket pengar vill ni tjäna?

Hur många är ni i gruppen?

Skriv i rutan ovan.

Bra jobbat!

Skriv din e-post för att se resultatet.
Antal produkter ni behöver sälja för att tjäna

Vilket betyder att varje person behöver sälja runt

produkter för att nå ert insamlingsmål.
Starta försäljning
Jag heter Linnéa och jobbar på Kaffekassan
Linnéa från Kaffekassan

Hur er skolklass kan tjäna 7923 kr på 2,5 veckor

De flesta grupper som säljer våra produkter tjänar mellan 8000 kr och 22000 kr

  • ☕ Omtyckta produkter
  • 🚚 Snabba leveranser
  • 👱 Personlig säljsupport