Ska ni sälja kakor?

Här är allt om Kakservice klassiska koncept

I denna artikeln får du veta allt som du behöver veta om företaget Kakservice.

Artikeln kommer bland annat gå igenom vad Kakservice är för företag, hur mycket er grupp kan tjäna om ni ska sälja kakor med Kakservice, om det finns bättre alternativ, vad deras produkter innehåller och mycket mer.

Jag har jobbat inom branschen i många år och har granskat alla olika företag att göra försäljning med. Om ni vill känna er säkra och göra rätt val när ni ska välja vilket företag ni ska sälja med, fortsätt läs

Sälja kakor med Kakservice 

Sedan 1984 har det varit en självklarhet att skolklasser och föreningar sålt kakor från Kakservice. Kakservice har även under åren lanserat och utvecklat sitt sortiment för att deras produkter ska passa allt fler personer.

Vi i Sverige är världskända för våran “svenska fika” och kakorna, godiset och fröknäcket från Kakservice passar alldeles perfekt in på bordet när vi dukar upp för fikan. Men i den “svenska fikan” finns det ett annat komplement som är minst lika viktigt. Något som nästan alla vuxna i Sverige knappast klarar sig utan, nämligen kaffet. 4 av 5 hushåll dricker i dagsläget kaffe varje dag och det är troligen vår mest omtyckta förbrukningsvara. 

När det dukas upp för fika eller andra festligheter kommer kaffet oavsett hur nyttiga vi svenskar försöker vara finnas på bordet. Kaffekassan erbjuder samma tjänst som Kakservice gör men erbjuder istället kaffe till försäljning för skolklasser och föreningar. Per antal sålt paket tjänar faktiskt grupperna mer genom att sälja kaffe genom Kaffekassan än att sälja kakor via Kakservice.

Kaffe + kakor = sant?

Det er grupp kan göra för att få det bästa av två världar är att slå ihop och kombinera er försäljning med båda företagen. På detta sätt kan er grupp erbjuda slutkunderna ett komplett paket av den “svenska fikan”. Genom att sälja från båda företagen ökar ni markant möjligheterna att tjäna pengar till laget eller tjäna pengar till klassen.

Om ni ska kombinera er kakförsäljning med kaffe så rekommenderar vi att beställa säljpaketet från Kaffekassan här

Vad är egentligen Kakservice för något?

Kakservice är ett företag som ger din klass eller lag möjligheten att tjäna ihop pengar till klassresor eller t.ex. om ert lag ska på träningsläger eller cuper. Sättet ni tjänar pengar med Kakservice är att ni säljer vidare deras produkter och får ta del av vinsten per såld produkt.

Kakservice erbjuder er främst att sälja kakor av olika slag. De har även olika sorters knäckebröd och godisburkar i deras sortiment som man också kan sälja.

Det är över 8000 stycken skolklasser och idrottslag som årligen säljer och samlar in pengar med hjälp av Kakservice. De har sedan starten hjälpt över 62 000 grupper som tillsammans har tjänat in över 350 miljoner till utflykter och aktiviteter som blivit minnen för livet.

Kakservice vinst och vinsten hos Kaffekassan per såld produkt

Kakservice vinst per såld produkt är från 18 kr medan Kaffekassans vinst per såld produkt är från 52 kronor. 

De två vanligaste frågorna som grupper ställer sig innan de börjar en försäljning är: 

  1. Hur mycket vinst får vi per såld produkt? 
  2. Är det lätt att sälja? 

Innan er grupp börjar med en försäljning är det klokt att gå igenom och se med vilket företag man tjänar mest på per såld produkt. 

Kakservice och Kaffekassan är två olika företag som erbjuder liknande tjänster fast olika produkter. De har även olika strategier för hur er grupp ska samla ihop så mycket pengar som möjligt. 

Med Kakservice måste er grupp sälja kakor av stor kvantitet för att komma upp i högre försäljningssiffror. 

När ni säljer med Kaffekassan behöver ni sälja färre produkter för att tjäna lika mycket pengar som ni hade gjort med Kakservice. Kakservice vinst per såld produkt är från 18 kr och upp till 21 kr medan Kaffekassans vinst per såld produkt är från 52 kronor ända upp till 56 kr. 

Ett paket från Kaffekassan är dock inte lika billigt som ett kakpaket från Kakservice är för slutkunden men detta brukar grupper se som en fördel. 

De ser det som en fördel för att de inte behöver sälja lika många kaffepaket som kakpaket för att tjäna lika mycket. Grupperna behöver bara sälja drygt en tredjedel kaffepaket jämfört med kakpaket

Grupper väljer Kakservice oftast för att de är familjära med att sälja kakor från företaget. Frågan är dock, har folk börjat tröttna på att köpa deras kakor? 

Vi ser en tydlig trend i dagens samhälle att människor tänker mer och mer på deras hälsa, folk vill bli hälsosammare. Detta är något som er grupp borde ha i åtanke när ni ska starta en försäljning. Tar man och jämför Kakservice med till exempel Kaffekassan så kommer alltid människor att dricka kaffe. 

Om er grupp väljer att sälja kakor hade ett smart val kanske varit om man sålde både kakor och kaffe. Detta i sig hade kunnat bli ett perfekt erbjudande som slutkunderna onekligen hade gillat och köpt

Använder kakservice palmolja i deras produkter?

Under de senaste åren har det konstaterats hur dåligt palmolja är för miljön och för din hälsa. Palmoljan innehåller cancerframkallande ämnen som till exempel glycidylestrar och 2- och 3-mcpd estrar. Denna oljan är otroligt dålig för vår miljö då den orsakar stor skövling av vår regnskog. Sedan tvingas människorna som arbetar på fälten jobba under oacceptabla förhållanden. 

Trots detta använder Kakservice palmolja i hela 10 av deras 16 produkter. 

Cirka 50 % av Kakservices alla produkter är tillverkade utomlands. Här kan man ställa sig frågan, om nu Kakservice tillverkar nästan 50% av deras produkter i Sverige, varför kan de inte tillverka alla här? Ur ett miljöperspektiv hade de kunnat vara mer medvetna om deras påverkan på vår planet och tagit hem produktionen. 

Kaffekassan har sin produktion i Sverige och producerar kaffe med hjälp av ett svenskt kafferosteri, med den svenska produktionen så håller kaffet en riktigt hög standard, är framtaget under en trygg arbetsmiljö och kaffebönorna är spårbara så att arbetarna på kaffeodlingarna runtom i världen också har det bra.

Vad innehåller Kakservice meny av produkter för något?

Kakservice utbud är brett och de har 16 stycken produkter i deras sortiment. 

Här är hela listan på produkterna Kakservice erbjuder:

-Mammas Chokladbollar
-Mormors Chokladflarn
-Dagnys Dammsugare
-Morfars Chokladkex
-Kålles Kolabollar
-Farmors Godaste
-Kajsas Kafékakor
-Pappas Punschbollar
-Farfars Favoriter
-Josefinas Finknäcke
-Konrads Kalasknäcke
-Rosmaries Lantknäcke
-Gammelfarfars Seglarknäcke
-Lillebrors Kolablandning
-Lillans Lösgodis
-Pelles Sjörövarlakrits

Lillebrors Bästa Kolablandning och Morfars Chokladkex innehåller mjölk. Alla andra  produkter som Kakservice tillverkar förutom Kapten Pelles Sjörövarlakrits kan innehålla spår av mjölk. 

Kakservice har två stycken glutenfria produkter som de erbjuder att sälja, Lillebrors Bästa Kolablandning och Morfars Chokladkex.

Hur mycket socker finns det i Kakservice produkter? 

För att få perspektiv på hur mycket socker några av Kakservice produkter innehåller kan man jämföra deras produkter med en 0,5 L Coca Cola flaska.

Ett paket av:
Kapten Pelles Sjörövarlakrits motsvarar cirka 8 stycken Coca Cola flaskor! 

– Dagnys Dammsugare motsvarar cirka 6 stycken Coca Cola flaskor 

– Lillebrors Bästa Kolablandning motsvarar cirka 5 stycken Coca Cola flaskor 

– Mormors Dubbla Chokladflarn motsvarar cirka 5 stycken Coca Cola flaskor

– Pappas Punschbollar motsvarar cirka 5 stycken Coca Cola flaskor

– Lillans Lösgodis motsvarar cirka 5 stycken Coca Cola flaskor

Vill ni sälja hälsosammare produkter som över 85% svenskar dagligen konsumerar? Läs mer här.

Kan man på Kakservice köpa privat och sälja själv?

Nej, tyvärr kan du inte på Kakservice köpa privat och sedan sälja kakor själv. 

Du måste vara en grupp som säljer dem. Det är dessvärre så att det inte finns något företag inom denna branschen som erbjuder privatpersoner att sälja deras produkter då du som privatperson hade behövt sälja väldigt många produkter för att det skulle bli lönsamt. 

Det är också även för stor risk för företagen och för mycket administrativt arbete att låta privatpersoner sälja.

Hur får man tag på Kakservice beställningslista?

Om du vill få en Kakservice beställningslista hemskickad till dig kan du enkelt få den genom att gå in på deras hemsida och anmäla din grupp för försäljningen. 

När du fyller i kontaktformuläret så meddelar du hur många ni är i gruppen som kommer delta under försäljningen. Därefter kommer rätt antal Kakservice beställningslistor skickas hem till dig så ni i gruppen kan börja sälja kakor.

Vad är “Kakservice Cup” för något?

Kakservice Cup är en cup som vem som helst kan anordna och få gratis medaljer. Om du vill anordna en “Kakservice cup” har Kakservice endast som krav att du skriver ut det på er hemsida eller göra det lätt att hitta på sociala medier. 

Du kan också helt enkelt namnge din existerande cup till “Kakservice” cup och få gratis medaljer.

Varför vill man anordna en “Kakservice Cup”?
Om du anordnar en “Kakservice Cup” sponsrar Kakservice din skola eller förening med gratis medaljer

Det är är inte många företag som erbjuder denna typen av sponsring. De vi har hittat är enbart Kakservice och Kaffekassan, där de senare har “Kaffekassan Cup”. 

Detta är två företag som vill se så många föreningar och skolor som möjligt ha olika typer av turneringar där gemenskap och lagarbete utvecklas. 

Kaffekassan Cup erbjuder precis som Kakservice Cup gratis prismedaljer. Om er skola eller förening vill anordna en Cup erbjuder Kaffekassan pris till första, andra och tredjeplats. 

Är ni intresserade av gratis medaljer? Läs mer här

Hur lång är Kakservice leveranstid?

Kakservice leveranstid är 3-5 arbetsdagar beroende på vart i landet ni befinner er. 

När er grupp har avslutat er försäljning och känner er nöjda med resultatet hör ni av er till Kakservice och meddelar att ni vill avsluta er försäljning. När man väl har gjort det skickar Kakservice ut alla kakor och andra produkter som er grupp har lyckats sälja till er. 

Ett annat företag inom branschen som t.ex. Kaffekassan har samma leveranstid. Detta är alltså inte en faktor som borde spela in när ni ska välja vilket företag ni ska sälja med. Det ni borde fråga er själva är, vad är lättast att sälja och på vad tjänar vi mest per såld produkt?

Kan man på Kakservice logga in på en egen sida och hålla koll på försäljningen?

Ja, du kan på kakservice logga in på “mina sidor” och på ett enkelt sätt hålla koll på din försäljning.

Missade vi något? 

Vi har här i denna artikeln tagit upp och analyserat företaget Kakservice. Vi hoppas nu att du har fått en bättre uppfattning om vad Kakservice är för företag! 

Det som har tagits upp är allt från Kakservice vinst per såld produkt, Kakservice Cup, hur lång Kakservice leveranstid är till Kakservice innehåll i deras produkter. 

Nu är vi otroligt nyfikna:

Hade du valt att starta er grupps försäljning med Kakservice? 

Kommentera gärna nedan! Vi svarar på alla kommentarer.

Catharina Persson

Kaffekassan.se

Antal omdömen: 13

Betyg: 4,9

⭐⭐⭐⭐⭐

 

Vill du ha mer information om Kaffekassan?

Skriv din e-postadress nedan så skickar vi mer information till dig.