Ska ni sälja kakor? Här är allt om kakförsäljning med Kakservice

I denna artikeln får du veta allt som du behöver veta om företaget Kakservice.

Artikeln kommer bland annat gå igenom hur mycket er grupp tjänar när ni säljer kakor med Kakservice, hur ni kan kombinera kakförsäljning med kaffeförsäljning, vad deras produkter innehåller och mycket mer.

Jag har jobbat inom branschen i många år och har granskat alla olika företag att göra försäljning med.

Om ni vill känna er säkra och göra rätt val när ni ska välja vilket företag ni ska sälja med, fortsätt läs!

Vad är egentligen Kakservice för något?

Kakservice är ett företag som ger din klass eller lag möjligheten att tjäna ihop pengar till klassresor eller t.ex. om ert lag ska på träningsläger eller cuper. Vid en kakförsäljning är sättet ni tjänar pengar med Kakservice att ni säljer vidare deras produkter och får ta del av vinsten per såld produkt.

Produkterna som Kakservice erbjuder er att sälja är främst olika sorters kakor ni kan sälja. De har även olika sorters knäckebröd och godisburkar i deras sortiment som man också kan sälja, men kakförsäljning upptar störst del av deras affärsverksamhet.

Enligt Kakservice så är det 8000 stycken skolklasser och idrottslag som årligen säljer och samlar in pengar med hjälp av Kakservice. De har sedan starten hjälpt över massor av grupper i Sverige som tillsammans har tjänat in över hundratals miljoner till utflykter och aktiviteter som blivit minnen för livet.

Kakservice historia började på 80-talet

Sedan mitten av 80-talet har Kakservice varit aktiva med att hjälpa skolklasser och föreningar få in pengar med kakförsäljning. Även fast Kakservice började med att fokusera på att sälja kakor, så har de under åren lanserat och utvecklat sitt sortiment för att deras produkter ska passa allt fler personer.

Kakorna som passar in i vår “svenska fika”

Vi i Sverige är världskända för våran “svenska fika” och kakorna, godiset och fröknäcket från Kakservice passar alldeles perfekt in på bordet när vi dukar upp för fikan. Men i den “svenska fikan” finns det ett annat komplement som är minst lika viktigt…

Kaffe – Det klassiska komplementet till kakor

Något som nästan alla vuxna i Sverige knappast klarar sig utan, är kaffet. 4 av 5 hushåll dricker i dagsläget kaffe varje dag och det är troligen vår mest omtyckta förbrukningsvara. När det dukas upp för fika eller andra festligheter kommer kaffet oavsett fram, och vår fikakultur är känd i hela världen.

Kaffekassan är ett företag som erbjuder samma tjänst för skolklasser och föreningar som Kakservice gör, men erbjuder istället ett delikatesskaffe till försäljning.

Om man räknar per antal sålt paket så tjänar faktiskt grupperna mer genom att sälja kaffe genom Kaffekassan än att sälja kakor via Kakservice (fortsätt läs för att se exakt hur mycket ni tjänar med båda företagen).

Jag heter Linnéa och jobbar på Kaffekassan
Linnéa från Kaffekassan

Hur er grupp kan tjäna 7923 kr på 2,5 veckor

De flesta grupper som säljer våra produkter tjänar mellan 8000 kr och 22000 kr

  • ☕ Omtyckta produkter
  • 🚚 Snabba leveranser
  • 👱 Personlig säljsupport

Kaffe + kakor = sant? Kombinera kaffe- och kakförsäljning!

Det er grupp kan göra för att få det bästa av två världar är att slå ihop och kombinera er försäljning med båda företagen. På detta sätt kan er grupp erbjuda slutkunderna ett komplett paket av den “svenska fikan”.

Genom att sälja kakor från Kakservice och kaffe från Kaffekassan så ökar ni markant möjligheterna att tjäna pengar till laget eller få in pengar i er skolförsäljning.

Om ni ska kombinera er kakförsäljning med kaffe så rekommenderar vi att börja med att beställa säljpaketet från Kaffekassan här.

Använder Kakservice palmolja i deras produkter?

Under de senaste åren har det konstaterats hur dåligt palmolja är för miljön och för din hälsa med palmolja.

Palmoljan innehåller cancerframkallande ämnen som till exempel glycidylestrar och 2- och 3-mcpd estrar. Denna oljan är otroligt dålig för vår miljö då den orsakar stor skövling av vår regnskog. Sedan tvingas människorna som arbetar på fälten jobba under oacceptabla förhållanden.

Kakservice använder palmolja i 11 av deras 17 produkter

Och utöver det höga antalet produkter med palmolja, så har uppskattningsvis 50 % av Kakservice alla produkter blivit tillverkade utomlands. Här kan man ställa sig frågan, om nu Kakservice tillverkar nästan 50% av deras produkter i Sverige, varför kan de inte tillverka alla här? Ur ett miljöperspektiv hade de kunnat vara mer medvetna om deras påverkan på vår planet och tagit hem produktionen till Sverige.

Miljövänligare alternativ finns

Med dagens miljöfokus är det viktigt att även företagen tar sitt ansvar, som har en stor roll att fylla.

Kaffekassan har sin produktion i Sverige och producerar kaffe i ett svenskt kafferosteri. Med den svenska produktionen så håller kaffet en riktigt hög standard, är framtaget under en trygg arbetsmiljö och kaffebönorna är spårbara så att arbetarna på kaffeodlingarna runtom i världen också har det bra.

Kaffekassan är också KRAV-certifierat och en av kaffesorterna ni kan sälja är ekologiskt- och KRAV-certifierat.

Vad har Kakservice för produktutbud?

Kakservice utbud är brett och de har 17 stycken produkter i deras sortiment.

Här är hela listan på produkterna Kakservice erbjuder:

Lillebrors Bästa Kolablandning och Morfars Chokladkex innehåller mjölk.

Alla andra produkter som Kakservice tillverkar förutom Kapten Pelles Sjörövarlakrits kan innehålla spår av mjölk.

Kakservice har två stycken glutenfria produkter som de erbjuder att sälja, Lillebrors Bästa Kolablandning och Morfars Chokladkex.

Frågor som gluten- och mjölkinnehåll kan vara bra att tänka på innan en kakförsäljning.

Hur mycket socker finns det i Kakservice produkter?

För att få perspektiv på hur mycket socker några av Kakservice produkter innehåller kan man jämföra deras produkter med en 0,5 L Coca Cola flaska.

Ett paket av Kapten Pelles Sjörövarlakrits motsvarar cirka 8 stycken Coca Cola flaskor

Vill ni sälja hälsosammare produkter som över 81% svenskar dagligen konsumerar? Läs mer här.

Kakservice vinst och vinsten hos Kaffekassan per såld produkt

Kakservice vinst per såld produkt är mellan 18-21 kr medan Kaffekassans vinst per såld produkt är mellan 52-56 kr. Detta hör ihop med de två vanligaste frågorna som grupper ställer sig innan de börjar en försäljning:

  1. Hur mycket vinst får vi per såld produkt?
  2. Är det lätt att sälja?

Innan er grupp börjar med en försäljning är det klokt att gå igenom och se med vilket företag man tjänar mest på per såld produkt men också om produkterna verkar lättsålda eller inte.

Kakservice och Kaffekassan är två liknande tjänster men med olika produkter

Tjänsten är lika fast produkterna skiljer sig på flera sätt. De har även olika prissättnings-strategier för hur er grupp ska samla ihop så mycket pengar som möjligt.

Prisättnings-strategi hos Kakservice

Med Kakservice måste er grupp sälja ett högt antal kakburkar för att komma upp i högre försäljningssiffror. En fördel med det är att det är lättare att sälja flera paket till samma person, på grund av det låga priset. Nackdelen är att de flesta ungdomar som säljer inte känner många personer att sälja till, vilket kan leda till en lägre intäkt hos gruppen som valt att tjäna pengar.

Prisättnings-strategi hos Kaffekassan

När ni säljer med Kaffekassan behöver ni sälja färre produkter för att tjäna lika mycket pengar som ni hade gjort med Kakservice. Detta på grund av att Kakservice vinst per såld produkt är mellan 18 kr och 21 kr medan Kaffekassans vinst per såld produkt är från 52 kronor ända upp till 56 kr.

Ett paket från Kaffekassan är dock inte lika billigt som ett kakpaket från Kakservice är för slutkunden, men detta brukar grupper se som en fördel.

De ser det som en fördel för att de inte behöver sälja lika många kaffepaket som kakpaket för att tjäna lika mycket. Grupperna behöver bara sälja drygt en tredjedel kaffepaket jämfört med kakpaket.

Summering av de olika strategierna

Grupper väljer Kakservice oftast för att de är familjära med att sälja från företaget. Frågan är dock, har folk börjat tröttna på att köpa deras kakor? Har folk blivit mer miljömedvetna sedan deras start på 80-talet?

Vi ser en tydlig trend i dagens samhälle att människor tänker mer och mer på deras hälsa, folk vill bli hälsosammare. Detta är något som er grupp borde ha i åtanke när ni ska starta en försäljning.

Produkter som folk alltid kommer att köpa – oavsett säsong

Tar man och jämför Kakservice med till exempel Kaffekassan så kommer alltid människor att dricka kaffe. Kaffe är så pass vanligt förekommande överallt i Sverige, på arbetsplatser, i hemmet, och på fikabesöket med vännen. Kaffe är överallt!

Är det krångligt att dela ut produkterna i slutet av försäljningsperioden?

En sak att ha i åtanke när ni ska sälja produkter är hur pass mycket dessa produkter väger. Ett kakpaket väger ca 500 g, och kaffepaketet från Kaffekassan väger 600g.

När ni ska dela ut produkterna i slutet av er försäljningsperiod blir det alltså mindre att bära för ungdomarna som sålt kaffe, eftersom produkterna väger ca ett halvt kilo hos båda företagen men hos Kakservice behöver ni beställa fler antal produkter. Fler produkter innebär också en större vikt när ni ska dela ut produkterna.

Om er grupp väljer att sälja kakor hade ett smart val varit om man sålde både kakor och kaffe. Att kombinera sin kakförsäljning med kaffeförsäljning är ett erbjudande som slutkunderna brukar gilla och som uppskattas i vår fikakultur.

Kan man på Kakservice köpa privat och sälja själv?

Nej, tyvärr kan du inte på Kakservice köpa privat och sälja deras kakor.

För att få dra igång en kakförsäljning måste du vara i en grupp som säljer dem. Det är dessvärre så att det inte finns något företag inom denna branschen som erbjuder privatpersoner att sälja deras produkter då du som privatperson hade behövt sälja väldigt många produkter för att det skulle bli lönsamt.

Det är också även för stor risk för företagen och en del administrativt arbete att låta privatpersoner sälja.

Hur får man tag på Kakservice beställningslista?

Om du vill få en Kakservice beställningslista hemskickad till dig kan du enkelt få den genom att gå in på deras hemsida och anmäla din grupp för försäljningen.

När du fyller i kontaktformuläret så meddelar du hur många ni är i gruppen som kommer delta under försäljningen. Därefter kommer rätt antal Kakservice beställningslistor skickas hem till dig så ni i gruppen kan börja sälja.

Vad är “Kakservice Cup” för något?

Kakservice Cup är en cup som vem som helst kan anordna och få gratis medaljer. Detta finns bland annat för att uppmuntra till en mer produktiv kakförsäljning för er grupp. Om du vill anordna en “Kakservice cup” har Kakservice endast som krav att du skriver ut det på er hemsida eller göra det lätt att hitta på sociala medier.

Du kan också helt enkelt namnge din existerande cup till “Kakservice” cup och få gratis medaljer.

Varför vill man anordna en “Kakservice Cup”?

Om du anordnar en “Kakservice Cup” sponsrar Kakservice din skola eller förening med gratis medaljer!

Det är är inte många företag som erbjuder denna typen av sponsring. De vi har hittat är enbart Kakservice och Kaffekassan, där de senare har “Kaffekassan Cup”.

Detta är två företag som vill se så många föreningar och skolor som möjligt ha olika typer av turneringar där gemenskap och lagarbete utvecklas.

Kaffekassan Cup erbjuder precis som Kakservice Cup gratis prismedaljer. Om er skola eller förening vill anordna en Cup erbjuder Kaffekassan pris till första, andra och tredjeplats.

Hur lång är Kakservice leveranstid?

Kakservice leveranstid är 3-5 arbetsdagar beroende på vart i landet ni befinner er.

När er grupp har avslutat er försäljning och känner er nöjda med resultatet hör ni av er till Kakservice och meddelar att ni vill avsluta er försäljning. När man väl har gjort det skickar Kakservice ut alla kakor och andra produkter som er grupp har lyckats sälja till er.

Vilken leveranstid har andra företag med liknande tjänst?

Ett annat företag inom branschen som t.ex. Kaffekassan har samma leveranstid. Detta är alltså inte en superstor faktor som borde spela in när ni ska välja vilket företag ni ska sälja med. Det ni borde fråga er själva är, vad är lättast att sälja, vad är mest miljövänligt, och på vad tjänar vi mest per såld produkt?

Kan man på Kakservice logga in på en egen sida och hålla koll på sin kakförsäljning?

Ja, du kan på kakservice logga in på “mina sidor” och på ett enkelt sätt hålla koll på din försäljning.

Ett annat alternativ för intäkter till er grupp – lyxiga kaffeprodukter!

Om du funderar på vilka olika alternativ det finns för att tjäna pengar till din skolklass, förening eller ditt idrottslag är det värt att känna till Kaffekassan som har nämnts i artikeln ett par gånger.

Kaffekassan använder just kaffe för att hjälpa grupper tjäna pengar till alla möjliga ändamål. Hittills har de hjälpt 1000-tals grupper genom att erbjuda miljövänliga, lättsålda och hög förtjänst på sina produkter – ni kan tjäna upp till 56 kronor per sålt paket!

För att göra det så lätt som möjligt för din grupp att tjäna så mycket som möjligt har Kaffekassan utformat sitt utbud på så vis att det tilltalar så många som möjligt. Det är nämligen så att vi i Sverige, tillsammans med Finland, är i toppen av de som dricker mest kaffe i hela världen! När 4 av 5 hushåll dricker kaffe finns det många personer för er att sälja till. Detta gör det så enkelt som möjligt för er att samla in pengar!

Men varför bara välja det ena eller det andra? Slå ihop det bästa av två världar och erbjud ett komplett paket av den “Svenska fikan” med försäljning från Kakservice och Kaffekassan samtidigt.

Missade vi något?

Vi har i denna artikel tagit upp och analyserat företaget Kakservice. Vi hoppas nu att du har fått en bättre uppfattning om vad Kakservice är för företag och vad kakförsäljning med dem innebär.

Det som har tagits upp är allt från Kakservice vinst per såld produkt, Kakservice Cup, hur lång Kakservice leveranstid är till Kakservice innehåll i deras produkter.

Nu är vi otroligt nyfikna:

Hade du valt att starta er grupps försäljning med Kakservice?

Kommentera gärna nedan! Vi svarar på alla kommentarer.

Tjäna i snitt 8973 kr på en enda försäljning (under 3 veckor eller mindre)

Skriv in e-postadress nedan så lovar vi att skicka ut mer information direkt. Missa inte chansen!