Ska ni sälja kakor? Här är allt om kakförsäljning med Kakservice

I den här artikeln får du veta mer om Kakservice.

Artikeln kommer bland annat gå igenom hur mycket er grupp tjänar när ni säljer kakor med Kakservice, hur ni kan kombinera kakförsäljning med kaffe, vad deras produkter innehåller och  mer.

Jag har jobbat inom branschen i många år och har granskat alla olika företag att göra försäljning med.

Om ni vill känna er säkra och göra rätt val när ni ska välja vilket företag ni ska sälja med, fortsätt läs!

OBS. Detta är inte ett samarbete med Kakservice och artikeln skrivs av Kaffekassan. Priser och vinst är taget från Kakservice hemsida 15 Augusti 2020, och vi reserverar oss för eventuella fel i artikeln.

Vad är egentligen Kakservice för något?

Kakservice är ett företag som ger din klass eller lag möjligheten att tjäna ihop pengar till klassresor eller t.ex. om ert lag ska på träningsläger eller cuper. Vid en kakförsäljning är sättet ni tjänar pengar med Kakservice att ni säljer vidare deras produkter och får ta del av vinsten per såld produkt.

Produkterna som Kakservice erbjuder er att sälja är främst olika sorters kakor ni kan sälja. De har även olika sorters knäckebröd och godisburkar i deras sortiment som man också kan sälja, men kakförsäljning upptar störst del av deras affärsverksamhet.

Enligt Kakservice så är det 8000 stycken skolklasser och idrottslag som årligen säljer och samlar in pengar med hjälp av Kakservice. De har sedan starten hjälpt över massor av grupper i Sverige som tillsammans har tjänat in över hundratals miljoner till utflykter och aktiviteter som blivit minnen för livet.

Kakservice historia började på 80-talet

Sedan mitten av 80-talet har Kakservice varit aktiva med att hjälpa skolklasser och föreningar få in pengar med kakförsäljning. Även fast Kakservice började med att fokusera på att sälja kakor, så har de under åren lanserat och utvecklat sitt sortiment för att deras produkter ska passa allt fler personer.

Kakorna som passar in i vår ”svenska fika”

Vi i Sverige är världskända för våran “svenska fika” och kakorna, godiset och fröknäcket från Kakservice passar alldeles perfekt in på bordet när vi dukar upp för fikan. Men i den “svenska fikan” finns det ett annat komplement som är minst lika viktigt…

Kaffe – Det klassiska komplementet till kakor

Något som nästan alla vuxna i Sverige knappast klarar sig utan, är kaffet. Det sägs att 4 av 5 hushåll dricker i dagsläget kaffe varje dag och det är troligen vår mest omtyckta förbrukningsvara. När det dukas upp för fika eller andra festligheter kommer kaffet oavsett fram, och vår fikakultur är känd i hela världen.

Kaffe + kakor = sant? Kombinera kaffe- och kakförsäljning!

Det er grupp kan göra för att få det bästa av två världar är att slå ihop och kombinera er försäljning med  både kakor och kaffe. På detta sätt kan er grupp erbjuda slutkunderna ett komplett paket av den “svenska fikan”.

Ett förslag från oss är att sälja kakor och kaffe för att öka möjligheterna att få in pengar i er skolförsäljning eller lagförsäljning.

Om ni ska kombinera er kakförsäljning med kaffe så finns det kostnadsfria säljpaket på båda företagens hemsidor.

Vad har Kakservice för produktutbud?

Kakservice utbud är brett och de har 17 stycken produkter i deras sortiment.

Här är hela listan på produkterna Kakservice erbjuder:

Lillebrors Bästa Kolablandning och Morfars Chokladkex innehåller mjölk.

Alla andra produkter som Kakservice tillverkar förutom Kapten Pelles Sjörövarlakrits kan innehålla spår av mjölk.

Kakservice har två stycken glutenfria produkter som de erbjuder att sälja, Lillebrors Bästa Kolablandning och Morfars Chokladkex.

Frågor som gluten- och mjölkinnehåll kan vara bra att tänka på innan en kakförsäljning.

Kakservice vinst per såld produkt

Kakservice vinst per såld produkt är 25 kr och ni säljer en produkt för 60 kr (senast uppdaterat 15 Augusti 2020). Detta hör ihop med de två vanligaste frågorna som grupper ställer sig innan de börjar en försäljning:

  1. Hur mycket vinst får vi per såld produkt?
  2. Är det lätt att sälja?

Innan er grupp börjar med en försäljning är det klokt att gå igenom och se med vilket företag man tjänar mest på per såld produkt men också om produkterna verkar lättsålda eller inte.

Prisättnings-strategi hos Kakservice

Med Kakservice kan er grupp tjäna mer desto mer ni säljer. En fördel med det är att det är lättare att sälja flera paket till samma person, på grund av  det låga priset.

Kan man på Kakservice köpa privat och sälja själv?

Nej, tyvärr kan du inte på Kakservice köpa privat och sälja deras kakor.

För att få dra igång en kakförsäljning måste du vara i en grupp som säljer dem. Det är dessvärre så att det inte finns något företag inom denna branschen som erbjuder privatpersoner att sälja deras produkter då du som privatperson hade behövt sälja väldigt många produkter för att det skulle bli lönsamt.

Det är också även för stor risk för företagen och en del administrativt arbete att låta privatpersoner sälja.

Hur får man tag på Kakservice beställningslista?

Om du vill få en Kakservice beställningslista hemskickad till dig kan du enkelt få den genom att gå in på deras hemsida och anmäla din grupp för försäljningen.

När du fyller i kontaktformuläret så meddelar du hur många ni är i gruppen som kommer delta under försäljningen. Därefter kommer rätt antal Kakservice beställningslistor skickas hem till dig så ni i gruppen kan börja sälja.

Vad är “Kakservice Cup” för något?

Kakservice Cup är en cup som vem som helst kan anordna och få gratis medaljer. Detta finns bland annat för att uppmuntra till en mer produktiv kakförsäljning för er grupp. Om du vill anordna en “Kakservice cup” har Kakservice endast som krav att du skriver ut det på er hemsida eller göra det lätt att hitta på sociala medier.

Du kan också helt enkelt namnge din existerande cup till “Kakservice” cup och få gratis medaljer.

Varför vill man anordna en “Kakservice Cup”?

Om du anordnar en “Kakservice Cup” sponsrar Kakservice din skola eller förening med gratis medaljer!

Det är är inte många företag som erbjuder denna typen av sponsring. De vi har hittat är enbart Kakservice och Kaffekassan, där de senare har “Kaffekassan Cup”.

Detta är två företag som vill se så många föreningar och skolor som möjligt ha olika typer av turneringar där gemenskap och lagarbete utvecklas.

Kaffekassan Cup erbjuder precis som Kakservice Cup gratis prismedaljer. Om er skola eller förening vill anordna en Cup erbjuder Kaffekassan pris till första, andra och tredjeplats.

Hur lång är Kakservice leveranstid?

Kakservice leveranstid är 2-5 arbetsdagar.

När er grupp har avslutat er försäljning och känner er nöjda med resultatet hör ni av er till Kakservice och meddelar att ni vill avsluta er försäljning. När man väl har gjort det skickar Kakservice ut alla kakor och andra produkter som er grupp har lyckats sälja till er.

Vilken leveranstid har andra företag med liknande tjänst?

Ett annat företag inom branschen som t.ex. Kaffekassan har samma leveranstid. Det ni borde fråga er själva är, vad är lättast att sälja, vad är mest miljövänligt, och på vad tjänar vi mest per såld produkt?

Kan man på Kakservice logga in på en egen sida och hålla koll på sin kakförsäljning?

Ja, du kan på kakservice logga in på “mina sidor” och på ett enkelt sätt hålla koll på din försäljning.

Missade vi något?

Vi har i denna artikel tagit upp och analyserat företaget Kakservice. Vi hoppas nu att du har fått en bättre uppfattning om vad Kakservice är för företag och vad kakförsäljning med dem innebär.

Det som har tagits upp är allt från Kakservice vinst per såld produkt, Kakservice Cup, hur lång Kakservice leveranstid är till Kakservice innehåll i deras produkter.

Nu är vi otroligt nyfikna:

Hade du valt att starta er grupps försäljning med Kakservice?

Kommentera gärna nedan! Vi svarar på alla kommentarer.