Vill ni sälja kakor? Allt om kakförsäljning med Kakservice

Att sälja kakor: allt du behöver veta om en kakförsäljning med Kakservice

I den här artikeln får du veta mer om Kakservice.

Artikeln kommer bland annat gå igenom hur mycket er grupp tjänar när ni säljer kakor med Kakservice, hur ni kan kombinera kakförsäljning med kaffe, vad för kakor som skolklasser säljer och mer.

Om ni vill känna er säkra och göra rätt val när ni ska välja vilket företag ni ska sälja med, fortsätt läs den här artikeln!

OBS. Detta är inte ett samarbete med Kakservice och artikeln skrivs av Kaffekassan. Priser och vinst är taget från Kakservice hemsida november 2023, och vi reserverar oss för eventuella fel i artikeln.

Vad är egentligen Kakservice för något?

Kakservice har sedan mitten av 80-talet hjälpt 62.000 skolklasser, idrottslag och föreningar att tjäna pengar genom kakförsäljning. Idag hjälper företaget över 4000 grupper varje år att samla in hundratals kronor för minnesvärda aktiviteter och utflykter.

Till en början gick det bara att sälja kakor med Kakservice, men företaget har under åren utvecklat sitt utbud för att nå ut till fler kunder. Kakförsäljning upptar dock fortfarande störst delen av deras affärsverksamhet.

 

Klassförsäljning kakor: tips att sälja kakor till klassen

Att sälja kakor till klassen kan vara en bra början. Ett tips för att sälja kakor till klassens föräldrar. Föräldrar vill ofta stötta sina barn och en kakförsäljning med klassen kan därför vara ett enkelt sätt att börja sälja kakor.

 

 

Att hålla en klassförsäljning med kakor är också ett utmärkt sätt att bygga gemenskap och samarbeta mot ett gemensamt mål. 

 

Tips för att sälja kakor till föreningen

Om din grupp ska sälja kakor till föreningen är ett tips att sälja till era supportrar. En kakförsäljning är nämligen ett utmärkt sätt att stötta föreningen på, och de flesta gillar att tugga på något gott medan de tittar på en match.

Kombinera kaffe- och kakförsäljning!

Sverige är världskänt för den “svenska fikan”, och kakorna, godiset och fröknäcket från Kakservice passar perfekt för en fika. I den “svenska fikan” finns det dock ett annat komplement som är minst lika viktigt – kaffe!

 

 

Nästan alla vuxna dricker kaffe i Sverige. Det sägs till och med att 4 av 5 hushåll dricker kaffe varje dag, vilket troligen gör det till vår mest omtyckta förbrukningsvara. 

För att få det bästa av två världar kan din grupp kombinera en försäljning med kaffe och kakor under er klassförsäljning eller lagförsäljning. På så sätt kan din grupp erbjuda slutkunder ett komplett paket av den “svenska fikan”.

@kaffekassan Visste du att genomsnittet dricker så mycket kaffe per år?👀 #kaffekassan ♬ déjà vu sickmix – Sickickmusic

Vad har Kakservice för kakor som skolklasser säljer?

Kakservice erbjuder 17 stycken kakor som skolklasser säljer:

 

 • Mammas Chokladbollar

 • Mormors Chokladflarn

 • Dagnys Dammsugare

 • Morfars Chokladkex

 • Kålles Kolabollar

 • Farmors Godaste

 • Kajsas Kafékakor

 • Pappas Punschbollar

 • Farfars Favoriter

 • Josefinas Finknäcke

 • Konrads Kalasknäcke

 • Rosmaries Lantknäcke

 • Gammelfarfars Seglarknäcke

 • Lillebrors Kolablandning

 • Lillans Lösgodis

 • Pelles Sjörövarlakrits

 

 

OBS: tänk på att kakor som skolklasser säljer kan ha allergener. Lillebrors Bästa Kolablandning och Morfars Chokladkex har t.ex mjölk och resten av Kakservice produkter (förutom Kapten Pelles Sjörövarlakrits) kan innehålla spår av mjölk. Om ni vill sälja kakor med skolklassen kan det vara en idé att tänka på frågor som gluten- och mjölkinnehåll. 

Vad tjänar man på att sälja kakor med skolklassen eller föreningen?

När ni säljer kakor med Kakservice får ni en förtjänst på 30 kr och ni säljer en produkt för 70 kr (senast uppdaterat november 2023). Detta hör ihop med de 2 vanligaste frågorna som grupper ställer sig innan de börjar en försäljning:

 

 1. Hur mycket vinst får vi per såld produkt?
 2. Är det lätt att sälja?

 

Innan ni börjar sälja kakor som skolklass eller förening är det därför klokt att kolla vilket företag man tjänar mest på per såld produkt, men också om produkterna är lättsålda eller inte.

 

 

När ni säljer med Kakservice tjänar er grupp mer ju mer ni säljer. En fördel med det är att det är lättare att sälja flera paket till samma person, tack vare det låga priset.

 

Kan man köpa och sälja kakor privat?

Nej, tyvärr kan du inte köpa och sälja kakor privat med Kakservice. För att få starta en kakförsäljning måste du vara i en grupp som säljer dem, t.ex hålla i en klassförsäljning med kakor eller sälja kakor till en förening.

Tyvärr finns inget företag inom denna branschen som erbjuder privatpersoner att sälja deras produkter. Du hade som privatperson behövt sälja väldigt många produkter för att det skulle bli lönsamt, och det skulle innebära en för stor risk för företagen samt mycket administrativt arbete.

Hur får man tag på Kakservice beställningslista?

Om du vill få en Kakservice beställningslista hemskickad till dig kan du enkelt beställa den från deras hemsida och anmäla din grupp för försäljningen.

När du fyller i kontaktformuläret så anger du hur många ni är i gruppen som kommer att sälja kakor. Därefter kommer Kakservice att skicka beställningslistor hem till dig så din grupp kan börja sälja kakor till föreningen, skolklassen, eller laget.

Vad är “Kakservice Cup” för något?

Med Kakservice Cup sponsrar företaget er med gratis medaljer. Det enda du behöver göra är att skriva ut ”Kakservice cup” på er hemsida eller göra det lätt att hitta på sociala medier. Detta är ett suveränt sätt att öka motivationen om ni ska sälja kakor till föreningen eller laget.

Hur lång är Kakservice leveranstid?

Kakservice leveranstid är 2-5 arbetsdagar. När er grupp har avslutat er försäljning och känner er nöjda med resultatet hör ni av er till Kakservice och meddelar att ni vill avsluta er försäljning. När ni väl har gjort det skickar Kakservice ut alla kakor och andra produkter som er grupp har lyckats sälja.

 

Vilken leveranstid har andra företag med liknande tjänst?

Ett annat företag inom branschen som t.ex. Kaffekassan har samma leveranstid. Det ni borde fråga er själva är, vad är lättast att sälja, vad är mest miljövänligt, och på vad tjänar vi mest per såld produkt?

Hur håller man koll på sin kakförsäljning?

Kakservice erbjuder “Mina Sidor” där du på ett enkelt sätt kan hålla koll på din kakförsäljning.

En fördel med att hålla en klassförsäljning med kakor via Mina Sidor är att du kan hålla i försäljning digitalt. Du kan på så vis nå ut till fler kunder, t.ex  släkt, vänner och bekanta via sms, mejl eller sociala medier.

Sammanfattning om Kakservice

I denna artikel har vi analyserat företaget Kakservice.

Du har bland annat fått svar på vilka slags kakor som skolklasser säljer, hur du säljer kakor med skolklassen och föreningen, hur mycket du kan tjäna på att sälja kakor, om Kakservice Cup, hur lång leveranstiden är, samt allergener i kakor.

Vi hoppas nu att du har fått en bättre uppfattning om vad Kakservice är för företag och vad en kakförsäljning med dem innebär.