4 säljtips till dig som ska börja sälja produkter - Kaffekassan

4 säljtips till dig som ska börja sälja produkter

Inlägg

I den här artikeln får ni 4 säljtips inför er försäljning.

Kaffe är en av Sveriges mest sålda förbrukningsvaror så det finns garanterat många som är intresserade av att köpa ert kaffe därute.

Men även om de flesta svenskar dricker kaffe på en daglig basis (alla älskar ju att fika) så går det ibland inte alltid som på räls att sälja produkterna.

Så innan ni ger ut och börjar sälja ert kaffe tänker vi ge er några värdefulla tips som kan vara bra att ha i bakhuvudet för att ni ska få ännu mer pengar till er kassa!

Hur mycket pengar vill ni tjäna?

Hur många är ni i gruppen?

Skriv i rutan ovan.

Bra jobbat!

Skriv din e-post för att se resultatet.
Antal produkter ni behöver sälja för att tjäna

Vilket betyder att varje person behöver sälja runt

produkter för att nå ert insamlingsmål.
Starta försäljning
Tips 1 är något de flesta skippar, men det är viktigt att kunna:

#1 Lär känna er produkt

Det är svårt att sälja något som man inte vet vad det är, det blir krångligt att svara på frågor kring produkten och att komma på säljande argument. Ta er därför tiden att lära er allt om er produkt: Var kommer kaffet ifrån? Vad är det för typ av kaffebönor? Behövs det någon speciell kaffebryggare för att koka en god kopp kaffe? Det är precis sådan information som kan vara intressant för kunden att veta. Inte nog med att det blir lättare att svara på alla frågor som kunden kan tänkas ha om produkten så framstår ni också som seriösa försäljare vilket garantera kommer imponera på kunden! Vi fortsätter med tips 2…

#2 Övertyga kunden

Även om ni kommer sälja en produkt som många kunder njuter av varje dag kan det ändå vara svårt att övertyga kunden. Innan ni börjar en försäljning kan det därför vara en god idé att öva på vilka argument som kunden skulle kunna säga, exempelvis “vad gör ert kaffe bättre än det jag köper i affären?”. Ett perfekt svar på detta är till exempel att kaffet är ekologiskt och att du får flera olika kaffesmaker i ett paket – hur bra som helst! Här är också ett perfekt tillfälle att berätta varför ni säljer kaffet och vad pengarna ska gå till. Att kunden får reda på målet med er försäljning kan hjälpa dem att övertygas, de har ju själva varit unga och velat också på klass- eller lagresa.
Jag heter Linnéa och jobbar på Kaffekassan
Linnéa från Kaffekassan

Hur er grupp kan tjäna 7923 kr på 2,5 veckor

De flesta grupper som säljer våra produkter tjänar mellan 8000 kr och 22000 kr
  • ☕ Omtyckta produkter
  • ? Snabba leveranser
  • ? Personlig säljsupport

# 3 Var alltid snäll och inlyssnande

Tips 3 är att alltid vara snäll och inlyssnande gentemot din kund – det kommer alltid att uppskattas. Även om kunden inte är intresserad av era produkter (de finns ju faktiskt dem som inte dricker kaffe) kommer ett trevligt bemötande alltid vara viktigt. Det kan generera andra kunder eftersom de kan de rekommenderar vidare till andra. Pressa aldrig kunden till att köpa, håll alltid en trevlig ton och tacka för att de tog sig tid att lyssna till er, oavsett om de köper eller inte.

#4 Gräv där du står

Ett hett sista tips är alltid att gräva där du står, det vill säga, fråga dina vänner, bekanta, familj och släkt om de vill köpa ert kaffe. Ska det vara någon fotbollsturnering, grillkväll eller kalas? Fråga runt om det är någon som är intresserad av att köpa kaffe. Du behöver inte ta med dig produkterna (efter som du kan allt om dem utan och innan ? ) men ta personens kontaktuppgifter så du kan ringa upp personen efteråt.

Tips på extrajobb

Har du fått mersmak för försäljning? Hos StudentJob finns extrajobb för dig som är student och vill arbeta vid sidan om skolan. Vi erbjuder jobb inom alla möjliga yrkeskategorier, bland annat inom försäljning. Du är varmt välkommen att titta på vilka jobbmöjligheter som finns för dig just nu hos oss. Lycka till med försäljningen!