Prison Island: 5 saker du måste veta inför ditt besök

Prison Island: 5 saker du måste veta inför ditt besök

Vill du och dina vänner lyckas med ert besök till Prison Island? Då har ni kommit rätt. I denna guide kommer du snart att få veta varför Prison Island är så uppskattat av så många besökare.

Låter det kul?

Fortsätt läs för att ta reda på de 5 viktigaste sakerna ni behöver veta om Prison Island.

Hur Prison Island fungerar

Prison Island påminner om Fångarna på Fortet då du och dina vänner måste ta er igenom celler i en fängelsemiljö och samla poäng.

Innan ni går in i en cell delar ni in er i lag om 3-4 personer och väljer ett lagnamn. När ni skapat och registrerat ert lag så får ni en elektronisk nyckel för att kunna ta er in i er cell.

Alla celler är rankade efter svårighetsgrad, men alla celler har 4 saker gemensamt: de är fyllda med spännande pussel, logiska gåtor och fysiska utmaningar som ni måste lösa inom 1.5-5 minuter!

Om ni lyckas lösa en cell inom tidsramen lyser en grön lampa och ni får poäng. Om ni däremot misslyckas lösa en cell lyser istället en röd lampa och ni blir utan poäng.

När ni har löst alla era celler får ni ert resultat utskrivet i receptionen.

Mer än bara poäng

Prison Island handlar bara inte om att samla poäng. Genom att ta er igenom cellerna får ni också en möjlighet att växa tillsammans som ett team, förbättra er kommunikation och utmana er själva. 

Prison Island Göteborg och Prison Island Västerås

Om du och dina vänner funderar på att åka till Prison Island är Prison Island Göteborg och Prison Island Västerås 2 speciella anläggningar. Detta är varför:

 

Prison Island Göteborg

På Prison Island i Göteborg finns hela 38 olika celler som ni kan lösa. Detta gör anläggningen till den anläggning med flest celler i hela Sverige! En annan god anledning varför ni bör besöka Prison Island Göteborg är därför att det ligger nära andra attraktioner, så som t.ex Liseberg och Universeum.

 

Prison Island Västerås

Prison Island Västerås är ett måste för alla som vill uppleva det ursprungliga äventyret. Det var trots allt i Västerås där Prison Island först såg dagens ljus. Idag kan du och ditt lag utforska 31 olika celler med varierande svårighetsgrader.

 

Fler ställen än Prison Island Göteborg och Prison Island Västerås

Prison Island-cell

I Sverige finns det fler anläggningar än i Göteborg och Västerås. Om du och dina vänner bor eller ska besöka Prison Island i en annan stad går det självklart bra att besöka följande anläggningar:

 

Örebro

Befinner ni er i Örebro kan du och ditt lag besöka Prison Island Örebro. Det rekommenderas att ni boka 2 timmar om ni vill hinna ta er igenom alla cellerna.

 

Malmö

Prison Island Malmö erbjuder 25 celler i olika svårighetsgrader och delar lokal med Laserdome.

 

Helsingborg 

På Prison Island Helsingborg kan du och ditt lag ta er an 20 olika celler och utmaningar.

 

Borlänge

Prison Island Borlänge erbjuder 23 celler som du och ditt lag kan ta er an. Denna anläggning erbjuder även VR-upplevelse.

 

Huskvarna

Om ni väljer att besöka Prison Island Huskvarna har ni 26 olika celler som ni kan lösa tillsammans. Anläggning erbjuder även Lasergame.

 

Halmstad

På Prison Island Halmstad finns det ett eller flera problem i varje cell. Ni kommer alltså att behöva all er kreativitet och samarbetsförmåga för att lösa dessa celler.

 

Stockholm

Om ni besöker huvudstaden finns det 2 Prison Island Stockholm som ni antingen kan besöka på Laserfortet eller på O’Learys.  

 

Prison Island i världen

Förutom anläggningar i Sverige finns det även anläggningar i 13 länder – och fler kommer det att bli! I dagsläget kan ni besöka Prison Island i:

 1. Sverige
 2. Norge
 3. Finland
 4. England
 5. Irland
 6. Spanien
 7. Frankrike
 8. Schweiz
 9. Tjeckien
 10. Tyskland
 11. Nederländerna
 12. USA
 13. Förenade Arabemiratet

Vem passar Prison Island för?

Det fantastiska med Prison Island är att det passar nästan alla. Här kan nämligen allt från skolklasser, lag, föreningar, kompisgäng, par, m.m. förbättra sin samarbetsförmåga, kommunikation och teambuilding.

De som gillar att lösa logiska pussel och ta sig an fysiska utmaningar kommer nog att gilla Prison Island mest. För att kunna komma in i en cell på Prison Island behöver ni dock vara minst 2 personer, men den ultimata upplevelsen börjar först när ni är 3-4 deltagare.

 

Praktisk information om Prison Island

När ni besöker Prison Island kan det vara värt att veta följande 4 saker:

 

1. Förstagångsbesök

Om det är första gången ni besöker Prison Island brukar det rekommenderas att ni bokar 2 timmar för att hinna prova alla celler och utmaningar. Det rekommenderas också att ni läser igenom och tittar specifikt vad 

 

2. Åldersgräns

En minimiålder på 9 år brukar rekommenderas för de felsta anläggningarna. Med det sagt så kan åldersgränsen variera för anläggningen som du kan tänkas besöka. Var därför noga med att läsa igenom informationen om den anläggning du planerar att besöka.

 

3. Rätt kläder

Då vissa utmaningar kan vara fysiskt krävande är det rekommenderat att ha på er oömma kläder och sköna inneskor. 

 

4. Att boka

Att boka ert besök i förväg är alltid att rekommendera, särskilt under högsäsongen. Det går även att göra drop-in, men tillgängligheten kan då vara begränsad. Innan ni bokar en tid för Prison Island rekommenderas det därför att ni alltid läser på om just den anläggning ni vill besöka.

Världsmästerskap i Prison Island

Prison Island-trofé

År 2023 hålls första mästerskapet i Prison Island. Mästerskapet är uppdelat i 4 steg och ser ut så här:

Lokala uttagningar

Mellan den 2-11 oktober hålls de lokala uttagningarna inför världsmästerskapen i Prison Island. Tiderna för uttagningarna varierar beroende på vilken anläggning ni besöker, och ni kan boka er speltid enligt de annonserade tiderna. Var dock medvetna om att det kan finnas en uttagningsavgift för varje försök utöver de vanliga priserna. Om ert lag presterar bra under uttagningarna, så kvalificerar ni er för de spännande lokala finalerna.

Lokala finaler

Den 14 oktober hålls de lokala finalerna. De bästa lagen från uttagningarna kommer att tävla om att representera sin region. Om ett lag avstår från finalen får det näst bästa laget en möjlighet att delta. Spelansvariga har även möjlighet att tilldela wild cards till lovande lag.

Landsfinaler

För de som tar sig igenom de lokala finalerna väntar landsfinalerna. De bästa lagen från varje region bjuds in för att tävla om att bli nationens mästare. Om ett inbjudet lag inte kan delta, kommer näst bästa lag att få möjlighet att delta. 

Landsfinalerna äger rum mellan den 28 oktober och 5 november, med exakta datum som kommer att publiceras på Prison Islands världsmästerskaps-webbplats.

Världsfinal

Höjdpunkten är världsfinalen den 25 november i Bryssel Anspach, Belgien. De två bästa lagen från varje landsfinal kvalificerar sig för denna prestigefyllda händelse där de tävlar om att bli världsmästare i Prison Island. Det är en global tävling som samlar de bästa lagen från hela världen för en oförglömlig upplevelse.

Sammanfattning av Prison Island

I grunden är Prison Island en plats där du och dina vänner kan utmana era gränser, ha kul och skapa oförglömliga minnen. Med hjälp av denna guide har ni fått veta vad Prison Island är, hur det fungerar, vad som gör Prison Island Göteborg och Prison Island Västerås speciellt, var ni kan hitta er närmsta anläggning, praktisk information och hur ni kan delta i världsmästerskapen i Prison Island!

PS. Du vet väl om att du kan räkna ut hur mycket det kostar för din klass, lag, eller förening att besöka Prison Island med vår resekalkylator? Klicka här för att ta reda på ert pris!