Sälja ljus till klassen【Allt om ljusförsäljning!】

Sälja ljus inför utflykten eller klassresan [Fördelar och utmaningar]

Inlägg

Tillhör du en skolklass eller förening som vill tjäna pengar till ert nästa projekt eller inför en resa ni vill göra? I denna artikeln tar vi upp fördelarna med att sälja ljus för att få in pengar till gruppkassan men också de svårigheter och utmaningar man som ljusförsäljare kan stöta på.

Vi på Kaffekassan ger dig värdefulla tips för att din försäljning av ljus ska bli så lyckad som möjligt. Fortsätt läs för lära dig mer och för att bli inspirerad. Nu åker vi!

Hur mycket pengar vill ni tjäna?

Hur många är ni i gruppen?

Skriv i rutan ovan.

Bra jobbat!

Skriv din e-post för att se resultatet.
Antal produkter ni behöver sälja för att tjäna

Vilket betyder att varje person behöver sälja runt

produkter för att nå ert insamlingsmål.
Starta försäljning

Tjäna pengar till klassen genom att sälja ljus

Att göra något spännande tillsammans som skolklass eller förening är väldigt givande och något som ofta uppskattas under lång tid framöver. Men faktum är att en utflykt eller klassresa inte bara behöver vara en rolig upplevelse, det kan också vara ett enormt bra sätt att tillsammans som grupp få bättre sammanhållning.

Men för att kunna ha råd att åka på en rolig utflykt eller resa tillsammans behöver man självklart också pengar till det. Det är då passande att man kan tjäna pengar till klassen genom att sälja ljus. Faktum är att ett säljprojekt av alla dess slag är bra för ungdomar att ge sig in i. Självklart är det en enorm fördel att som ung vuxen lära sig att arbeta tillsammans som grupp mot samma mål men försäljning ger också värdefulla insikter som barn och ungdomar kan ta med sig in i det framtida arbetslivet.

 

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Kaffekassan (@kaffekassan)

Vankas det något spännande med klassen eller föreningen finns det otaliga mängder produkter att sälja för att tjäna pengar till klassen. En produkt som många väljer att sälja är ljus. Ljus är en populär produkt som uppskattas av såväl gamla som unga och har flera fördelar vilket gör det perfekt för att sälja ljus till klassen. Vi radar upp tre fördelar här nedanför!

Förhöjd mysfaktor

Du vet känslan av att komma hem till någon och det är riktigt, riktigt mysigt? Förmodligen är ett eller flera ljus är tända, placerade på olika ställen i hemmet. Ja, det är ju allmänt bekant att värmeljus och doftljus höjer mysfaktorn vart de än placeras; oavsett om det är hemma i vardagsrummet, på kontoret eller på den allmänna toaletten. Ljuset agerar dessutom inredningsdetalj oavsett om det är tänt eller släckt. Tjäna pengar till klassen genom att sälja ljus och gör människors sinnesstämning mer hemtrevlig, harmonisk och positiv.

Kvinna håller om liten flicka

Påverkade sinnen

Du vet säkert redan om att dofter påverkar oss människor. Ofta påminns vi om saker vi varit med om tidigare i livet, ibland till och med så långt tillbaka som till vår barndom. Med doftljus kan du lyfta människors sinnen till det bättre. Doften sprider sig såklart allra bäst när ljuset är tänt, men även när det inte är tänt kan man ibland känna av doften när man är nära.

Uppskattad produkt (speciellt under mörkare årstider)

När hösten och vintern smyger sig på är det extra mysigt att tända lite värmeljus. Det ger inte bara lite extra värme när vinden viner på utsidan utan också ett ljuvligt ljus som verkligen ger den där extra myskänslan. Det är just det som gör att ljus är en så bra produkt att sälja under hösten och vintern.

3 fördelar (du kanske inte tänkt på) med att sälja ljus

"Raoul Wallenbergs skolan, Klass 3B tjänade 19 992 kr på sin första försäljningsrunda"

3 utmaningar du kan möta på som ljusförsäljare

Att sälja ljus för att tjäna pengar till klassen är självklart inte bara en dans på rosor. Det finns flera utmaningar man som säljprojektledare måste ha i åtanke innan man bestämmer sig för att det är just ljus som man ska sälja. Nedan listar vi våra främsta utmaningar när det kommer till ljusförsäljning som grupp.

 

Ljus är (för många) en årstidsbaserad produkt

Som du säkert listat ut är ljusanvändningen bland människor väldigt baserad på väder och vind. När det är grått och kallt älskar man dem men när sommaren kommer och solen står högt under större delen av dygnet är det inte längre lika populärt att tända ljus.

Det kan vara svårt att veta vad ljusen är tillverkade av

Faktum är att vissa ingredienser indirekt kan vara farliga för oss. Se därför alltid till att veta hur ljusen är tillverkade och av vad ljusen är gjorda av.

Vissa ljus kan vara miljöfarliga

Ett populärt ämne att tillverka ljus av är paraffin. Ämnet är en fossil råvara och är på samma vis som olja miljöfarligt. Om du ska sälja ljus till klassen, se alltid till att det är 100 % stearin. Se även till att inte sälja stearinljus som är gjorda av vegetabiliskt fett då de i sådana fall är tillverkade av palmolja vilket även det är skadligt för miljön.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Kaffekassan (@kaffekassan)

Olika företag som hjälper er sälja ljus till klassen

Ljus är en av alla de produkter man kan sälja för att tjäna in pengar till klassen och det finns många olika företag att sälja ljus via. För att ni som klass eller förening ska bli nöjda är det viktigt att ni noga jämför hur mycket ni kommer tjäna hos vardera aktör, vad företaget har fått för omdömen av tidigare kunder och hur hela processen går till. Att sälja ljus till klassen eller föreningen ska både vara roligt, lärorikt och så klart ge er en så hög vinst som möjligt.

Sammanfattningsvis

Att sälja ljus för att få in pengar till klassen eller föreningen kan vara en bra idé. Men med det sagt borde man också ha full koll på svårigheterna och utmaningarna. En utmaning behöver inte vara något negativt dock, tvärtom kan det vara ett ypperligt tillfälle att öva och lära sig vad vuxenlivet faktiskt innebär.

Är det inte ljus eller doftljus ni som klass eller förening bestämmer er för att sälja finns det självklart mängder med andra alternativ. Det är ju det som är så bra. Det viktigaste är ju trots allt att man tillsammans som grupp har roligt och lär sig något på resan, men givetvis är det extra kul om man även lyckas tjäna ihop lite pengar. Roliga äventyr finns det ju gott om, vare sig det är en resa eller varför inte en vecka på ett roligt sommarläger? Oavsett vad ni väljer att lägga dem intjänade pengarna på så önskar vi på Kaffekassan er lycka till med försäljningen!

Jag heter Linnéa och jobbar på Kaffekassan
Linnéa från Kaffekassan

Hur er skolklass kan tjäna 7923 kr på 2,5 veckor

De flesta grupper som säljer våra produkter tjänar mellan 8000 kr och 22000 kr

  • ☕ Omtyckta produkter
  • ? Snabba leveranser
  • ? Personlig säljsupport