Skolresa till Stockholm: top 13 skolresor till Stockholm

Skolresa Stockholm: 13 skolresor till Stockholm som alla klasser drömmer om

Drömmer du om att åka på en oslagbar skolresa till Stockholm och uppleva allt spännande som huvudstadens har att erbjuda? Då är den här artikeln ett måste för dig!

I denna artikel kommer du få 13 magiska tips på skolresor till Stockholm, och hur du kan maxa vistelsen på ikoniska platser som nöjesparken Gröna Lund, djurparken Skansen, Vasamuseet och mycket mer.

Läs vidare för att förvandla din klassresa till Stockholm till en oförglömlig dag.

Klassresa till Gröna Lund

En klassresa till Gröna Lund kommer garanterat ge oförglömliga minnen för hela klassen. Nöjesparken ligger på Djurgården i Stockholm och har funnits i över 140 år.

När du åker på en klassresa till Gröna Lund kan du räkna med spännande och roliga attraktioner. Susa längs berg- och dalbanor som Jetline, Insane och Monster. Känn suget i magen av slänggungan Eclipse eller Kättingflygaren. Njut av konserter med artister som Veronica Maggio och Zara Larsson.

På Gröna Lund finns det även en mängd olika restauranger som erbjuder mat från världens alla kök. Njut av utsökta burgare, en god glass, eller smarriga tacos.

 

Fakta om Gröna Lund

Innan du och din klass ska åka på en klassresa kan det vara intressant att känna till fakta om Gröna Lund. Här är 10 fakta om Gröna Lund du kanske inte visste om:

 1. Gröna Lund är Sveriges äldsta nöjespark och människor har besökt parken sedan 1883.
 2. Den första attraktionen på Gröna Lund var hästdriven.
 3. Nadeschda Nilsson är den enda kvinnan som varit VD för Gröna Lund. 
 4. Gröna Lund är också känt som ”Grönan”.
 5. Nöjesparken har idag 30 åkattraktioner med olika Berg- och dalbanor och karuseller.
 6. Berg- och dalbanorna går snabbare när det regnar.
 7. Gröna Lund har haft över 4700 uppträdande, däribland Bob Marley, Jimi Hendrix och Louis Armstrong.
 8. Eclipse är en av världens högsta slänggungor på 121 meter.
 9. Lustiga Huset har funnits sedan 1917 och varit inspirationen till många andra lustiga hus världen över.
 10. 1924 fick Gröna Lund en konkurrent känt som Nöjesfältet. En långvarig konflikt mellan ägarna till nöjesparkerna följde, och när de dog visade det sig att deras barn hade en romans. 1942 gifte sig John Lindgren med Ninni Nilsson och visan ”Happy End i Breda Gränd” skrevs om konflikten och dess slut.

 

Bonusfakta om Gröna Lund: Veronica Maggio har publikrekordet på Gröna Lund med hela 51.000 besökare!

 

Hur mycket kostar Gröna Lund?

Beroende på om du åker till Gröna Lund som en vanlig besökare eller som del av en klass kommer priset variera något.

 

Hur mycket kostar Gröna Lund för en vanlig besökare?

Gröna Lund kommer att kosta olika beroende på vad du vill göra på nöjesparken. Du kan t.ex få inträde och obegränsat med åk för mellan 345-395 kr beroende på hur gammal du är, men du kan även köpa “Guldkortet” från 1699 kr för att få gratis entré och obegränsat med åk hela sommaren. 

 

Hur mycket kostar Gröna Lund för en klass?

Om du däremot åker på en klassresa till Gröna Lund finns det ofta rabatterade priser och paketerbjudanden runt 300 kronor per elev där följande ingår:

 • Entré – inträde till Gröna Lund
 • Obegränsade åk – åk så mycket du vill i 30 olika attraktioner!
 • Möjlighet att lägga till matkupong – ät god mat med värde upp till 120 kr
 • Två Jetpass per person vid bokning online – planera ditt åk och hinn med mer
 • Stockholms finaste utsikt – upplev Stockholm som aldrig förr och skapa minnen för livet

 

För att vara säker på priset är det dock bäst att kontakta parken direkt eller besöka den officiella webbplatsen.

OBS: Kom ihåg att om din klass inte är från Stockholm och ska resa långt bör ni boka resan i förväg så att inte hela klasskassan går åt till resan.

Klassresa till Stockholms skärgård

En klassresa till Stockholms skärgård är en fängslande upplevelse med vackert hav och historisk charm. Skärgården har runt 30 000 öar och därmed mängder av platser att utforska tillsammans med klassen.

En av de populära skärgårdarna är Vaxholms skärgård. Här kan klassen upptäcka pittoreska stugor, historiska fästningar och spännande möjligheter till aktiviteter som paddling och vandring.

Utö är också en populär plats för en klassresa till Stockholms skärgård. Här kan du upptäcka natursköna vyer med möjligheter till bad och avkoppling i en lugn och fridfull miljö.

Besök Skansen på din skolresa till Stockholm

Vad är en klassresa till Stockholm om klassen inte besöker Skansen – Sveriges äldsta djurpark!

Skansen har 49 olika slags djur, vilket betyder att du och din klass kan lära er mer om djurarter som fiskar, reptiler, fåglar, apor, renar, och mycket mer.

Skansen är dock inte bara en djurpark utan här kan klassen även besöka ett friluftsmuseum. Besök 190 olika byggnader där den äldsta är från 1300-talet. Klassen kan även besöka trädgårdar och upptäcka fyra århundraden av svensk trädgårdshistoria.

Tekniska Museet: en lärorik skolresa till Stockholm

Tekniska museet i Stockholm är inte bara Sveriges största teknikmuseum – det är en plats där du själv blir delaktig, utforskar och lär dig om teknikens roll i vardagen. 

På Tekniska museet finns 100 viktiga innovationer genom tiderna. Här kan du t.ex utställningen Hyper Human, som handlar om gränsen mellan människa och maskin. 

Det Tekniska museet erbjuder även workshops, visningar, och 3D-upplevelser för förskoleklasser upp till gymnasiet. Lär dig mer om kraft och rörelse, om hållbarhet, eller varför inte uppleva ett interaktivt rymdäventyr?

En skolresa till Stockholm blir både spännande och lärorik för de klasser som väljer att besöka Tekniska museet i Stockholm!

Hur du får råd med en klassresa till Stockholm

Att åka på en skolresa till Stockholm kan vara dyrt. Lyckligtvis kan du och din klass lätt och smidigt tjäna pengar till resan med hjälp av Kaffekassan!

När du säljer med Kaffekassan säljer du inte bara kaffe, teer och återanvändbara produkter av hög kvalité, du tjänar även en av marknadens högsta förtjänster – upp till 67 kr per såld produkt!

Över 50 000 ungdomar i Norden har tjänat pengar med Kaffekassan samlat in pengar till deras klassresor – gör du det också! Samla klassen och klicka på knappen nedan för att börja tjäna pengar till en skolresa till Stockholm idag.

Starta försäljning

Vasamuseet: en historisk klassresa till Stockholm för klassen

En visit till Vasamuseet blir garanterat en upplevelse du sent kommer glömma. Här kan du besöka det imponerande Vasaskeppet som reste sig från havets botten efter över 300 år!

Vasamuseet ger en fängslande inblick i skeppets dramatiska historia och dess återupplivning. Genom interaktiva utställningar och detaljerade berättelser har flera klasser fått uppleva den spännande historien om Vasaskeppets öde och hur 1600-talet var.

Om du är ute efter en epok av äventyr och upptäckter så är Vasamuseet en spännande och lärorik klassresa som kommer passa dig!

Besök det kungliga slottet: en kunglig skolresa till Stockholm

Om du och din klass är ute efter en rent ut sagt kunglig skolresa till Stockholm så ska ni besöka det kungliga slottet!

Här kan du och din klass få guidade turer genom slottet på antingen 45 eller 90 minuter. Få en inblick i Sveriges kungliga arv på nära håll, upptäck sagolika salar, vackra trädgårdar och fascinerande konstskatter som du länge kommer minnas.

En skolresa till Stockholms slott är minst sagt en resa som inspirerar och förmedlar en stark känsla av det svenska kungliga arvet.

5 skolresor till Stockholm: besök Stockholms museer

Stockholm räknas som en av världens mest museitäta städer, och det finns över 50 museer att välja bland. Många museer erbjuder guidningar och olika aktiviteter, och dessutom speciella program för skolor. Perfekt för kommande skolresa i Stockholm. 

Tillsammans med resebloggen FREEDOMtravel har vi tagit fram våra favoritmuseer att rekommendera till er skolklass.

 

Riksidrottsmuseet

Museet handlar om sport och idrott genom tiderna. Hur såg man på hälsa förr i tiden? Och vilka kläder var heta att träna i för några decennier sedan? Det är sådana frågor man får svar på. I sportlabbet kan man dessutom testa olika aktiviteter och se vad som händer i kroppen vid aktivitet och vila. 

 

Medeltidsmuseet

Åk med på en resa till Stockholm under medeltiden. När man skulle bygga garage till riksdagshuset i slutet av 1970-talet råkade man gräva fram Gustav Vasas stadsmur, elva båtar och mycket annat från den medeltida staden. Man byggde ett museum, och nu kan man uppleva medeltida miljöer, som krogen, kyrkan och galgbacken.

 

Etnografiska museet

Här bjuds det på en värld fylld av dansmasker, giftpilar och reseupplevelser från olika tidsepoker. Här finns bland annat utställningar om det traditionella Japan, om Nordamerikas indianer och om ursprungsfolk i tre olika klimat. Här kan man fundera över frågor som kolonialism, globaliseringen och mänskliga rättigheter.

 

The Viking Museum

Ett upplevelsemuseum för alla som är nyfikna på vikingatiden. Här visar man upp vikingatiden visuellt och får en inblick i hur de vikingatida människorna levde, åt och lekte. Upplevelsen avslutas med Ragnfrids saga, som är en 11 minuter lång tågresa genom vikingakvinnan Ragnfrids liv.

 

Stockholm Toy Museum

Visar upp norra Europas största samling av leksaker och serier. I museet, som ligger inrymt i ett bergrum på Skeppsholmen, finns nästan 40 000 föremål. Här hittar man bland annat leksaksbilar, dockor, spel, leksaksfigurer och serietidningar från olika tidsepoker i historien.

Tom Tits Experiment: för en lärorik klassresa

Om det Tekniska Museet inte lockar finns det en värld av vetenskap och upptäckter att göra på Tom Tits Experiment — Sveriges första och största science center.

På Tom Tits kan du gå genom interaktiva utställningar och göra spännande experiment inom fysik, teknik och naturvetenskap. Det är minst sagt en fantastisk plats där vetenskap och nyfikenhet blir till ett lärorikt äventyr.

Skolklasser som bokar ett besök på Tom Tits får dessutom billigare inträde; 65 kr vid lågsäsong och 120 kr vid högsäsong.

Låt nyfikenheten blomstra och fascineras av en värld full av vetenskap – besök Tom Tits!

Sammanfattning om en skolresa till Stockholm

Du har nu fått 13 förslag på roliga skolresor till Stockholm. Som du har läst så bjuder huvudstaden på många spännande och lärorika äventyr. 

I artikeln har du fått läsa om vad en klassresa till Gröna Lund innebär. Du har även fått svar på frågan “Hur mycket kostar Gröna Lund?” och fått lära dig spännande fakta om Gröna Lund.

Du har även fått läsa om charmen med Stockholms skärgård och Skansen som är populära resmål för skolklasser.

@kaffekassan Vart hade du helst velat åka med klassen om ni besökte Stockholm?😍 #klassresa #stockholm #grönalund #stockholmtips2022 ♬ spectrum – el.audiossss🎧

De teknikintresserade kommer garanterat vilja besöka Tekniska museet eller Tom Tits. Stockholm erbjuder även många andra museer; Vasamuseet, Riksidrottsmuseet, Medeltidsmuseet, Etnografiska museet, och The Viking Museum.

Om du behöver hålla i en klassförsäljning för att tjäna pengar till klassresan så är Kaffekassen ett utmärkt val. Med Kaffekassen tjänar du en av marknadens högsta förtjänster och säljer omtyckta och populära produkter.

Det finns mängder av klassresor att åka på, och Stockholm har minst sagt något för alla, så tveka inte – åk på en skolresa till Stockholm!

PS. Använda resekalkylatorn från Kaffekassan för att ta reda på hur mycket en klassresa till Gröna Lund eller t.ex JumpYard i Stockholm kostar.