Skolresa till Stockholm: top 14 skolresor till Stockholm

Skolresa i Stockholm – en fantastisk upplevelse för klassen! (tips på 8+ museer och mer!)

Den här artikeln har mängder med förslag på vad som finns att göra på en skolresa i Stockholm och lite information om priser.

Vi har många års erfarenhet av att hjälpa klasser att tjäna pengar för att kunna uppleva sina drömmars klassresa i Stockholm.

Har ni tankar på att åka på en lyckad klassresa i Stockholm, fortsätt läsa!

Besök Gröna Lund på klassresan

Du vet känslan när pirret i magen kommer inför en spännande resa? Den känslan kommer garanterat att infinna sig i magen för barn som ska på Gröna Lund! Hos Gröna Lund finns olika grupppaket att välja på. Minst 10 personer finns det lösningar från 395 kr som innehåller både inträde och åkband. Välj Gröna Lund till er klassresa.

Åka båt i Stockholm

I Stockholm behöver det inte enbart vara fart som att besöka Gröna Lund på klassresan. En skolresa i Stockholm kan bjuda på mysiga stunder i skärgården på Djurgårdsfärjan. Den kan dessutom användas som transportmedel om man behöver ta sig från ett ställe till ett annat. Kommer imponera stort på många barn vid en klassresa i Stockholm.

Besök Skansen på klassresan i Stockholm

Skansen bjuder både på en mysig stämning och spännande djur. Passar riktigt bra för en skolresa i Stockholm. Är det en större grupp går det att få lite rabatt på priset. Priset för gruppen varierar beroende på vilken tid på året man bokar. Från 70 kr för barn under 15 år och uppåt.

Mycket att välja på – Tekniska museet

Tekniska museet är ett perfekt mål för en klassresa i Stockholm. Här finns det så mycket att prova, klämma och känna på. Alla barn, och vuxna för den delen, kommer att ha många spännande timmar framför sig. Välj en klassresa i Stockholm där ni har chansen att vara aktiv tillsammans som grupp.

En mysig klassresa i Stockholm

Allt kostar pengar vid en klassresa i Stockholm. Oavsett om man lyckats samla in mycket pengar genom att sälja kaffe, sälja salami eller sälja strumpor, kommer det finnas begränsat med pengar. Bor klassen långt från Stockholm kan ett besök i staden i sig vara en upplevelse. Strosa i gamla stan och njut av god picknick i någon av de mysiga parker som finns.

Vasamuseet erbjuder historia för klassen

Beroende på vilken ålder det är på klassen kan lite mer kulturella upplevelser som Vasamuseet vara lyckat. Inträdet är dessutom gratis för barn under 18 år vilket är ett stort plus i kanten! Här kan en klassresa i Stockholm verkligen ge mycket i form av upplevelse för väldigt liten budget.

Kungliga slottet i Stockholm

Vem vill inte besöka kungen? En tur på slottet kan imponera de flesta vid en klassresa i Stockholm. Inträdet för barn ligger på 70 kronor. Förboka biljetter innan besöket och få en guidad tur. Vid en skolresa i Stockholm går det alltid att kontakta de i förväg för att undersöka om de kan göra något lite extra för er.

Besök museer i Stockholm med klassen

Stockholm räknas som en av världens mest museitäta städer, och det finns över 50 museer att välja bland. Många museer erbjuder guidningar och olika aktiviteter, och dessutom speciella program för skolor. Perfekt för kommande skolresa i Stockholm.  Tillsammans med resebloggen FREEDOMtravel har vi tagit fram våra favoritmuseer att rekommendera till er skolklass.  

Riksidrottsmuseet

Museet handlar om sport och idrott genom tiderna. Hur såg man på hälsa förr i tiden? Och vilka kläder var heta att träna i för några decennier sedan? Det är sådana frågor man får svar på. I sportlabbet kan man dessutom testa olika aktiviteter och se vad som händer i kroppen vid aktivitet och vila.   

Medeltidsmuseet

Åk med på en resa till Stockholm under medeltiden. När man skulle bygga garage till riksdagshuset i slutet av 1970-talet råkade man gräva fram Gustav Vasas stadsmur, elva båtar och mycket annat från den medeltida staden. Man byggde ett museum, och nu kan man uppleva medeltida miljöer, som krogen, kyrkan och galgbacken.  

Etnografiska museet

Här bjuds det på en värld fylld av dansmasker, giftpilar och reseupplevelser från olika tidsepoker. Här finns bland annat utställningar om det traditionella Japan, om Nordamerikas indianer och om ursprungsfolk i tre olika klimat. Här kan man fundera över frågor som kolonialism, globaliseringen och mänskliga rättigheter.  

The Viking Museum

Ett upplevelsemuseum för alla som är nyfikna på vikingatiden. Här visar man upp vikingatiden visuellt och får en inblick i hur de vikingatida människorna levde, åt och lekte. Upplevelsen avslutas med Ragnfrids saga, som är en 11 minuter lång tågresa genom vikingakvinnan Ragnfrids liv.  

Stockholm Toy Museum

Visar upp norra Europas största samling av leksaker och serier. I museet, som ligger inrymt i ett bergrum på Skeppsholmen, finns nästan 40 000 föremål. Här hittar man bland annat leksaksbilar, dockor, spel, leksaksfigurer och serietidningar från olika tidsepoker i historien.  

Tekniska museet

Ett spännande teknikhistoriskt museum. Här visar man bland annat upp 100 viktiga innovationer genom tiderna och man kan se utställningen Hyper Human, som handlar om gränsen mellan människa och maskin. Den som vill kan också gå ner i gruvan eller vara aktiv i matematikträdgården utanför museet.

Tom Tits för den nyfikna skolklassen

Tom Tits är ett hus fyllt med möjligheter för de som är både nyfiken och intresserade på en och samma gång. Skolresan i Stockholm kommer att bli fulländad efter ett besök här. Kostar från 120 kronor och uppåt för barn beroende på när man väljer att besöka.

Det finns många andra upplevelser också

Cosmonova, Prison Island och naturhistoriska museet är några andra förslag vid en klassresa i Stockholm! Är klassen lite äldre så kan också en studentkryssning vara intressant som klassresa. Här finns mängder med saker att göra liksom att gå på bio, paddla kanot eller besöka någon av alla härliga stränder runt om i staden. I Stockholm stannar aldrig tiden och klassresan kommer bli ett minne att bära med sig för resten av livet!