Vilka stipendium kan skolklasser söka? Se hela listan här

I den här artikeln går vi igenom åtta populära stipendier till klassresan och information runt dessa.

Det är idag lätt att jämföra och hitta den stipendium som passar bäst utifrån vad för typ av resa klassen planerar.

Fortsätt läsa artikeln om du vill ha tips på stipendium till klassresa!

Hur mycket pengar vill ni tjäna?

Hur många är ni i gruppen?

Skriv i rutan ovan.

Bra jobbat!

Skriv din e-post för att se resultatet.
Antal produkter ni behöver sälja för att tjäna

Vilket betyder att varje person behöver sälja runt

produkter för att nå ert insamlingsmål.
Starta försäljning

Ett stipendium för er klassresa

Sök ett stipendium för klassresa och öka chanserna att få komma iväg på något väldigt speciellt. Det finns många typer av stipendium till skolresa att lära sig mer om. Att få ett stipendium för klassresan kan göra att drömmen går att genomföra!

Relaterat: Ska ni samla in pengar till klassen? Kolla in vårt hållbara koncept här

Vad är ett stipendium?

Vad är egentligen ett stipendium? Det Kännetecknas av att det är en gåva i form av pengar som är tänkt att täcka något specifikt. Som i detta fall kan det vara ett stipendium för skolresa.

Vad krävs för ett stipendium?

Att söka ett stipendium är något alla klarar av. Ibland kan det finnas färdiga mallar som man fyller i och andra gånger behöver man skicka in brev med motiveringar och intyg.

Vad tycker eleverna om stipendium?

Hajbo Nytt i Finland gjorde ett reportage om just detta. Se det här:

Bra stipendium för skolklasser

Olof Palmes minnesfond finns för att öka den internationella förståelsen för ungdomar genom utbyte med elever från Polen.

Belopp som har beviljats är allt från 15 000 kronor upp till 100 000 kronor.

Via Radiohjälpen går det att söka stipendium för klassresa också för resor både inom och utom landet. Här finns inget fast belopp utan varierar beroende på behov.

Summering av stipendier:

  1. Olof Palmes minnesfond
  2. Radiohjälpen

Resor till annat land

Det finns många typer av stipendium för klassresa för de som vill komma utanför Sveriges gränser. Generellt finns motkrav att man gör någon typ av insats i landet man besöker. Det kan vara ett besök på ett barnhem och dela ut leksaker och liknande.

Relaterat: Bästa klassresan? Se hela top 10-listan

Lokala och regionala stipendium

Den lokala och regionala organisationen av Lion kan bevilja ett mindre belopp när man söker stipendium för klassresa. I utbyte får klassen hålla ett föredrag om resan efteråt.

Svenska kyrkan är ett annat ställe där det ibland går att få ett mindre belopp beviljat. Båda typerna av stipendium beviljas med fokus på humanitära insatser.

Summering av stipendier för skolklasser:

  1. Lion
  2. Svenska kyrkan

Stiftelser med fokus på läger och idrott

Stiftelsen Karin och Ernst August Bångs Minne erbjuder stipendium för skola med fokus på unga. Här redovisar man kostnader för exempelvis ett läger och kan få tillbaka en del av summan. Stiftelsen Prins Gustav Adolf och prinsessan Sibyllas minnesfond har fokus på att alla barn ska kunna deltaga i idrott. Beloppet varierar utifrån behovet från den sökande föreningen.

Olika stipendium för klassresa

Många av de stipendium som finns på marknaden idag har fokus på barn och unga. Stipendiet Idéer för livet vill öka hälsa och välmående hos unga. Det är fritt att ansöka om hur stort stöd man vill, sedan är det bara att avvakta och se vad som beviljas. Stipendiet erbjuds i samarbete med försäkringsbolaget Skandia och riktar sig till exempelvis studieresor.

 

Jordbruksverket – för föreningar på landsbygden

Föreningar på landsbygden kan söka stipendium för klassresa från Jordbruksverket. Fokus på att utveckla anläggningar och därför kan det beviljade beloppet variera stort. Linnea och Josef Carlssons stiftelse fokuserar också på föreningar för ungdomar upp till 25 år med neurologiska funktionsvariationer.

"Raoul Wallenbergs skolan, Klass 3B tjänade 19 992 kr på sin första försäljningsrunda"

Leta olika stipendium

Att leta och söka stipendium för klassresa kan vara väldigt lönsamt. Kom ihåg att det kan finnas speciella stipendium för skola att söka också lokalt på orten. Många stipendium för skola är inriktade på väldigt specifika saker. Som fonden från C.F Lundström som kan ge ett bidrag för att jobba med nykterhet bland ungdomar, exempelvis en klass.

Sök flera olika stipendium

Har klassen bestämt sig för en speciell typ av skolresa är det bara och börja leta stipendium för skola. Våga söka flera olika då det kan vara hög konkurrens mellan alla sökanden. Skulle ni bli erbjuden två eller fler stipendium till klassresa kan ni välja att acceptera det som passar er allra bäst.

Jag heter Linnéa och jobbar på Kaffekassan
Linnéa från Kaffekassan

Hur er skolklass kan tjäna 7923 kr på 2,5 veckor

De flesta grupper som säljer våra produkter tjänar mellan 8000 kr och 22000 kr

  • ☕ Omtyckta produkter
  • 🚚 Snabba leveranser
  • 👱 Personlig säljsupport