Studentflaktext: 20 roliga studentcitat för studentflaket

Studentflaktext: roliga studentcitat att skriva på studentflak

Är du och din klass ute efter en studentflaktext med de roligaste studentcitaten? Då har ni kommit helt rätt! 

I detta inlägg kommer du att hitta 20 roliga studentcitat som du kan skriva på ditt studentflak. Som en bonus kommer du och din klass också lära er 5 särskilda knep för att skriva de roligaste studentcitaten.

Fortsätt läs resten av artikeln för att hitta den roligaste studentflaktexten och roliga studentcitat! 🎉✨

Topp 20 tips på studentflaktext

20 tips på roliga texter till studentflaket

 1. ”Från Samhäll till Samhall”
 2. ”Vi valde natur, men fick sitta 3 år i en bur med facklitteratur. Äntligen slut med denna diktatur, nu ska vi festa som djur”
 3. ”Har vi gått ekonomi eller blivit utsatta för lobotomi?”
 4. ”Detta studentflak kan innehålla spår av nötter”
 5. ”Drycken på vårt flak har högre % än vår närvaro”
 6. Måla en bild av Sveriges nuvarande utbildningsminister med texten ”I will make you a betygssystem you can’t refuse”. Originalcitatet kommer från den klassiska maffiafilmen Gudfadern
 7. “We’re gonna need a bigger flak”
 8. ”Om Donald Trump kan bli president, då kan det bli något av oss också”
 9. ”Vi överlevde förra året, men det på håret”
 10. ”Här skulle det skrivits komik, men vi har tyvärr gått teknik”
 11. ”Covid-19: Negativ, Arbetslös-20: Positiv”
 12. Tack wiki, google & ctrl+c ctrl+v
 13. “Idag super vi utförligt och nyanserat”
 14. “Vem behöver en plan när vi har ett studentflak?”
 15. ”Största examen någonsin: att överleva gymnasiet!”
 16. “Ett litet steg för mänskligheten, ett gigantiskt kliv mot festen!”
 17. “Från ordlista till drinklista – vår utveckling!”
 18. “Klart vi har A(lkohol) i allt!”
 19. “Det bästa med gymnasiet var alla F(ester)!”
 20. “Vi kom, vi söp, vi stökade!”

studentflak text

Relaterat: Läs den ultimata guiden till ett lyckat studentflak.

5 knep hur ni skriver roliga studentcitat

Att skriva roliga studentcitat som får alla att skratta är en konst i sig. Med listan nedan på 5 enkla knep kommer du och din klass dock att bli mästare på att skriva roliga studentcitat.

 

1. Lek med referenser för er studentflaktext

Att inkludera referenser till filmer, böcker, popkultur och skolämnen i er studentflaktext kan ge en extra dimension av humor och igenkänning. Ta t.ex ett klassiskt filmcitat eller något från popukultären. Även skolämnesreferenser går att förvandla till något humoristiskt; ”Bokstavligt talat klar med alfabetet – nu väntar världen!”.

 

2. Använd internskämt som roliga studentcitat

Roliga studentcitat kan också vara från internskämt. Tänk tillbaka på speciella ögonblick och internskämt som bara er klass förstår. Det kan vara allt från en lärare som alltid sa en viss sak till en minnesvärd händelse på en skolres. Att inkludera dessa skämt kan skapa en unik och personlig humor som binder er samman innan ni går vidare.

Rolig studentflaktext

 

3. Ironi är din vän

Att använda ironi är ett strålande sätt att skriva roliga studentcitat. Med ironi och kontraster kan ni säga något som är uppenbart motsatsen till sanningen. Exempelvis, ”Aldrig mer plugg – säger vi innan högskolan.” Detta skapar en skrattretande kontrast mellan att säga farväl till plugg och förbereda sig för ännu mer studier.

 

4. Röj er personlighet 

Börjar ni titta på era personlighetsdrag kommer ni snart inse vad mycket roliga studentcitat ni kan skriva på ett studentflak. Om ni är sportiga, tänk på citat som inkluderar sportreferenser. Om ni är musikaliska, använd då musikaliska termer. Om ni är nördiga, låt er innersta nörd komma fram. Om ni kan bjuda på er själva kommer ni ses som ännu mer personliga och underhållande.

 

5. Kombinera och experimentera

Experimentera med olika idéer och kombinationer när ni skriver på ert studentflak. De mest oväntade kombinationerna leder oftast till roliga studentcitat. Prova olika ordspel, dubbeltydigheter och koncept som ni tycker är roliga. Det är genom att våga prova nya saker som ni kan hitta roliga studentcitatet som kommer att få alla att skratta och minnas er studentavslutning.

 

Att skriva på studentflak ska vara kul och leda till goda minnen som varar livet ut, så släpp lös er kreativitet och låt skratten flöda!

@kaffekassan Spara videon tills det är dags för din klass att åka studentflak🎉🛻 #studenten #gymnasiet #studentflak #texttillstudentflak ♬ BOYs a LIAR PT2 NEVER DULL REMIX – Never Dull

Sammanfattning av att skriva på studentflak och roliga studentcitat

Med detta inlägg har du och din klass fått en topp 20-lista med roliga studentcitat att skriva på studentflak.

Du och din klass har också fått 5 särskilda knep som kan hjälpa er att skriva en egen studentflaktext som är roliga och minnesvärd.

Lycka till med er studentflaktext och kom ihåg att titta förbi regelbundet för nya roliga studentcitat och saker att skriva på studentflak!

PS. Du vet väl om att du snabbt och lätt kan räkna ut hur mycket studentflaket kan kosta med hjälp av studentkalkylatorn? Klicka här för att använda studentkalkylatorn.