Studentkryssning: Bästa studentkryssningarna [för festsugna!]

Vill du åka på studentkryssning?

Inlägg

Här listas de bästa bästa alternativen för en sjukt bra studentkryssning. Vi tar upp årets bästa alternativ som passar gymnasieelever, högskolestudenter och andra partysugna.

Vi har arbetat i över 5 år med att hjälpa gymnasieklasser att komma iväg på klassresor,  och hört massor av historier från lyckade studentkryssningar. Vi vet alltså vad som krävs på resan för att ni ska ha riktigt kul?

Fortsätt läs för att se alla studentkryssningar!

Fun Cruises – Sveriges största studentkryssning

studentkryssning

Tänk dig ett helt kryssningsfartyg fyllt med bara glada studenter från hela Sverige. Inga barnfamiljer i vägen, inga pensionärer som klagar. Bara festsugna studenter!

Med Fun Cruises får ni ett maxat dygn med mat, dryck och massa aktiviteter. Det kommer troligen bli en fullspäckad partykryssning som ni aldrig glömmer.

Fun Cruises anordnar varje år Sveriges största studentkryssningar som går från Stockholm, till Åbo i Finland och tillbaka. Under tiden hinner du sjunga karaoke, prova alla bufféer och dansa tills du stupar. Festen är inte över förrän båten går i land i Stockholm igen!

Pris

Priset för att åka med Fun Cruises studentkryssning 2023 varierar mellan 550–1500 kronor per person beroende på vilken hytt ni väljer och hur många ni är som delar på rummet. Dessutom finns valfria tillägg som frukostbuffé och VIP-paket för en extra kostnad. Om kostnaderna för studentkryssningen börjar dra iväg så kan ni alltid starta en försäljning för att tjäna pengar till studenten (vi på Kaffekassan hjälper varje år flera skolklasser)

ESN Sea Battle – Studentkryssning för högskolestudenter

nattklubb på studentkryssning

Två gånger per år samlas över 2000 högskolestudenter från hela världen över tre dagar på studentkryssningen mellan Stockholm och Tallin i Estland. I biljettpriset ingår alla aktiviteter som erbjuds på turen, däribland danslektioner, tävlingar och tre stora dansgolv som har öppet tills morgondagen gryr. Det finns också möjlighet att gå i land i Tallin och utforska staden innan studentkryssningen vänder hemåt.

Eventet som anordnas av Sveriges Erasmusnätverk har ett huvudfokus på studenter från Norden och Baltikum, men alla studenter som är med i Erasmus får hänga med på studentkryssningen 2023! Det blir alltid en internationell dunderfest av högsta klass!

Pris

Biljetterna varierar mellan 920-1650 kr för en enkelbiljett beroende på storleken på rummet du sover i, det finns rum från 2 personer ända upp till 4 personer.

Summer Invasion – Partykryssning för ungdomar

Researrangören Nordic Invasion som vanligtvis anordnar partyresor till bland annat Magaluf och Rhodos fixar också Nordens största partykryssning 2023 mellan Stockholm och Riga i Lettland. Summer Invasion hämtar in DJ:s som brukar spela på klubbarna vid Medelhavet och släpper lös deras sommarvibbar på Östersjön.

Trots namnet Summer Invasion finns det också resor under höst och vinter för den som vill glömma kylan. Om man behöver komma ut och få lite frisk luft kan man kliva av båten och utforska Riga under en dag då båten står ankrad.

Pris

Att åka med Summer Invasions partykryssning kostar mellan 690–2090 kronor per person beroende på vilken hytt ni väljer och hur många ni är som delar på rummet. Som tillägg kan man köpa frukostbuffé, middagsbuffé och VIP-band.

Se delar av upplevelsen

Nyfikna på hur bra Summer Invasion är? Ta en titt på videon de gjorde efter studentkyrssningen 2019 här:

Silja Galaxy – Med Sveriges bästa liveartister

Varje helg lämnar Galaxy hamnen i Stockholm för en 23 timmars partykryssning tur och retur till Åbo i Finland med livespelningar från Sveriges artistelit.

Med tre dansgolv och flera barer lär ni inte hinna ha tråkigt.

För lite välbehövd avslappning efter ett långt skolår finns det bastu och pool på båten och ett stort soldäck för den som vill passa på att bli lite brun. Dessutom finns ett stort utbud restauranger, från lyxigt italienskt till modern snabbmat, så det finns ingen risk att ni går hungriga.

Pris

Vi sparar det bästa till sist, alla studenter får 25% rabatt på bokningen.

Detta gör att priserna blir mellan 165 kronor för den minsta hytten upp till 907 kronor för en premium-hytt. Därtill går det boka frukost och middag.

Gör er egen studentkryssning 2023

Om inget av alternativen ovan lockar är det fullt möjligt att fixa sin egna, ultimata studentkryssning.

Det finns ett otroligt antal kryssningar som lämnar från svenska hamnar varje år, och en enkel googling på ”kryssning” ger dig stora chansen att välja och vraka bland alternativen för att hitta vilken resa som passar bäst för just er studentkryssning 2023.

Det finns både fördelar och nackdelar med att ordna sin egen studentkryssning. Några fördelar med att boka själv är att ni kan välja datum och resmål mer fritt, och aktiviteterna på resan blir mer anpassade efter er.

En nackdel däremot är ni inte kommer vara omgivna av glada studenter, utan medelåldern kommer förmodligen vara relativt hög och urvalet av aktiviteter på båten är mer riktad mot denna målgrupp än nyblivna studenter. Dessutom blir det i regel dyrare att boka allting själv eftersom man inte får ta del av företagets framförhandlade priser.

Sammanfattning – Vilken studentkryssning ska vi välja?

Det finns ännu inte supermånga kryssningar riktade mot enbart ungdomar och studenter, men de som finns satsar fullt ut för att ordna den bästa upplevelsen som går.

För de riktigt partysugna finns Summer Invasion, medan de andra rekommenderade kryssningarna utlovar några andra former av underhållning och aktivitet. Och även om exempelvis Silja Galaxy inte är exklusiv för studenter så kan vi garantera att ni kommer ha kul ändå!

Behöver ni hjälp att samla in pengar till er studentkryssning 2023 finns vi på Kaffekassan här för er. Med lång erfarenhet av att sälja kaffe kan vi ge er de bästa förutsättningarna för att er skolresa ska bli så bra som möjligt.