Klassresa utomlands: 11 klassresor utomlands alla drömmer om

Klassresa utomlands: 11 klassresor utomlands alla drömmer om att åka på

Drömmer du och din klass om en minnesvärd och prisvärd klassresa utomlands? Då har du hamnat rätt!

I denna omfattande artikel kan du hitta 11 spännande och oförglömliga klassresor utomlands. Du kommer även få de bästa råden för hur du planerar en klassresa till Spanien, samt hur du snabbt och lätt kan tjäna pengar till din klassresa utomlands.

Fortsätt läs resten av artiklen nedan för att hitta billiga klassresor utomlands som passar just din klass.

Varför ska man åka på klassresor utomlands?

Fördelar

Att åka på klassresa utomlands är något helt annat än en klassresa i Sverige. Förutom att du och klassen får uppleva kulturella och historiska upplevelser så blir klassgemenskapen mycket starkare av att åka utomlands.

Att åka utomlands bjuder även på en mängd upplevelser som inte finns i Sverige. Ta t.ex del av andra världskrigets hemskheter i Berlin, gå på museum i London och öva på främmande språk under resans gång.

 

Nackdelar

Det största hindret för att åka klassresa utomlands är priset. Det är såklart inte gratis med resor inom Sverige heller, men transporten utomlands kan tömma en hel klassbudget.

Som tur är erbjuder de flesta resebolag och boenden grupprabatter som kan underlätta. Det finns även fonder och stiftelser som stödjer resor.

Andra hinder som kan vara bra att ha i åtanke är att alla i gruppen inte kanske känner sig redo att åka utomlands utan sin familj. De finns även de som har lätta för att bli åksjuka och inte klarar längre sträckor i buss och tåg.

 

Transport

Det billigaste alternativet för skolklasser eller stora grupper är oftast att hyra en egen buss. För en extra kostnad brukar chaufförer kunna köra er mellan de olika sevärdheterna på plats också. 

Tåg är ett bra alternativ för mindre grupper som inte kan fylla en buss på egen hand. Restiden blir också i regel kortare men för längre resor får man räkna med åtminstone två byten.

För längre resor eller dit bussar eller tåg inte kan ta er kan ni lätt hitta billiga klassresor utomlands med ett lågprisflyg. Flyg har dock en enorm påverkan på miljön, vilket är viktigt att tänka på inför en utomlandsresa.

Hur du hittar billiga klassresor utomlands

Nedan kan du hitta 3 företag som kan hjälpa dig att hitta billiga klassresor utomlands, både under låg- och högsäsong. 

OBS: I detta fall avser lågsäsong 17/4 – 4/6 2024 och högsäsong 5/6 – 21/6 2024. Priserna är dock ingen garanti, så dubbelkolla priserna hos varje företag innan du bokar biljetter.


Åk på billiga klassresor utomlands med Apollo

OBS: Priserna nedan gäller för klassresor utomlands som görs sommaren 2024.

Eligonia / Ayia Napa,
Cypern
Lågsäsong: 4.498:-
Tvårumslägenhet med max 4 personer i varje rum. Högsäsong: 5.499:-
Annapolis / Rhodos, Grekland Lågsäsong: 5.498:-
Tvårumslägenhet med max 4 personer i varje rum. Högsäsong: 6.498:-
Manousos / Rhodos, Grekland Lågsäsong: 4.998:-
Dubbelrum med max 3 personer i varje rum. Högsäsong: 5.498:-
Theartemis Palace / Kreta, Grekland Lågsäsong: 5 998:-
Dubbelrum med max 3 personer i varje rum. Högsäsong: 7 798:-


Hitta billiga klassresor utomlands med Omio

Med Omio hittar du lätt billiga klassresor utomlands genom att klicka i var du reser ifrån och till. Du kan även hitta en mängd olika boende som passar din klass och era behov.

För en klassresa utomlands med flyg från Stockholm, Arlanda till…

Destination Lågsäsong Högsäsong
Barcelona Från 7.966:- Från 8.539:-
Alicante Från 9.114:- Från 8.554:-
Valencia Från 9.704:- Från 8.459:-
Berlin Från 4.517:- Från 4.114:-
Prag Från 8.872:- Från 7.882:-
London Från 6.053:- Från 4.302:-
Polen Från 4.695:- Från 4.637:-
Turkiet Från: 6.623:- Från: 9.685:-


Åk på en billig och rolig klassresa utomlands med Nordic Invasion

Om du är del av en gymnasieklass är Nordic Invasion ett bra företag för att hitta en billig klassresa utomlands. Nedan kan du hitta 4 exempel på klassresor som företaget erbjuder:

Destination Lågsäsong Högsäsong
Ayia Napa Från 5.895:- Från 5.965:-
  boende inkluderat boende inkluderat
Magaluf Från 4.985:- Från 5.985:-
  boende inkluderat boende inkluderat
Rhodos Från 7.695:- Från 6.995:-
  boende inkluderat boende inkluderat
Sunny Beach Ej tillgängligt Från 6.795:-
    boende inkluderat

Upplev mäktiga Berlin på en klassresa utomlands

Berlin och närliggande områden har mycket bevarat från andra världskriget, bland annat koncentrationslägret Sachsenhausen. Ett besök till Sachsenhausen är en ögonöppnande upplevelse och är något som besöker tar med sig resten av livet.

På samma tema kan klassen besöka Terrorns Topografi som är ett museum där nazisternas brott innan, under och efter andra världskriget är dokumenterade. Museet ligger på samma plats där Gestapo och SS hade sina högkvarter.

För mer lättsam stämning kan ni besöka centrala Berlin eller den världsberömda shoppinggatan Kurfürstendamm. Utmed den 3,5 kilometer långa avenyn finns också flera kyrkor och skulpturer som är mer än sevärda.

 

Ta sig runt i Berlin

Med ett Berlin Welcome Card får ni tillgång till tunnelbana, spårvagn, tåg och buss, och det är aldrig långt till närmaste station. Kortet går att köpa med giltighet i upp till 6 dagar, och med samma kort får ni även rabatt på ett flertal museer och restauranger.

För de som vill åka taxi är priset snäppet billigare i Berlin än i svenska storstäder. För korta resor under 2 kilometer ligger det en fast taxa på 5 euro, men för längre sträckor kan priset sticka iväg.

En klassresa utomlands till Prag: upplev trend och kultur

Prag är fyllt av fantastiska slott, broar och kyrkor. Det mest kända slottet är Pragborgen som är världens största slott! Innanför murarna finns 4 palats, 4 kyrkor och 5 trädgårdar. En annan sevärdhet som är omöjlig att missa är Karlsbron som går över stadens flod Moldau. Bron byggdes redan år 1357 och pryds av torn och statyer.

För den som är intresserade av krigshistoria kan koncentrationslägret Theresienstadt vara av intresse. Lägret sades vara ett spa-resort för äldre judar där de kunde gå i pension i säkerhet och nazisterna lurade till och med Röda Korset.

Prag har även mycket historia i de judiska kvarteren som har funnits sedan 900-talet. Området klarade sig genom andra världskriget eftersom nazisterna ville bevara området som ett museum för en utdöd ras. Judiska föremål från hela Europa skickades hit och finns nu att se på det judiska museet.

 

Ta sig runt

Prag har ett välbyggt nätverk av spårvagnar och tunnelbanor. Spårvagnsnätet består av 31 olika linjer och bussarna går främst i de yttre delarna av staden. Det finns en 3-dagarsbiljett som gäller på all kollektivtrafik för enkelt resande under gruppresan.

Att åka taxi i Prag kan också vara extremt billigt, men det finns en risk att bli blåst. Om du tar en taxi från gatan så se till att det är med ett trovärdigt bolag och kom överens om priset innan ni åker.

En engelsk klassresa utomlands: besök London

London är en perfekt destination för en klassresa utomlands. Här finns aktiviteter och boenden i alla smaker och prisklasser. Dessutom får klassen en unik möjlighet att öva på engelska.

I London finns det oerhört många museum i världsklass. Det mest kända och kanske mest spännande är British Museum som är den största utställningen i världshistorien. Två miljoner år av människans historia är samlat på ett och samma ställe, till stor del på grund av det brittiska imperiet som härjade över hela världen.

Ett annat fantastiskt museum för en klassresa utomlands är Victoria & Albert Museum som är dedikerat till konst och design. Här finns allt från konstiga skor till kungatroner och renässansmålningar. Perfekt för en designintresserad skolklass!

Om en marknad lockar mer rekommenderas Borough Market. Denna matmarknad har funnits i 1000 år och är lika livlig än. Ett annat fantastiskt område för en klassresa är Covent Garden som är ett av Londons bästa områden med mat, show, shopping och mysiga gator.

 

Ta sig runt

För att kunna åka kollektivtrafiken i London behöver du ett Oyster Card som du fyller på med pengar. Med ett Oyster Card kan du antingen ta tunnelbanan eller de ikoniska röda bussarna (bussarna går ofta långsamt fram på grund av trafiken dock).

Tips: Beställa ett Visitor Oyster Card innan resan och få nedsatta priser på kollektivtrafiken samt rabatter på restauranger och sevärdheter.

Taxipriserna är på samma nivå som i svenska storstäder fast med en extra kostnad ifall man ringer och bokar, så här gäller det att vara redo att vinka in taxibilarna från gatan.

 

Tips: Är London för långt för en klassresa utomlands? Åk på en skolresa till Göteborg (även känt som Lilla London)!

I Krakow blandas medeltid med andra världskriget

Krakow är en av många spännande klassresor utomlands. Staden är präglad av historia från andra världskriget och ligger nära koncentrationslägret Auschwitz och förintelselägret Auschwitz-Birkenau som var de största av alla läger.

Inne i Krakow kan man också besöka Oskar Schindlers fabrik som blev känd från filmen ”Schindler’s list”. Fabriken har byggts om till ett fantastiskt men fruktansvärt museum.

I Wieliczka utanför Krakow ligger en stor saltgruva som har varit i drift sedan medeltiden! På cirka 130 meters djup har det byggts en liten stad med restaurang, teater och museum. För att ta sig dit måste man klättra ner för smala trappor och korridorer, och förbi fräcka underjordiska saltvattenssjöar.

När det är dags för en paus i Krakow kan man leta sig fram till det stora torget i gamla stan – det största medeltida torget i Europa! Här finns den gamla klädeshallen som förr var ett center för internationell handel, flera stora kyrkor och flera trevliga kaféer.

 

Ta sig runt

Med Krakows turistkort får ni åka med all kollektivtrafik och får inträde till ett stort antal sevärdheter. I Krakow finns över 150 busslinjer, och från centralstationen går direktbussar till Auschwitz som fungerar väldigt bra. 

Om du vinkar in en taxi från Krakows gator bör du se till att bilen har tydliga skyltar med priser och märkt med vilket bolag det tillhör. Du kan också få rabatt om du ringer och bokar istället för att kalla en taxi från gatan.

Klassresa till Spanien: 3 spännande städer att upptäcka

En klassresa till Spanien bjuder på spännande och minnesvärda upplevelser för hela klassen! Nedan kan du läsa om 3 fantastiska destinationer som bjuder på rik kultur, intressant historia och minnesvärda upplevelser som passar hela klassen. Du kan också läsa om hur du lättast tjänar pengar till en klassresa till Spanien.

@kaffekassan Tagga en klasskompis du mer än gärna åker till SPANIEN med ✈️🌞🌴 #spanien #klassresa #klassresatillspanien #kaffekassan ♬ Gimme Gimme Gimme – floreaudios

Barcelona: Utforska Gaudís Mästerverk och fotboll

Barcelona är en av de mest populära klassresorna till Spanien och har verkligen något för alla. Utforska den spektakulära arkitekturen i Gaudí, upplev spännande fotbollsmatcher på Camp Nou-stadion, njut av vacker konst på konstmuseet MNAC. Barcelona har också vackra stränder för de som är sugna på sol och bad.

 

Alicante: Vackra stränder och intressant historia

Alicante är en annan populär klassresa till Spanien, känd för sina underbara stränder och milda klimat. Koppla av på San Juan-stranden eller besök Santa Bárbara-slottet för en imponerande utsikt över staden. Om historia lockar kan du utforska Marq Archaeological Museum med klassen. I Alicante kan du också prova på vattensporter och besöka nöjesparken Terra Mítica.

 

Valencia: Europas största akvarium och roliga nöjespark

Valencia har ett rikt kulturarv, vilket gör staden till en unik upplevelse för en klassresa till Spanien. Besö Ciudad de las Artes y las Ciencias, en modern konst- och vetenskapskomplex, Oceanografico som är Europas största akvarium, och för de som gillar äventyr finns nöjesparken Bioparc och stranden La Malvarrosa.

 

Vad kostar det att åka till Spanien?

En klassresa till Spanien kommer att kosta olika beroende på flera faktorer, bland annat hur stor klassen är, säsong, och var ni reser till. Med det sagt så finns paketpris för mellan 2700 – 10 000 kronor per elev. För mer omfattande resor med längre vistelser kan det kosta upp till 15 000 – 20 000 kronor per elev.

Trots att en klassresa till Spanien kan vara dyrare än en annan klassresa utomlands så finns det ett snabbt och lätt sätt att tjäna pengar dit: börja sälja kaffe med Kaffekassan!

Att tjäna pengar med Kaffekassan innebär att du och din klass säljer ekologiskt och kravmärkt delikatesskaffe, teer och återanvändbara produkter. Att sälja med Kaffekassan innebär också att klassen tjänar en av marknadens högsta förtjänster – upp till 67 kr per såld produkt!

Nyligen avslutade försäljningar med Kaffekassan

Markaryds IF: 22 331 kr

Raoul Wallenbergs skolan: 19 992 kr

Åkarp IF: 18 224 kr

Änglagårdsskolan: 17 487 kr

Nosaby IF: 15 611 kr

Åsaskolan: 13 255 kr

Gränbyskolan: 11 992 kr

Craftstaden IBK: 11 343 kr

IK Baltichov: 7992 kr

Kunskapsskolan Örebro: 6102 kr

 

Börja tjäna pengar med Kaffekassan

Över 50 000 ungdomar har sålt med Kaffekassan för att tjäna pengar till klass- och lagkassan – gör detsamma med din klass! Klicka på knappen nedan för att börja tjäna pengar till din klassresa till Spanien idag.

Starta försäljning

3 billiga klassresor utomlands: upptäck Medelhavet

Om ni är ute efter billiga klassresor utomlands mot varmare breddgrader finns det flera alternativ tack vare lågprisflygbolag och grupprabatter. 

Turkiet

För en klass som vill åka på en billig klassresa utomlands är Turkiet ett utmärkt val. Landet har en mäktig historia och härlig mix mellan europeiskt och asiatiskt. 

I landet finns även historiska skatter som Hagia Sofia och Topkapipalatset i Istanbul. För den som vill uppleva soliga stränder går det också att göra längs Medelhavets kust.

 

Klassresor utomlands till Ayia Napa, Magaluf eller Rhodos

Om ni går på gymnasiet så arrangerar Företaget Nordic Invasion varje år gruppresor till Ayia Napa, Magaluf och Rhodos för ungdomar och studenter.

Resorna är för personer mellan 17–20 år och sker i juli och augusti, medan studentresorna för grupper och klasser som går sista året på gymnasiet flyger ut i maj och juni.

Under resans gång anordnas olika event för alla resenärer. Däribland temakvällar, grillkvällar och poolpartyn. Dessutom finns klassiska strandaktiviteter som snorkling, båtturer och klippdykning. Du kan läsa mer om varje resmål nedan:

 

Ayia Napa

Ayia Napa är ett drömresemål om du vill släppa loss på de hetaste nattklubbarna, festa på stranden till grymma beats och delta i spännande vattensporter som parasailing och jet-ski.

Om du behöver ta en paus från festandet kan en båttur längs kusten vara perfekt för att utforska gömda vikar och kristallklart vatten.

För- och nackdelar:

Ayia Napas stora fördelar inkluderar ett hisnande nattliv och fantastiska stränder med vattenaktiviteter. Nackdelarna är de höga priserna under högsäsongen och en intensiv festatmosfär som lätt kan bli överväldigande efter några nätter.

 

Magaluf

Magaluf är en ort på den spanska ön Mallorca och är synonymt med episkt festande. Här kan du gå på spännande nattklubbar, släppa loss på härliga strandfester och delta i pulserande evenemang med kända DJ:s.

Förutom det spännande nattlivet är Magaluf en plats för roliga vattenäventyr såsom flyboard och dykning. Om du vill ta en paus från festerna erbjuder staden även vackra stränder för avkoppling och en mängd restauranger med läcker mat.

För- och nackdelar:

Magalufs fördelar inkluderar ett livligt nattliv och brett utbud av vattenaktiviteter. Nackdelar kan vara den högre bullernivån och trängseln under högsäsongen.

 

Rhodos

Rhodos levererar en ultimat festscen med klubbar som pumpar ut internationella beats och strandfester som pågår långt in på småtimmarna. 

När du behöver en paus från festande kan du även här prova på vattensporter för att sedan återvända till festen vid solnedgången. Rhodos är alltså minst sagt en plats där varje kväll blir ett minne för livet.

För- och nackdelar:

Rhodos festscen är mycket tacksam med klubbar, strandfester och härligt väder. Likt andra partyresor kan nackdelar vara trängseln under högsäsongen och turistfällorna som vissa områden kan utgöra.

Sammanfattning om en klassresa utomlands

I denna artikel har du fått möjligheten att läsa mer om några exempel på billiga klassresor utomlands. Du har bland annat fått läsa om hur det är att åka på en klassresa till Spanien, England, Tyskland, Tjeckien, och länder i Medelhavet.

Du har också fått läsa om de fördelar som finns med att åka på en klassresa utomlands. Du kan t.ex träna på ett nytt språk, uppleva nya kulturer, lära dig intressant historia och smaka på nya maträtter.

För att tjäna pengar till en klassresa utomlands kan klassen starta en försäljning med Kaffekassan. För att spara pengar på transport kan klassen boka klassresor utomlands från företag som erbjuder paketpriser.

De städer och länder som finns listade i denna artikel brukar anses vara de mest populära klassresorna utomlands, men det finns så klart många fler. I slutändan är det du och din klass som bestämmer var ni vill åka, vare sig det är en klassresa till Spanien eller någon annanstans.

PS. Om en klassresa utomlands inte lockar kan du läsa om 27 spännande klassresor i Sverige genom att klicka här!