Sälja grillkol till klassen【Allt om grillkolsförsäljning!】

Sälja grillkol som förening, klass eller lag för att få in pengar

Inlägg

Planerar din skolklass, förening eller lag att hitta på något roligt och kanske till och med åka iväg på en härlig resa tillsammans? I den här artikeln berättar vi hur det fungerar att sälja grillkol som förening för att samla in pengar till aktiviteten.

I Sverige är det väldigt populärt att grilla, framförallt på sommaren. Men något som många glömmer är att det är minst lika härligt att grilla på övriga årstider. Så att sälja grillkol året om är absolut ingen dum idé, speciellt om man har några värdefulla tricks i fickärmen. Vi har tagit reda på allt man behöver veta om att sälja grillkol som förening och vill nu förmedla våra värdefulla tips till dig. Häng med!

Hur mycket pengar vill ni tjäna?

Hur många är ni i gruppen?

Skriv i rutan ovan.

Bra jobbat!

Skriv din e-post för att se resultatet.
Antal produkter ni behöver sälja för att tjäna

Vilket betyder att varje person behöver sälja runt

produkter för att nå ert insamlingsmål.
Starta försäljning

Tjäna pengar till klassen genom att sälja grillkol

När det är dags att ha klassförsäljning finns det en mängd olika produkter att sälja, varav en av dem är grillkol. Det finns många fördelar med att sälja just grillkol. Vi radar upp 3 fördelar här nedanför!

En stor del av befolkningen äger en grill

När du tänker efter så kan du säkerligen rada upp flera personer i din omgivning som äger en grill. Alla som äger en grill behöver såklart något att fylla grillen med som brinner och kan ge glöd. Närmare bestämt grillkol. I och med att många människor i Sverige har en grill finns det en stor marknad för försäljning av grillkol.

Grillning är (tro det eller ej) bra för den psykiska hälsan

Många förknippar grill och grillkol med god mat och trevligt sällskap. Ett av de allra tydligaste sommartecknen (detta håller du säkert med om) är när grillen kommer fram och doften av nygrillat sprider sig nästan över hela landet. Faktum är att grillningen dessutom kan vara bra för människans psykiska hälsa, då vi både blir både mer harmoniska och avkopplade när vi står vid grillen.

Man kan grilla året om

Många människor tänker att grilla, det gör man på sommaren. Men självklart kan man grilla året om; vilket innebär att ni som klass, förening eller lag har möjlighet till flera försäljningsmöjligheter under hela året.

 

Man kan grilla året om

Många människor tänker att grilla, det gör man på sommaren. Men självklart kan man grilla året om; vilket innebär att ni som klass, förening eller lag har möjlighet till flera försäljningsmöjligheter under hela året. Det kan däremot vara något svårare på vinterhalvåret – och kanske en bättre idé att sälja ljus eller sälja kaffe

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Kaffekassan (@kaffekassan)

“Tack så mycket Kaffekassan för ett bra samarbete! Kan varmt rekommendera era tjänster!”

Victoriya Lapa
Lärare på Engelska skolan Eskilstuna, Klass 8C

Vad finns det för utmaningar att sälja grillkol som förening?

Vi har uppfattat att, även om man kan grilla året om, så är grillkol mer svårsålt på vinterhalvåret jämfört med sommarhalvåret i Sverige. Därmed kan det ses som en utmaning att sälja grillkol under det kallare halvåret. Däremot finns det då mindre konkurrens, så varför inte ta er an utmaningen och sälja grillkol under vinterhalvåret?

Människor mår trots allt bra av grillning. Genom att sälja grillkol till personer som normalt inte hade tagit fram grillen under vintern kan faktiskt sprida glädje (som lätt kan behövas i människors vardag under de mörkare årstiderna såsom höst och vinter).

Engagemang uppskattas av kunder

För att få fart på försäljningen är det viktigt att tänka på engagemanget. Engagemang uppskattas av kunder och leder garanterat till en större försäljning.

Kanske just du och din klass, förening eller ditt lag tillsammans kan komma på någon kreativ och personlig idé för ökat engagemang men vi ger dig gärna två exempel på hur ni kan visa era kunder på stort engagemang.

Exempel 1: Ge kunden ett eller flera grillrecept

Detta visar kunden att ni inte bara har som intresse att sälja grillkol utan visar även på engagemang och vänlighet. Ni visar att ni bryr er om kunden. Kanske just ert recept kommer till användning redan till middagen samma kväll!

Exempel 2: Tipsa om vad man ska tänka på under grillning på vinterhalvåret

Många människor behöver dels upplysning om att man faktiskt kan grilla året om, men också hur man ska ta hand om grillen under vinterhalvåret. Ett tips är att ta fram en enkel guide om hur man tar hand om grillen under vintern till kunden att dela ut vid försäljningstillfället.

Kunden kommer både få medvetenhet om att det faktiskt går att grilla på vintern men också bli inspirerad att grilla när den ser ert goda, inspirerande recept.

Glada barn

Sälja grillkol till klassen, är det en bra idé?

Att sälja grillkol för att samla in pengar är absolut en bra idé. Men innan ni bestämmer er är det viktigt att hitta ett bra företag att sälja genom och noggrant se över fördelarna och nackdelarna med att sälja grillkol.

Utmaningen att det kan vara svårt att sälja grillkol under vinterhalvåret behöver dock inte vara något negativt utan kan ses som något positivt; det finns både mindre konkurrens, ni får en utmaning och kan sprida grillglädje året om!

Psst…Vet du om att det finns stipendier att ansöka om för att komma iväg på klassresa? Läs vår artikel stipendium för skolklasser där vi berättar mer.

Jag heter Linnéa och jobbar på Kaffekassan
Linnéa från Kaffekassan

Hur er skolklass kan tjäna 7923 kr på 2,5 veckor

De flesta grupper som säljer våra produkter tjänar mellan 8000 kr och 22000 kr

  • ☕ Omtyckta produkter
  • ? Snabba leveranser
  • ? Personlig säljsupport