Sälja kryddor: Spicy Dream kryddor för mer pengar tillsammans

Att sälja kryddor med Spicy Dream för att öka klass- och lagkassan

Inlägg

Är det dags att sälja kryddor med klassen eller föreningen? Läs den här artikeln för och se om kryddor via Spicy Dream är för er och vad ni bör tänka på.

Artikeln kommer att ta upp mer information om företag, de produkter som ni kan sälja, hur mycket ni kan tjäna och mycket annat.

Med många år inom branschen är vi bekväm med att granska olika företag för att hjälpa er göra rätt val. Fortsätt läsa för och se om Spicy Dream kryddor är för er!

OBS. Detta är inte ett samarbete med Spicy Dream och artikeln skrivs av Kaffekassan. Priser och vinst är taget från Spicy Dream hemsida 4 September 2020 och vi reserverar oss för eventuella fel i artikeln.

Hur mycket pengar vill ni tjäna?

Hur många är ni i gruppen?

Skriv i rutan ovan.

Bra jobbat!

Skriv din e-post för att se resultatet.
Antal produkter ni behöver sälja för att tjäna

Vilket betyder att varje person behöver sälja runt

produkter för att nå ert insamlingsmål.
Starta försäljning

Spicy Dream kryddor – vad är det?

Spicy Dream ingår i samma företag som Newbody och är väletablerat på marknaden sedan många år.

Spicy Drams riktar sig till klasser och föreningar som vill tjäna pengar och ha möjlighet att åka på klassresa eller kunna åka på den där cupen. Fokus ligger på att alla som är involverade ska kunna vara stolt – från producenten till klassen som säljer Spicy Dream kryddor.

Sätt upp ett mål – exempelvis en klassresa. Börja sedan resan mot att nå målet genom att sälja produkter som används i de flesta svenska hem.

Klasspengar med kryddor är inte alltid lätt att samla in

Massvis med skolklasser och föreningar har sålt kryddor för att få in klasspengar och pengar till laget och föreningen. Du kanske undrar ifall det där med att sälja kryddor är något för er grupp?

Kryddor används av de flesta i Sverige och därför kan man utifrån det argumentet säga att det är en lättsåld och populär produkt. Men, vid närmare undersökning så är det ofta en mindre andel folk som regelbundet köper specialkryddor, vilket gör det aningen svårare att få det sålt.

De flesta använder självklart salt och peppar, men även andra kryddor – som exempelvis citronpeppar.

Newbody kryddor: Nytt på marknaden

Företaget Newbody har ett dotterbolag som säljer kryddor. De har tidigare varit i marknaden för kläder (och är fortfarande det till stor del) men har gjort en satsning i kryddor också.

Deras kryddor hittas i olika serier, så om du till exempel gillar barbecue och att grilla, kan du hitta kryddor som passar för just detta. Ett annat exempel är tacokrydda.

Hur mycket tjänar ni på att sälja Spicy Dream?

Ju mer ni säljer, ju mer tjänar ni. Kunden betalar 100 kronor per produkt och ni får då behålla 27 kronor. Utifrån detta kan ni enkelt göra en uppskattning på hur mycket ni kommer behöva att sälja för och tjäna ett visst belopp. Är ni 25 personer i laget och alla säljer 25 produkter var får ni in 16 875 kronor visa Spicy Dream.

Relaterat: Ska ni på skolresa i Stockholm? Se våra bästa destinationstips här.

Vilka produkter finns?

Spicy Dream erbjuder startpaket som ni kan använda er av för och visa upp för potentiella kunder. De får då möjlighet att smaka och lukta på kryddorna samtidigt som ni har bättre förutsättningar att maximera försäljningen och därmed förtjänsten av Spicy Dream kryddor.

Det finns flera varumärken och typer av produkter att erbjuda kunder via Spicy Dream. Spicy Dream startpaket innehåller de populäraste, men kolla in samtliga alternativ som finns.

Kryddblandningar

Kryddor är något som Spicy Dream levererar. Välj mellan olika färdiga paket med olika typer av blandningar. Traditionsenliga med de kryddor som är mest använd, olika typer av överraskande smaker av salt och tillfälliga kryddor som gästspelar lite. Just nu finns en vintervariant att köpa.

Kristoffer Göbel har gjort en video tillsammans med Newbody som driver Spicy Dream, där han lagar olika maträtter tillsammans. Se videon här:

 

Tillbehör till grillen

BBQ-såser med olika spännande smaker. Marinera kött eller grönsaker och upptäck nya och fantastiska smaker. Vad sägs som exempelvis Honey & Ginger? Det går att liva upp en middag och njuta av nya upptäckter.

 

Produkter från NICKS

Godis och proteinbars i olika smaker. Produkterna från NICKS innehåller ingen palmolja, socker eller gluten. Spicy Dream är inte bara kryddor utan har också en del andra produkter som kan vara lätt att motivera att kunder ska köpa.

Olivolja, saffran och marmelad

Andra goda tillbehör som kan användas i matlagning är saffran och olivolja. Olivoljan håller hög kvalitet och passar bra både på sallad och att steka i. Saffran kan användas både i bakning och matlagning och marmelad kan avnjutas på en rostad macka eller en god ost.

Tvål och doftljus

Livet handlar inte bara om att äta gott utan också att lukta gott. Spicy Dream startpaket innehåller kryddor, men det finns även möjlighet att sälja både tvål och doftljus. Doftljusen från Spicy Dream har en brinntid på 50 timmar och tvålen kommer i en förpackning om två, med två olika dofter.

Relaterat:4 av 5 st hushåll köper kaffe regelbundet. Läs mer om en kaffeförsäljning här.

Går det att sköta online utan Spicy Dream startpaket?

Spicy Dream ger alla registrerade en egen webbshop. På det sättet kan den som önskar beställa och stödja den lokala föreningen eller klassen. De kommer inte kunna titta på ett fysiskt Spicy Dream startpaket men i lugn och ro läsa på hemsidan och kolla på de alternativ som finns. Det går att direkt lägga en beställning själv och få varorna – klassen eller föreningen behöver inte själv fysiskt leverera dessa. Perfekt om det finns släkt och vänner på annan ort som gärna vill stödja och handla från Spicy Dream.

En privatperson som är intresserad av att köpa Spicy Dream kryddor men inte har någon som säljer i sin närhet kan söka på exempelvis sin egen ort och se de föreningar som just nu säljer produkten. Det innebär att också personer man kanske inte ens når ut till har möjlighet att handla av er, utan att ni själv behöver engagera er ens.

Relaterat: 7 saker du borde veta om världens dyraste kaffe (Kopi Luwak)

Leveranstid och frakt

 

Hur lång tid tar det om någon själv lägger en beställning till förmån till er klass eller förening? Normal leveranstid är 2-5 arbetsdagar och frakten kostar 69 kronor.Skulle de välja att lägga en beställning på 6 paket eller mer är dessutom frakten gratis.

in pengar på ett annat sätt

“Det var lättförtjänta pengar och kaffet gick åt som smör i solsken. Det var lätt att samarbeta med Kaffekassan och vi återkommer gärna!"

osynligt porträtt av kvinna
Viveca B.
Lärare år 8, Kunskapsskolan Örebro

Kaffe – ett smart val när ni ska samla in pengar till laget eller klassen. Lär dig mer om hur ni kan tjäna pengar till klassen och laget smidigare än någonsin. Kaffet ni kan sälja säljs för 150 kr för era kunder och ni behåller upp mot 67 kr per såld produkt.

Räkna ut exakt hur mycket ni behöver sälja här:

Hur mycket pengar vill ni tjäna?

Hur många är ni i gruppen?

Skriv i rutan ovan.

Bra jobbat!

Skriv din e-post för att se resultatet.
Antal produkter ni behöver sälja för att tjäna

Vilket betyder att varje person behöver sälja runt

produkter för att nå ert insamlingsmål.
Starta försäljning