Vad kan man sälja med klassen eller laget? - Kaffekassan

Vad kan man sälja med klassen eller laget?

[24 lättsålda produkter]

Ska ni sälja med klassen eller laget? Då behöver ni en produkt som är både lättsåld och ni tjänar bra pengar på.

Efter att ha hjälpt 1000-tals elever och ungdomar tjäna pengar har vi samlat på oss kunskapen om vilka produkter som funkar – och nu listat massor av lättsålda och bra saker att sälja med gruppen för att guida er i ert val.

Fortsätt läs om du vill ha svar på frågan om vad ni kan man sälja med klassen eller laget.

Hur mycket pengar vill ni tjäna?

Hur många är ni i gruppen?

Skriv i rutan ovan.

Bra jobbat!

Skriv din e-post för att se resultatet.
Antal produkter ni behöver sälja för att tjäna

Vilket betyder att varje person behöver sälja runt

produkter för att nå ert insamlingsmål.
Starta försäljning

Sälj lyxigt kaffe & återanvändbara produkter [Rekommenderas]

Inspirera till en mer klimatsmart värld – samtidigt som ni tjänar pengar till klassen, laget eller klubben

produkter

Kaffekassan erbjuder skolklasser och föreningar ett hållbart koncept med kaffe, hela bönor, termosflaskor, återanvändbara kaffefilter i produktsortimentet. De ger också en hög provision per såld produkt (47-67 kr).

Kaffet är etiskt producerat, där sorten Aromica Organic har KRAV-märkning samt ekologisk certifiering.

sälja kaffe

Säljkonceptet är nytt, men trots detta redan beprövat med tusentals ungdomar  med över 20 000+ produkter sålda. Massor av hushåll får årligen möjligheten att köpa hem riktigt gott kaffe samtidigt som de stöttar lag, klasser och föreningar.

Provisionen är hög och det är inte ovanligt att skolklasser och föreningar tjänar över 15 000 kr på en enda försäljning.

 

Fördelar med att sälja med Kaffekassan:

 

Nackdelar:

kaffepaket trio

 

Några försäljningar som nyligen blev avslutade med Kaffekassan

Åkarp IF: 18 224 kr

Åsaskolan: 13 255 kr

Nosaby IF: 15 611 kr

Gränbyskolan: 11 992 kr

Markaryds IF: 22 331 kr

Raoul Wallenbergs skolan: 19 992 kr

Kunskapsskolan Örebro: 6102 kr

IK Baltichov: 7992 kr

Craftstaden IBK: 11 343 kr

Änglagårdsskolan: 17 487 kr

 

Just nu: 2 gratis produkter till kontaktpersonen

Beställ ett kostnadsfritt info- eller säljpaket redan idag, den som axlar ansvaret för försäljningen får även 2 gratis produkter från oss just nu 🙂

Beställ säljpaket

 

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Kaffekassan (@kaffekassan)

Hur mycket pengar vill ni tjäna?

Hur många är ni i gruppen?

Skriv i rutan ovan.

Bra jobbat!

Skriv din e-post för att se resultatet.
Antal produkter ni behöver sälja för att tjäna

Vilket betyder att varje person behöver sälja runt

produkter för att nå ert insamlingsmål.
Starta försäljning

Att sälja salami med klassen, laget eller föreningen 

Salami har funnits väldigt länge på marknaden och bland företagen så hittas flera aktörer, men det är ett av dessa är störst med på att hjälpa klasser och lag att sälja salami.

Det är ett koncept som innefattar en delikatess, och få kan säga nej till goda delikatesser.

Om ni vill hitta något gott att sälja med klassen så är deras goda salami ett alternativ att överväga. Priset är 190 kr i skrivande stund (14 Juli 2020).

Förtjänsten är bra och ni behåller ca en tredjedel av totala försäljningsbeloppet.

Fördelar med att sälja salami:

Nackdelar:

 

 

@thisisoski

Testa ni med! @

♬ original sound – Oskar Söderlund

Sälja kakor till klasskassan

Andra saker att sälja med klassen är exempelvis kakor. Väldigt likt konceptet som Kakservice erbjuder, ett annat företag som har mer eller mindre samma koncept. Ni kan antingen beställa så många kakburkar ni tror ni kommer sälja med klassen, göra försäljningen, och sedan betala fakturan och behålla mellanskillnaden. Det går att sälja med klassen innan ni beställer de faktiska kakburkarna och istället ta upp beställningar via en säljlista också. Detta är det mest rekommenderade alternativet av flera företag som hjälper skolklasser, lag och föreningar att tjäna pengar till sina drömresor och annat.

Fördelar med sälja kakor:

  • Billig produkt (60 kr, uppdaterat 15 Augusti 2020)
  • Välkänt koncept
  • Beprövad produkt
  • Omtyckta kakor

Nackdelar:

  • Kan bli lite tungt att bära alla kakor
  • Alla äter inte kakor och godis

Sälja Newbody strumpor, kalsonger och trosor

Newbody är ett företag som hängt med riktigt länge nu, och även fast företaget främst inriktar sig mot idrottsföreningar så kan man som skolklass också sälja med de och tjäna pengar till klassresan. Ni kan tjäna pengar genom att sälja moderna och kvalitativa sportkläder såsom underställ, strumpor m fl. De erbjuder även en webbshop som er grupp fritt kan dela till släktingar, vänner och andra som kan tänkas stödja er när ni säljer Newbody. Det finns även andra företag som specialiserar sig på enbart strumpor, om ni vill sälja strumpor i massor av olika färger och mönster.

Fördelar med kläder är:

Nackdelar:

Sälja kryddor och tjäna pengar

Att sälja kryddor är ett intressant alternativ för skolklasser och föreningar, och att sälja högkvalitativa kryddor kan vara väldigt lönsamt. Det är dock svårt att hitta äkta gourmet-kockar som köper detta, eftersom de redan har en redig kryddhylla hemma. Det går att sälja ganska smidigt dock, med tanke på att de inte tar upp så mycket plats och de flesta uppskattar några extra kryddor i köket. Det finns flera företag som erbjuder detta, med flera olika kryddor såsom tacokryddor, orientaliska kryddor, saffran och mer. Detta säljs av både skolklasser och idrottsföreningar.

Fördelar med kryddor:

Nackdelar:

Jag heter Linnéa och jobbar på Kaffekassan
Linnéa från Kaffekassan

Hur er grupp kan tjäna 7923 kr på 2,5 veckor

De flesta grupper som säljer våra produkter tjänar mellan 8000 kr och 22000 kr
  • ☕ Omtyckta produkter
  • 🚚 Snabba leveranser
  • 👱 Personlig säljsupport

Sälja saffran precis innan jul

Att sälja saffran innan jul är bland det mest lönsamma man kan göra som skolklass, lag eller förening.

Folk är generellt mer givmilda kring jultiderna och det finns oändligt med möjligheter när det kommer till att använda saffran i köket.

Allt från traditionella lussbullar (även kallat “saffranskuse” eller “dövelskatt” förr i tiden) till persisika maträtter kan man använda saffran till.

Att sälja saffran är därför rekommenderat, men inte under hela året.

 

Fördelar med att sälja saffran:

Nackdelar:

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Kaffekassan (@kaffekassan)

Sälja choklad med klassen?

-en god (och mumsig) idé!

Ett annat svar på ”vad kan man sälja med klassen” är att sälja choklad. Att sälja choklad med klassen är ett annat alternativ som växt fram under de senaste året som ett bra alternativ. Choklad är något som uppskattas av många i Sverige, även fast det innehåller mycket socker. Och för de som vill unna sig så är en chokladbit ofta underbar. Därför gör denna produkt sig extra lämpad som present, så om ni ska sälja choklad med klassen eller laget rekommenderar vi att informera era kunder om att det passar perfekt som en present (om personen inte äter choklad så ofta).

Fördelar med att sälja choklad:

Nackdelar:

Går det fortfarande att sälja tulpaner till klassresan?

Det går att sälja sälja tulpaner till klassresa, det är till och med ett alternativ som funnits väldigt länge och har blivit uppskattat av grupper över hela landet. Tulpaner kan dock vara lite knepiga när det kommer till leveransen, eftersom blommor är väldigt sköra och går sönder lätt. När en klass eller lag säljer tulpaner är ett tips att förbereda bärkassar till dessa, annars riskerar man att tulpanerna går sönder eller ser lite halvt förstörda ut. Att sälja tulpaner till julen kan även kombineras med att sälja julblommor.

Fördelar med att sälja tulpaner till klassresan:

Nackdelar

Sälja toapapper med klassen

Det behöver ju alla? ?

Andra saker att sälja med klassen är till exempel toapapper. Det är en produkt som är svår att argumentera emot. För vem behöver inte det? Det är dock inte den roligaste produkten att sälja. Att ställa frågan “vill du köpa toapapper av mig?” till grannen eller den vännen du känner lite halvt kan bli lite pinsamt om du inte har en självsäkerhet av stål. Personligen hade jag satsat på något mer “vardagligt” och en produkt som är lättare att prata om, t.ex kaffe. Det är framförallt ungdomar som säljer produkterna och de måste känna att de kan stå bakom det de säljer för det bästa resultatet till skol- och lagkassan.

Fördelar med att sälja toapapper:

Nackdelar:

Sälja ljus för att få in mer i lag- och klasskassan

Ljus kan vi alla få mer av tycker jag – speciellt i Sverige. Det är så himla lätt att man lever livet nästan helt i mörker när det är vinter i Sverige, det kan vara mörkt när man åker till jobber och mörkt när man är på väg hemåt igen. Lite ljus livar upp vardagen och får en på bättre humör. Vem kan säga nej till det? Speciellt när era kunder samtidigt får stödja er i resan mot erat sparmål.

Fördelar med att sälja ljus:

Nackdelar:

Sälja godis med klassen

Vill ni sälja godis med klassen eller laget? Kakservice som nämndes ovan erbjuder inte bara skolklasser och föreningar att sälja kakor, utan man kan även sälja godis med deras koncept. Godiset som är mest populärt är ”Lillebrors kola” och har en grön burk (dessa säljs precis som kakorna för 50 kr).

Fördelar med att sälja godis:

Nackdelar:

Sälja fröknäcke

 –nyttigare än godis!

Ett annat alternativ till vad man kan sälja med klassen är att sälja frökäcke. Det har blivit populärt på senaste tiden eftersom det är en rådande hälsotrend, och den trenden visar inga tecken på att stanna upp under en lång tid. Företaget Kakservice erbjuder er att sälja fröknäcke i kombination med kakor och godis, tanken är att kombinera det onyttiga alternativet med något lite nyttigare. Så om era kunder säger att de inte vill köpa godis eller kakor eftersom det är onyttigt, så har ni ett motargument: ”Köp vårt nyttiga fröknäcke istället!”.  

Fördelar med att sälja fröknäcke:

Nackdelar:

Hur mycket pengar vill ni tjäna?

Hur många är ni i gruppen?

Skriv i rutan ovan.

Bra jobbat!

Skriv din e-post för att se resultatet.
Antal produkter ni behöver sälja för att tjäna

Vilket betyder att varje person behöver sälja runt

produkter för att nå ert insamlingsmål.
Starta försäljning

Sälja praliner

-perfekt att bjuda gäster på!

Ett gott och trevligt alternativ till er klassförsäljning är att sälja praliner. Om gruppen bestämmer sig för att sälja praliner kommer det nog uppskattas i många hushåll. Praliner är något som är perfekt att bjuda på om en har gäster hos sig och funkar även lika bra att ta med sig praliner om man är bortbjuden och ge som tackpresent.

Fördelar med att sälja praliner:

Nackdelar:

Sälja julkort

Ett utmärkt val att tjäna pengar på vid jultider

Saker att sälja med klassen under vintertid är julkort. Det är en perfekt sak att sälja när det börjar närma sig jul. Att sälja julkort är något er klass kommer ha enkelt att göra då nästan alla familjer i Sverige skickar ut dem när det nalkas juletider. Däremot är det kanske inte lika enkelt att sälja julkort om ni har en försäljningsperiod på våren.

Fördelar med att sälja julkort:

Nackdelar:

Sälja tvättmedel

Ingen vill bära smutsiga kläder

En smart ide är att sälja tvättmedel. Alla hushåll i Sverige behöver på en daglig basis tvättmedel då ingen vill gå runt i smutsiga och illaluktande kläder.

Om er grupp väljer att sälja tvättmedel kan ni nog räkna med att få sålt en hel del. Däremot tycker inte kanske ungdomarna som ska sälja tvättmedlet det är särskilt roligt.

Gruppförsäljningen måste ju vara rolig att utföra också!

 

Fördelar med att sälja tvättmedel:

Nackdelar:

Sälja tandborstar

Ingen vill gå och lägga sig med ofräscha tänder

Är klassen eller laget sugna på att sälja tandborstar? Att ha ett par extra tandborstar i hemmet är perfekt att ha då man aldrig vet vem som kanske sover över. Det är också enkelt att sälja tandborstar då de inte tar stor plats eller väger särskilt mycket när man ska dela ut dem till kunderna. Det finns några olika företag att välja mellan om er klass bestämmer er för att sälja tandborstar.  

Fördelar med att sälja tandborstar:

Nackdelar:

Tjäna i snitt 8973 kr på en enda försäljning (under 3 veckor eller mindre)

Skriv in e-postadress nedan så lovar vi att skicka ut mer information direkt. Missa inte chansen!

Sälja té

För alla som inte känner för att dricka kaffe

Att sälja té är ett alternativ till att tjäna ihop pengar till klassen. Det som är bra med att sälja té är att de flesta svenskarna älskar att dricka det vilket gör det väldigt lättsålt. Det som dock kan vara lite mindre bra är att man kan ha sitt favoritté och har svårt att testa och lägga pengar på nya sorter. Vill er grupp sälja té finns det flera olika företag som erbjuder det i sitt sortiment.  

Fördelar med att sälja té:

Nackdelar:

Sälja fryspåsar

Något som alltid behövs i alla hushåll

Saker att sälja med klassen som är väldigt lättsålda är att sälja fryspåsar. Alla hushåll behöver fryspåsar då det är en förbrukningsvara som man aldrig kan ha för mycket av då man hellre är säker på att man har för mycket än att det någongång skulle ta slut. Att sälja fryspåsar är dock kanske inte lika roligt att sälja som t.ex. det är att sälja choklad eller annat godis. När man har en gruppförsäljning är det bäst att man väljer något som gruppen kan känna sig motiverad att sälja. Om inte gruppen känner sig motiverad blir inte försäljningen bra. Därför är det oerhört viktigt att man säljer intressanta produkter eller produkter som gruppen tror sig kunna tjäna mycket pengar på. Är en grupp intresserade av att sälja fryspåsar finns det olika aktörer på marknaden som erbjuder detta.  

Fördelar med att sälja fryspåsar:

Nackdelar:

Några tankar kring att sälja polkagrisar

Varför ska man välja att sälja polkagrisar för att tjäna pengar till gruppkassan?

Att sälja polkagrisar kan både bli lyckat men också mindre lyckat. För att en polkagris försäljning ska bli lyckad krävs det av er grupp att ni säljer otroligt stora mängder.

Sedan är det kanske inte helt lätt att sälja polkagrisar då inte alla tycker om smaken.

Däremot kan klassen tycka det är otroligt roligt att sälja polkagrisar och det är kanske det viktigaste.

 

Fördelar med att sälja polkagrisar:

Nackdelar:

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Kaffekassan (@kaffekassan)

Sammanfattning på vad kan man sälja med klassen eller laget

Jag hoppas du har fått svar på frågan ”vad kan man sälja med klassen” och har hittat saker att sälja med klassen genom att ha läst denna artikeln. Det spelar i grund och botten faktiskt inte så stor roll som ni kan tro att välja en lättsåld produkt. Om ni lyckas med en stor försäljning eller inte kommer i huvudsak att bero på er grupps motivationsnivåantal personer som ni frågar om de vill köpa, och hur mycket tid ni lägger ner på det.

Självklart finns det bättre produkter och sämre produkter, jag menar bara att produkten i sig inte är en garanti för att ni ska lyckas. Jag rekommenderar alltid mina nära vänner att testa på en kaffeförsäljning när de ska samla ihop pengar till sin grupp – eller åtminstone en förbrukningsvara.

 

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Kaffekassan (@kaffekassan)

Förbrukningsvaror – sånt vi köper ofta, tandkräm, rakblad, mat, dryck, detta är produkter som alla vi kommer behöva. Se till att sälj något som folk faktiskt redan behöver, så gör ni era kunder nöjda, och kan tjäna samtidigt ihop en rejäl summa till er grupps mål. Välj en produkt att sälja som ni kan känna er stolta över!