Sälja julpapper till klassen: Allt om julpappersförsäljning!

Sälja julpapper: Få in pengar med julpappersförsäljning

Inlägg

Ska du, din klass eller din förening hitta på något roligt i år? Vad härligt, ett äventyr är alltid roligt att hitta på och förbättrar både humör och sammanhållning i gruppen. Men för att kunna hitta på något roligt; en resa, utflykt eller liknande behöver man självklart ha pengar till det. En idé som många uppskattar att sälja som klass eller förening är julpapper.

Men hur lätt är det egentligen att sälja julpapper överlag och finns det några nackdelar? I denna artikeln går vi på djupet med huruvida försäljning av julpapper är en bra försäljningsidé eller inte. Är du redo? För nu åker vi!

OBS. Detta är inte ett samarbete med Pappersprinsen och artikeln skrivs av Kaffekassan. Priser och vinst är taget från Pappersprinsen hemsida 27 april 2021. Vi reserverar oss för eventuella felaktiga uppgifter i artikeln.

Hur mycket pengar vill ni tjäna?

Hur många är ni i gruppen?

Skriv i rutan ovan.

Bra jobbat!

Skriv din e-post för att se resultatet.
Antal produkter ni behöver sälja för att tjäna

Vilket betyder att varje person behöver sälja runt

produkter för att nå ert insamlingsmål.
Starta försäljning

Tjäna in pengar till lagkassan genom att sälja Pappersprinsens julpapper

Visst är det roligt att stolt kunna spatsera och tillsammans som grupp jubla över att man lyckats få in välförtjänta pengar till gruppkassan? En väldigt härlig känsla inte minst. Idag finns det ju en mängd olika produkter och tjänster man som grupp kan sälja för att tjäna in lite pengar tillsammans, däribland julpapper.

En aktör på marknaden som erbjuder julpappersförsäljning är Pappersprinsen. Företaget i fråga har gjort det lätt för elever och föreningar att bedriva gruppförsäljning under julen, speciellt med sina fina julpapper.

Att sälja julpapper tycker många är riktigt roligt, det är ju trots allt en så härlig produkt, för vi alla älskar väl julen, eller hur? Det är just det som gör julpappersförsäljning så bra, folk blir glada av produkten och den visar verkligen så starkt på jul anda.

Att det är en produkt som så många använder sig av just under julen gör ju inte saken sämre, vilka mer fördelar finns kanske du tänker nu? Det berättar vi här nedan, häng med!

laget som hade kaffeförsäljning

4 fördelar med att sälja julpapper under klassförsäljningen i jul

Julen älskas av så många

Julen är ju trots allt en favorit-högtid hos de allra flesta, dessutom firar majoriteten jul och därmed köper dessutom många julklappar. Dessa julklappar ska ju självklart slås in i något och det är där ditt fina julpapper kommer in.

Under julen är folk mer köpstarka

Det kanske inte direkt kommer som någon överraskning men under julen är faktiskt de allra flesta människor mer benägna att vara givmilda. Julklapparna ska ju ändå inhandlas så att passa på att även köpa lite julpapper ser många bara som en bonus.

Det är roligt att sälja en anpassad julprodukt

Visst är det roligt att anpassa försäljningen utefter årstid och högtid? Att passa på att sälja just julpapper under julen är inte mer än perfekt.

Julpapper är en enkel produkt att sälja som passar de flesta

Oavsett ekonomi så brukar folk åtminstone köpa några julklappar och dessa ska ju givetvis slås in. Julpapper är verkligen en produkt som passar de allra flesta oavsett ålder, ekonomi eller liknande.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Kaffekassan (@kaffekassan)

Vilka utmaningar finns det att sälja julpapper under klassförsäljningen i jul?

Utmaningar finns ju självklart i allt man gör och likaså julpappersförsäljning under klassförsäljningen. En utmaning som julpappersförsäljare ofta står inför är det faktum att det är en väldigt högtidsbaserad produkt. Den passar sig självklart bäst under julen och det är ett faktum. Men med det sagt är det självklart ingen omöjlighet att sälja det även under andra delar av året. Om ni verkligen inte vill sälja så kan ni leta efter ett stipendium

Något som köps regelbundet

Om ni är sugna på en till produkt att komplettera med, gillar vi att sälja kaffe eftersom det är något svenskar konsumerar regelbundet. Andra insamlingsidéer innefattar toapapper, strumpor och funktionskläder, samt salami.

"Raoul Wallenbergs skolan, Klass 3B tjänade 19 992 kr på sin första försäljningsrunda"

2 Tips för dig som funderar på att sälja julklappspapper från Pappersprinsen

Börja sälja julpapper tidigt under året

Var först ut med försäljningen av julpapper, börja knacka dörr redan i september så kan jag garantera att ni kommer gå vinnande ur julpappersförsäljningen. Under julen kommer garanterat konkurrensen vara mycket större så mitt absolut bästa tips är att börja i tid.

Som jag nämnde förut är fler än man tror duktiga på att ordna med sina julklappar tidigt och då behöver man självklart julpappret tidigare. Se till att vara först på plats så kommer klass-eller lagkassan fyllas på rejält innan jul!

Sätt ihop ett paketpris av julpapper från Pappersprinsen

För många hushåll runt om i Sverige räcker det verkligen inte med att bara köpa ett julpapper till julens alla klappar, många behöver självklart fler än så. Ett bra tips är därför att erbjuda kunderna ett paketpris. Kanske 5 för 4 eller liknande. Det är en bra idé för att få försäljningen att blomstra.

Sälj julpapper under klassförsäljningen i jul!

Att sälja julpapper under klassförsäljningen i jul för att tjäna pengar till klass-eller lagkassan kan mycket väl vara en bra idé men se till att ni som sagt börjar i tid. Det är också viktigt att komma ihåg att försäljning ska vara roligt, pengarna ska ju ofta gå till en rolig aktivitet.

En sak som många elever längtar efter är ju studenten och under den finns det mängder med aktiviteter som är roligt att uppleva tillsammans som klass. Några exempel på vad ni kan använda era intjänade julpappersförsäljnings-pengar till hittar ni i vår artikel Studentflaks guide 2023. Här nämner vi också våra bästa tips för ett riktigt maxat studentfirande!

Lycka till med julpappersförsäljningen!

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Kaffekassan (@kaffekassan)

Jag heter Linnéa och jobbar på Kaffekassan
Linnéa från Kaffekassan

Hur er skolklass kan tjäna 7923 kr på 2,5 veckor

De flesta grupper som säljer våra produkter tjänar mellan 8000 kr och 22000 kr

  • ☕ Omtyckta produkter
  • ? Snabba leveranser
  • ? Personlig säljsupport